Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.2019Fride Skjønsberg0

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.

Plantebaserte fristelser, klimasmarte måltider, proteinrike mellommåltider, spennende pålegg, smaksrike middager er bare noe av det du kan glede deg til! 

TINE AS

Tine kommer med flere nye spennende smaker av kjente favoritter!

TINE® Yoghurt Nyt Mango & Chili, Appelsin & Ingefær, 4 pk. a 125 g
Tines mest smaksrike yoghurt, TINE Yoghurt Nyt, kommer med nye spennende smaker: Mango & snill Chili og Appelsin & Ingefær. TINE Yoghurt Nyt passer perfekt på ettermiddager og kvelder i hverdagen når du er litt fysen.

TINE® Yoghurt Nyt Salt karamell med krokanstrøssel
Nå kommer oppfølgeren til suksessen Nyt Lakris som skapte lakrisfeber i Norge! TINE Nyt Salt karamell kommer i duobeger med sprø krokanstrøssel. Det gir en deilig smak av karamell med krunsj - når du er fysen på noe digg! En eksklusiv nyhet som blir tilgjengelig i COOP.

TINE® Yoghurt UTEN tilsatt sukker Mango & Aprikos
Endelig en fruktyoghurt uten tilsatt sukker eller søtstoff, som du kan spise hver dag! TINE Yoghurt UTEN tilsatt sukker (850 g) smaker deilig mango og aprikos. Som all annen yoghurt har den et naturlig innhold av sukker fra melk. I tillegg har vi tilsatt enda litt mer frukt enn det som finnes i annen yoghurt på markedet for den gode smakens skyld.

TINE® Laktosefri Cottage Cheese mager
Endelig kommer Cottage Cheese mager (400 g) også som laktosefri! Produktet har et naturlig høyt innhold av protein og kalsium, men et lavt innhold av fett. I tillegg smaker det akkurat like godt som dagens Cottage Cheese mager. Null kompromiss!

Piano® Panna Cotta
Panna Cotta, en av Norges mest populære dessertretter, kommer nå som ferdiglaget produkt! Mange nordmenn ønsker enkle løsninger som smaker godt og gjerne ser hjemmelaget ut. Panna cottaen kan serveres rett fra pakken, men kan med fordel smeltes om og serveres i lekre porsjonsglass for å gi en mer personlig touch.

Piano® Lys Sjokoladekrem
En deilig sjokoladekrem som kommer helt fiks ferdig! Det eneste du må gjøre er å piske den opp i fem minutter før den kan brukes som topping på alt fra muffins, sjokoladekake, marengsbunn eller rett og slett som en sjokolademousse servert med friske bær.

Go'morgen® UTEN tilsatt sukker Ananas & Kokos
Go' Morgen er tilbake med en ny, trendy sesongvariant med tropisk smak av ananas og kokos. Den er proteinrik og uten tilsatt sukker, men har et naturlig innhold av sukker fra melk og frukt. Inneholder søtstoffer.

Biola® Sitron UTEN
Biola sitron uten er en fettfri, syrnet melk med en forfriskende god smak. Den nye sesongsmaken har et naturlig innhold av sukker fra melk og frukt. Inneholder søtstoffer.

YT® Energibar Frukt, havre og riskrisp
Vi har lyttet til forbruker og lanserer nå Yt Energibar i en helt ny og forbedret versjon som både smaker godt og har perfekt konsistens. Den er veldig lett å spise når man trenger påfyll av energi under og rett etteraktivitet, selv om man har høy puls. Som all annen YT® er også YT® Energibar utviklet i samarbeid med Olympiatoppen.

Litago® Banansplitt ½ l
Litago Banansp litt tidligere kåret som «best ever» sesongsmak, er tilbake som limitededition! En perfekt sjokolademelk som kombinerer det beste fra to verdener: sjokolade og banan!

Litago® UTEN
Nå kommer Litago UTEN med enda mer av den gode sjokoladesmaken! Nye Litago UTEN smaker mer sjokolade og passer perfekt når du har lyst på skikkelig digg sjokolademelk! Litago UTEN er ikke tilsatt sukker, men har et naturlig innhold av sukker fra melk. Inneholder søtstoffer.

Nyheter fra Sunniva

Gryr® Havre Iskaffe Cappuccino UTEN tilsatt sukker 330 ml
Den plantebaserte serien Gryr utvider med den populære iskaffe-smaken Cappuccino. Havre Iskaffe Cappuccino UTEN er laget av brasiliansk kaffe, havredrikk og med en mild smak av kanel. Iskaffen inneholder koffein tilsvarende en kopp kaffe og er uten tilsatt sukker. Nyheten har et naturlig innhold av sukker fra havre, og inneholder søtstoff.

