Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Må jobbe meg ned i spagaten - hvordan unngå det? på: 24. juni 2012, 23:01
    Jeg klarer å gå ned i bak/fram-spagaten, men må jobbe meg ned i løpet av 5-10 minutter. Dette har jeg vært i stand til i lengre tid, men jeg lurer litt på hva som skal til for å kunne skli rett ned når som helst? Jeg har ikke inntrykk av at jeg blir noe særlig mykere i den retningen, så jeg vet ikke helt hvordan jeg skal angripe det.
    2  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Øvelser for å få høyde på sidespark? på: 19. juli 2011, 02:39
    I forbindelse med Taekwondo jobber jeg med å få høyde på sidesparkene mine (Yop cha jirugi). Er ute etter de riktige øvelsene for å få dette til slik at jeg ikke er på vei ned en blindgate.
    Har blitt fortalt at det er hamstringen (vet ikke noe bra norsk ord) som ikke er fleksibel nok. Problemet er at jeg får litt ulike signaler på hvor fleksibel den egentlig er. Jeg kan greit stå med strake bein og legge håndflatene i gulvet. Dette tyder bra, men på den annen side klarer jeg såvidt å sparke 80-90° rett ut. Hva tyder det på? Er det styrke eller fleksibilitet som mest sannsynlig er problemet? Takknemlig hvis noen har forslag til gode øvelser Smiley
    3  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Striper på TKD-belter på: 22. mai 2011, 21:46
    Snedig. Vi følger åpenbart WTF-systemet et godt stykke, for så å gå over til ITF etterhvert.
    4  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Striper på TKD-belter på: 22. mai 2011, 21:24
    I noe forbund (tydeligvis det den klubben du trener i tilhører) har de rødt belte fra hvor andre forbund har blått belte (4 kup), og så tre sorte striper før sort belte, istedenfor for blått, blått med rød stripe, rødt og rødt med sort.

    Men vi har også blå belter...
    5  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Striper på TKD-belter på: 22. mai 2011, 20:58
    I TKD klubben jeg er med i ser jeg ofte rødbelter med flere sorte striper på beltet - f.eks. én bred stripe og to smale. Hva kommer dette av? Man får jo vanligvis én stripe med neste beltefarge før nytt belte. Kan noen forklare?

    I tilegg til dette ser jeg også fargede belter med en hvit stripe midt på på langs. Hva betyr det??
    6  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Dram for å roe nerver? på: 10. mai 2011, 23:18
    Hvor gammel er du? Kanskje litt vel banalt å si at det "blir bedre med årene", regner jo med at du er atten siden det er snakk om alkohol.

    Er 31. Drikker ikke alkohol til vanlig, så det skal som sagt ikke store drammen til antakelig. Sliter ikke med å prate med folk ellers, heller ikke når det er fremmende - kun hvis det er en liten forsamling. Og hvis jeg skal prestere noe skal det enda færre til før nervene tar fullstendig over.
    7  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Dram for å roe nerver? på: 11. april 2011, 23:49
    Nei.
    Finn på noe annet for og holde nervene nede isteden.

    Og gode forslag er...?
    8  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Dram for å roe nerver? på: 11. april 2011, 21:49
    Jeg har alltid hatt trøbbel med overdreven nervøsitet når noe skal presteres - særlig hvis andre skal se meg gjøre det. I dette konkrete tilfellet snakker vi om gradering (TKD), men det gjelder i alle slags sammenhenger. Selv om jeg har stålkontroll på alt jeg skal gjøre blir jeg helt skjelven når det nærmer seg - til den grad at det hemmer meg. Spørsmålet er om en liten dram på forhånd rett og slett kan gjøre ting bedre? Jeg er avholds til daglig, derfor blir det sikkert ikke store drammen...
    9  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Taekwon-Do - firevending punch på: 10. mars 2011, 23:55
    Krysses med baksiden av hendene intill hverandre Smiley
    Takker. Hvis jeg utførte en høyre punch - hvilken hånd skal da være "øverst" ved kryssingen? Føler venstre blir mest naturlig.
    10  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Taekwon-Do - firevending punch på: 10. mars 2011, 22:36
    Jeg har nylig begynt med Taekwon-Do og er følgelig helt på nybegynnerstadiet. Har i den sammenheng et spørsmål rundt firevending punch/blokk. Skal håndleddene krysses når det vendes, og er det noe system for hvordan nevene skal være vendt mens hendene er krysset?
    11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sunt med Pistasjnøtter i større mengder? på: 15. juli 2009, 16:30
    Jeg har fått dilla på Pistasjnøtter, rett og slett bare fordi det er snadder! Kan sette til livs en hel pose (150 g) eller tre i løpet av en dag. Ser jeg på lista over ingredienser virker det jo nærmest direkte sunt, men jeg vil gjerne ha upartiske synspunkter på hvorvidt dette er bra eller ikke når det fort kan nærme seg en halvkilo dagen?
    12  Trening / Forum for nybegynnere / Statisk muskeltrening kontra dynamisk på: 08. september 2008, 01:18
    Hvordan er statisk muskelbruk kontra dynamisk? Vet at mange benytter seg av såkalt "statisk hold" innen trening, men hvordan vil resultatet bli om en kun trener muskler statisk? Har det noe for seg?
    13  Trening / Forum for nybegynnere / Gerilja kardio vs lengre moderat trening? på: 05. august 2008, 14:05
    Har tenkt litt på dette med sykling/jogging i korte intervaller (f.eks gerilja kardio) kontra det å sykle/jogge i f.eks. 45 minutter. På min ergomtersykkel er det et slikt telleverk for kcal. Dette blir jo bare regnet direkte ut fra hvor mange ganger jeg får rotert vekthjulet, og ved gerilja kardio (GK) blir det vesentlig færre rotasjoner enn ved 45 minutters moderat trening selv om GK er vesentlig mer intenst. Så hvordan kan egentlig 10 minutter konkurrere mot 45 rent kalorimessig?
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Holder dette magefettet unna? på: 31. juli 2008, 18:37
    Er 29 år og merker at det begynner å samle seg så smått rundt magen, har aldri hatt et problem med dette tidligere. Har alltid hatt høy forbrenning, men kosten er det vel så som så med. Så for å motarbeide det før det kommer for alvor har jeg begynt å sykle 45 min hver dag moderat intensitet. I tillegg har jeg blitt litt mer bevisst på dette med bra/dårlig fett. Spiser mye kylling, og har også kuttet ut brus etc og gått over til Farris, noe som for meg er den største utfordringen egentlig. Burde dette i utgangspunktet holde magefettet unna? Styrketrening i tillegg er vel sikkert ikke å forakte, men hjelper det egentlig på å forbrenne eksisterende fett?
    15  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Forklaring på fett, protein, og karbohydrater på: 01. juli 2008, 10:10
    Takker for svar Smiley
    Er det slik at disse energitypene brukes opp i en bestemt rekkefølge? Å bruke muskelmasse er vel siste utvei? Går karbohydratene før fettet eller er det typen trening som bestemmer dette?
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!