Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Forum for ungdom / Sv: Sticky: Hvorfor du ikke vokser på: 14. desember 2006, 23:18
    Hva menes med punkt 12? Insulinsensitivitet, hva er det?
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Treningshjelp! på: 11. desember 2006, 23:04
    Ok, skjønner. Færre sett på armene da eller? Problemet med lite trening er, som jeg skrev i den første posten min, at jeg har en brist i menisken i det høyre kneet mitt og skal opereres. Vanligvis ville jeg trent fotball hver dag, men nå er kneet såpass vondt at jeg ikke får spilt fotball, og heller ikke trent noen særlig annen alternativ trening.

    De er derfor jeg lurer på om det er mulig å trene f.eks 4 styrkeøkter i uka. Eller blir det for mye?
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Treningshjelp! på: 11. desember 2006, 22:44
    Hei!

    Et program med hovedvekt på basisøvelser hadde iallefall vært en fin start. Å kjøre 4*8 på alle øvelser er strengt tatt bortkastet energi, spesielt på øvelser som biceps. Hvis jeg skulle anbefale noe form for program så måtte det være et program fra Tech Nutrition.
    Se på http://www.tn.no/artikler.aspx?id=106 Her finner du både treningsprogram samt tips i forhold til kosthold etc.
    Dette er et helkroppsprogram som passer likegodt for både nybegynnere som for viderekommende. Her trener du hele kroppen 3 ganger i uken over en periode på 6 uker med en påfølgende hvileuke.
    RYP har forøvrig et eget underforum inne på dette forumet.

    Anbefales på det varmeste! 2thumbsup



    Ok, jeg skal sjekke det ut. Men hvorfor er det bortkastet å trene 4*8 repetisjoner (jeg spør fordi jeg ikke har så mye peiling). Hvor mange serier og pepatisjoner er det lurt å ta, om man ønsker økning i volum?
    Og går det greit å trene mer enn 3 ganger i uka? For en som er vant til å trene flere timer hver eneste dag er ikke 3 ganger i uka særlig mye. :  Tongue
    4  Trening / Forum for nybegynnere / Treningshjelp! på: 11. desember 2006, 22:03
    Hei!

    Jeg er en gutt på 17 år. Er fotballspiller(og ex-langrennsløper). Jeg satser ganske seriøst på fotball, om ikke annet trener jeg mye og målbevisst. Spiller til vanlig i 3.divisjon for seniorer som midtstopper. For ca. 4-5 uker siden skadet jeg kneet, MR-undersøkelser viste at jeg har en meniskskade som må opereres, så nå  venter jeg på operasjon.

    Litt før jeg skadet kneet begynte jeg med litt regelmessig styrketrening( har trent en del styrke før, men ikke veldig regelmessig, og lite i studio). Fordi jeg ønsker å øke i volum og å bli sterkere. Den viktigste grunnen er vel at jeg har en del å hente på styrke i forhold til mine eldre motspillere på seniornivå.

    Så jeg har nå trent regelmessig i 5-6 uker, og liker det egentlig ganske godt. Kommer til å bli mye styrketrening i månedene jeg går kneskadet(og sikkert etter det også).

    Problemet er at jeg er litt ''noob'' innen styrketrening. Har lest en god del både på disse forumene og andre steder, men jeg blir ikke alt for klok, og litt forvirret.. Så derfor hadde det vært fint med litt hjelp fra noen som har mer peiling enn meg!

    Sånn som det er nå trener jeg 4 ganger i uka.
    Jeg trener Bicepscurl,  benkpress, leggpress, skulderpress med hantler, pushdowns og nedtrekk. I tillegg trener jeg noen mage og ryggøvelser.
    Ideelt sett skulle jeg gjerne styrket lårmusklaturen, men pga det kranglete kneet mitt blir det litt vanskelig.

    Jeg tar 4*8 repetisjoner på stort sett alle øvelsene, dog ikke i benken.

    Jeg er 184 høy, og veier ca 73 kilo.

    Eksempel på løft jeg tar:
    Benk, 6*70 kilo, 4 serier
    Biceps, 8*15 kilo, 4 serier
    Nedtrekk. 8*60 kilo, 4 serier.

    Hadde vært veldig fint om noen kunne gi meg noen tips til hva jeg kan endre på i forhold til belastning/repetisjoner, legge til/fjerne av øvelser, antall økter osv! Jeg ønsker som sagt å bli sterkere, men kansje først og fremst øke i volum.. Om noen har noen kosttilskudd å anbefale mottas det også med takk! Tror iallefall jeg skal kjøpe inn proteinpulver.

    Kristian  Smile



    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: maksimal økning? på: 11. desember 2006, 20:31
    Si at jeg har en rutine der jeg trener stort sett alle muskelgruppene på én økt. Er det da dumt å gjøre dette flere ganger i uka? siden du(Hardrock) sier du skal trene hver muskelgruppe en gang i uka.. Men er ikke det litt sjelden? er det ikke sånn at musklaturen bruker 48 timer på å bygge seg opp igjen? Mvh en kroppsbyggingsnoob:P
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!