Sunniva® Presset Eple Hardanger
Det norskeste av det norske. Eplene fra Hardanger blir nå høstet inn og presset til de edle dråpene med Eplejuice fra Hardanger. Nå er årets sesong, den 19.sesongen på rad, klar. Blandingen av middels fyldige Aroma-epler, syrlige Summerred-epler og den karakteristiske aromaen fra Gravenstein-epler gir den helt særegne smaker. Til juiceelskere som vil ha kortreiste råvarer med unik kvalitet.

FINDUS

Findus Grønnsaks-Nuggets er laget av ordentlig gode grønnsaker med en knasende sprø rispanering.
Nuggetsene lar seg lett kombinere med middagene du allerede har på menyen, eller kan nytes som en smakfull hovedrett. Produktet er vegansk.

Findus Ovnsbakt fiskefilet med brokkolisaus og edamer.
Findus har laget en herlige fiskerett som kan settes rett i ovnen! 100 % fiskefilet dekket med en fyldig saus av gode råvarer - et deilig og lettvint fiskemåltid rikt på smak og proteiner. 

Coop Norge SA

Coop Dagens: Ferdigmatserien har slått godt an, og derfor utvides serien med Coop Dagens Tikka masala gryte, lys lapskaus, tex-mex gryte, søtpotetsuppe og tomatsuppe. Dette er rimelige og smakfulle ferdigretter.

Liten pakke: Coop kommer med et helt nytt konsept: «mindre pakker», mindre pakker laks (250 gram), karbonadedeig (200 gram), kyllingfilet (190 gram) og ytrefilet av svin (150 gram). Dette er pakker som passer for husholdninger med 1-2 person, og kan også være med å minske matsvinn.

Coop Vegetardag: Vegetardag kommer med en vegansk majones.

Coop Fri for pasta: Dette er glutenfrie produkter, og det lanseres i spaghetti, lasagneplater og fusilli.

Änglamark: Änglamark-serien utvides med Änglamark lettrømme 18 % og Änglamark syrnet melk med kjernemelk. Produsent er Rørosmeieriet. Melken består av vanlig syrnet helmelk, og 30 % kjernemelk. Kjernemelken er væsken som skilles ut under produksjon av Røros Smør.
Smøret produseres av langtidssyrnet økologisk rømme. Melken mild og frisk melk som er like god å drikke som til kornblandinger eller kjøleskapsgrøt. 

Änglamark: Økologisk tacosaus, både mild, medium og hot.

Smak: Smak fortsetter å aktualisere SMAK Juice-serien og kommer med en frisk og god juice presset av mandariner og mango. Ikke fra konsentrat.

Grønnsakmikser: Coop kommer med kokkeklare grønnsaksmikser, som er perfekt til steking, wokking og ovnsretter. Grønnkålsupermiks (300 gram), wokmiks (300 gram) og råkostmiks (250 gram). 

Orkla

Grandiosa Pizza: Den første grønnsakspizzaen fra Grandiosa er nå å finne i frysedisken.
Mandagspizza er Grandiosa sitt svar på «MeatFreeMonday», og skal gjøre det enda enklere for folk flest å spise mindre kjøtt. Mandagspizza er en fargerik og fristende grønnsakspizza toppet med cherrytomat, rødløk, brokkoli og grillet gul paprika. Osteblandingen består av Jarlsberg, mozzarella og Norvegia osteterninger.

BigOne Pizza: Nå kommer Giants Mighty Meat som er toppet med kjøttboller, pepperoni og cheddar. Pizzaen veier hele 810 g, noe som gjør at den trygt kan deles.

TORO: introduserer to nye supper; TORO amerikansk spicy tomatsuppe og TORO thai kyllingsuppe Tom Kha Gai.

TORO Fri- serien: utvides med Glutenfri Bergensk Fiskesuppe som er en mild, kremet fiskesuppe med gulrot, purre og gressløk. I tillegg kommer også Rett i koppen tomatsuppe og blomkålsuppe i Fri for-serien.Bare Bra: Lanserer to nyheter denne høsten.
- Granüsli- Soft Baked Müsli er en helt ny type müsli laget med hasselnøttsmør, ovnsbakte sprø frø og en generøs mengde nøtter, bringebær og tranebær. Granüslien er uten tilsatt sukker, naturlig rik på kostfiber og kilde til protein.
- Bare Bra Glutenfri Supergranola er en sprø granola uten tilsatt sukker med en frisk og deilig smak av blåbær, rabarbra, kardemomme og kanel. Granolaen er naturlig rik på fiber og inneholder hele 51 % fullkorn.

Maxim: kommer med en helt ny serie proteinbarer med navnene; Hero, Hunky og Freaky. Barene inneholder 20 gram protein, er uten tilsatt sukker og uten palmeolje. Barene er ment for de som er opptatt av en aktiv og sunn livsstil, og som gjerne ønsker snacks som smaker virkelig godt uten at det er godteri. Barene fungerer like godt etter trening, som til mellommåltid eller noe å kose seg med til kvelden.

Lerum AS

Lerum lanserer en refreshing ny taste i ZERoh familien.

ZERoh! Klementin kommer nå med årets femte nylansering, denne vil kun være til salgs i en begrenset periode på høsten i butikkene til Coop og NorgesGruppen.
Ingen kalorier, null sukker.

Nortura

Prior: lanserer to store nyheter denne høsten.

- Prior kyllingfilet for mikro er en ny, praktisk og saftig kylling. Produktet er perfekt for husholdninger på en eller to personer, og alle som trenger næringsrik og sunn mat i en fei. Pakningen består av to kyllingfileter som ligger i hvert sitt adskilte rom, ferdig krydret med salt og pepper. Man kan klippe av den ene og den andre er fortsatt i tett emballasje.

-Prior løvtynn kyllingfilet er et nytt pålegg denne høsten. Proteinrik krydret kylling filet med bare 1,2% fett.

Gilde: kommer med nyhetene Gilde Norske kjøttkaker & fersk brun saus og Gilde Svenske kjøttboller & fersk fløtesaus. Dette er en ny produktserie med ferske middagsretter med smaksrike sauser laget fra bunnen av ferske grønnsaker, fløte, brunost og storfekraft. Sausene ligger i adskilte poser og kan enten varmes i vannbad eller sammen med kakene og bollene i aluminiumskålene de kommer i. 

Mills AS

Mills satser på grønnere produkter.

Plantego' serien kommer med tre varianter:
- Grillet paprika & Kikerter
Plantego' Grillet paprika & Kikerter er en del av en serie helt nye, plantebaserte grønnsakspålegg. Denne varianten er laget med grillet paprika og kikerter, og inneholder hele 94 % grønnsaker.
- Plantego' Avokado & Kikerter er varianten som er laget med avokado og kikerter, og inneholder faktisk 89 % grønnsaker.
- Plantego' Rødbete & Kikerter. Denne varianten er laget med søte, saftige rødbeter og kikerter, og inneholder så mye som 98 % grønnsaker.

Produktene er kjempegod på brødskiva eller på knekkebrød, men kan også brukes som dipp eller i en wrap. Det må oppbevares kjølt, og finnes i kjøledisken i butikk. En god nyhet for alle som vil bli litt mer Plantego' - mot seg selv og miljøet!

Vita hjertego' Grønnsakspostei er laget med kikerter, gulrot og brokkoli, og er helt uten kjøtt. Sammen med grønnsakene finner vi også planteoljer fra raps og solsikke, som både bidrar til en saftig postei.

Italiensk salat fra Vita hjertego' er laget med strimlet gulrot, kål og sunne planteoljer, og inneholder 51 % mindre fett enn vanlig italiensk salat.

Vita hjertego' Rekesalat en smakfull og saftig salat er laget deilige reker og sunne planteoljer. Vita hjertego' Rekesalat inneholder 51 % mindre fett enn andre rekesalater. 

Bakehuset AS

Funkygine fiberbrød er et saftig og ekstra grovt brød som er naturlig rikt på kostfiber og har et høyt proteininnhold. Brødet har en grovhetsprosent på 93% og er nøkkelhullsmerket.

Haugen-Gruppen

Blue Dragon Sriracha
En ny dressing med enda tynnere konsistens og sterkere smak. Ingen kunstige fargestoffer, aromaer eller konserveringsmidler. En stor flaske for Sriracha-elskeren.

Kikkoman Poke Saus
Kikkoman med smak fra Hawaii, der de mikser ferske grønnsaker og fisk. Perfekt til Hawaii Style Poke Bowls.

Nice & Go´Knekkebrød
Et helt nytt knekkebrødkonsept fra Nice&!
Godt næringsinnhold, mye fiber og 100% fullkorn. Bakt uten gjær på tradisjonelt vis.
Nøkkelhulklsmerket. Kommer i to varianter: Nice & Go knekke fiber og Nice & Go knekke rug.

Tipiak Caesar Krutonger
Smaksrike caesarkrutonger fra den franske krutongeksperten kommer i riktig størrelse til salater og i praktiske poser på 50g.

Toms Guld Barre Skilpadde
Endelig får vi den ikoniske, danske skilpadden også i Norge. Danmarks største sjokoladeprodusent, Toms lanserer et etterlengtet produkt: En sjokoladebar med romkrem og karamell. Nydelig smak med en størrelse på 45g.

Ga-Jol
Ga-Jol godteriet kommer med to nyheter denne høsten: en lakrispose i salt med en rund og mild smak og en i Chili og pepper med en sterkere smak.

Twinings
Den store te-produsenten Twinings lanserer tre nyheter du kan kose deg med i høst:
- Twinings Infuso Ginger Chai som er en ingefær te med en sterk og skarp smak av kanel, nellik og ingefær.
- Twinings Infuso Ginger Mango og Moringa er en tropisk og eksotisk te med smak av ginger, mango og morina.
- Twinings Infuso Blackcurrant og Blueberry er en te med søt smak fra både blåbær og solbær. Lett å like.

OEP Enchilada kit glutenfri
Endelig! Nå kommer Old El POasos deilige Enchilada kit i en glutenfri variant. Samme fantastiske smaken som den originale. 

Gaea Greek Olives Organic Whole Kalamata
Store, hele, greske kalamataoliven kommer nå i en praktisk forpakning med åpne/lukkefunksjon.

Q-MEIERIENE

Nyhetslippet denne høsten handler om sunnere og mer mettende produkter for de på farten.

Q YOGHURTGRØT
Det er stor interesse for sunne og mettende mellommåltidsløsninger og grøt blir stadig mer populært. Grøt assosieres med sunnhet og har et innhold og en konsistens som forbrukerne opplever som mettende.
Q lanserer nå et konsept som er den perfekte blandingen mellom yoghurt og grøt. Yoghurtgrøten kommer i to varianter, frisk mango og deilig skogsbær.

Q FROKOSTYOGHURT SKOGSBÆR 125G
Q Frokostyoghurt er familiens favoritt. Nå lanserer Q-meieriene første pose med skogsbærsmak i barnesegmentet. Skogsbæryoghurten har gjennomsnittlig 30 prosent mindre sukker enn tilsvarende fruktyoghurter på markedet, den er uten kunstig søtning, og den er laktoseredusert. Yoghurten har ingen biter, og konsistensen er fløyelsmyk.
Q Frokostyoghurt Skogsbær er en smakfull, praktisk og sunn hverdagsyoghurt for hele familien.

Q KONGE SJOKOMELK
Q lanserer nå Konge Sjokomelk, en fyldig og laktosefri sjokolademelk for livsnytere. Konge Sjokomelk kommer i 0,33l flaske med skrukork og har et unikt design som står ut i butikkhyllen. Sjokomelken kan enkelt nytes mellom slagene og gir en følelse av luksus i hverdagen.

DIN SKYR® EPLE & KANEL
Din Skyr® Eple & kanel er en forbrukerdrevet limited edition. To ganger i året får forbrukerne sette sammen smakskombinasjoner på Skyr®, og stemme frem hvilken smak som skal bli den neste Din Skyr® Limited Edition.

SKYR® LUFTIG KIRSEBÆR
Skyr® Luftig er en forbrukerdrevet innovasjon der vi har tilsatt små luftbobler i Skyr® for å få en frisk og luftig konsistens. Skyr® Luftig var den første mousseyoghurten på det norske markedet, og kommer i smakene Bringebær, Mango, Sitron og nå også Kirsebær. Skyr® Luftig Kirsebær er fettfri, proteinrik og har under 4% tilsatt sukker.

SKYR® MINI VANILJE
Nå lanseres det en ny smak i Skyr® Mini serien! Skyr® Mini Vanilje er her endelig. Smaken og designet er som med resten av Skyr® Mini serien utviklet og stemt frem av målgruppen. Skyr® Mini Vanilje har det samme gode næringsinnholdet som resten av serien. Den er naturlig proteinrik og mettende, har kun 4% tilsatt sukker og inneholder ingen kunstig søtning.

REMA 1000

Raskt&Enkelt

Middag på 1-2-3
Hverdagen kan være travel, noe som betyr mindre tid til matlaging. For at du fortsatt skal kunne unne deg god mat på disse dagene, finner du nå fem nye ferdiggretter under serien Raskt&Enkelt. Plukk deg din favorittsmak, og tilsett den kilden til karbohydrater du liker best - være seg om det er ris, pasta eller poteter. Så enkelt!
Pakningene egner seg som middag til to personer.
Kommer i variantene: Biff Stroganoff, Lam Tandoori, Lammegryte, Kylling Tikka og Kylling Chop Suey.

Stange Kylling
Til de dagene du lager mat fra bunnen og kun trenger litt hjelp med sausen, finner du to nyheter fra Stange Kylling: Kremet Provencesaus og Karrisaus med kokos og eple.

Kolonihagen Kogurt
Kolonihagen Kogurt er et vegansk og laktosefritt alternativ til deg som elsker yoghurt. Yoghurtalternativene egner seg like godt til matlaging og baking, som tilskudd til frokostblanding og smoothie. Velg mellom smakene Kogurt Vanilje, Kogurt Naturell og Kogurt Mango og Pasjonsfruk. Produktene er økologiske.

Økologiske hvite bønner og Økologisk bønnemiks
I hermetikkhylla finner du to nye økologiske varianter: Økologiske hvite bønner i lake og Økologisk bønnemiks i lake. Bønner inneholder flere viktige næringsstoffer, og er en god kilde til protein.

Helt Ferdig
Kjølige dager og varmende suppe hører sammen. Nå finner du Helt Ferdig, fire spiseklare supper i beger hos REMA 1000. Velg mellom Chunky Marokkansk kikertsuppe, Spicy Thaisuppe, Kremet Gulrotsuppe og Fyldig Tomatsuppe.

Under 100 lappen
Middag til under hundrelappen lanserer to nye supper. Gled deg til Grønnsakssuppe og Tomatsuppe!

Lev Vel
Også de yngste i familien kan glede seg over høstens nyheter. I samarbeid med produsenten Lovemade, lanserer REMA1000 hele fem ferdige middager til baby under den kjente merkevaren Lev Vel. Alle produktene er laget med økologiske råvarer, og er fri for tilsetningsstoffer, konserveringsmidler og uten tilsatt salt eller sukker. Alle produktene er tilpasset med milde, gode smaker, slik at barnet får en fin introduksjon til middagsmat. La barnet smake på Ris og Kylling med Karri, Lasagne, Pasta Bolognese, Perlebyggryte med gulrot og Pasta med Grønnsaker. 

Fiskeriet
Nå finner du hele seks deilige fiskenyheter hos REMA 1000.I kjøledisken finner du Hjertefiskekaker og KRISPI Fiskenuggets fra Fiskeriet. Sistnevnte kommer i ferdig aluminiumsskål og kan settes rett i ovnen.

Tar du et dypdykk i frysedisken finner du og en rekke nye favoritter. KRISPI panerte fiskefileter med smak av hvitløk eller chili, Bestemors Grateng med Torsk og Makaroni, KRISPI fiskepinner av filet med hele 64% fisk og KRISPI panerte fiskefileter i familiepakke. Alle de panerte nyhetene er laget med hele fiskefiléter.

Nøttegården
Denne høsten samler REMA 1000 sine egne nøtteprodukter under nytt design: Nøttegården, samtidig som de lanserer to nye smaker. Bestselgerne Peanøtter med Spicy Jalapeño, Peanøtter og Mandler med Pepper og Balsamico og Mandler og Cashewnøtter med tranebær og kaffebønner består. I tillegg finner du honningrøstende peanøtter, mandler og sjokolade i nøttehyllene!Nøttemiks Naturell og Tørrøstede Cashewnøtter uten salt finner du og i nytt, lekkert design.

Kjeldsberg

Til kaffeelskerne finner du tre nye kaffekapsler fra Kjeldsberg; Cappucino og Americano, som begge er kompatible med kaffemaskiner fra Dolce Gusto. I tillegg lanseres en egen Senseo-variant til Senseo kaffemaskin.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Sommerens matnyheter plasseres i butikkhyllene nå om dagen.
Det er duket for årets store nyhetsslipp.

Høstens snacks og godterinyheter

Kosthold18.10.20187

Høstens godterislipp kan friste med mørk og lys sjokolade, søt-lakris, vingummi, sprudlevann og enda mer.

Høstens matnyheter

Kosthold16.10.20184

Vi går en smaksrik høst i vente. Dette er de nye matvarene som er på vei inn i butikkene.

Høstens snacks og godterinyheter

Kosthold18.10.20187

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!