NM i styrkeløft 2009

Styrkeløft05.06.2009Bjørnar Brende Smestad0

Vi kjørte LIVE webcam og full rapport fra NM i styrkeløft. Se bilder og reportasje fra NM i styrkeløft 2009.

Søndagen

Som jeg sa i forumet så er det ikke å legge skjul på at søndagen var den store dagen. Dette tror jeg må ha vært tidenes NM dag, med underholdning levert av trioen Kong Asbjørn Randen, Gud Olaf Dahl og Terminator Roy Holte.

Gud, altså Olaf Dahl har lenge hatt 1000 kg sammenlagt som et mål, og har i en årrekke vært den som virkelig har hatt styrken for det - men ikke fått det til på stevne. Det at 1000 kg var et stort mål for han viste han i dag, da han etter en bøyrekke som endte på 372,5 kg, og to benkpress på 250 og 260 kg var valget enten 1000 kg sammenlagt, eller å gamble på ny norgesrekord i markløft (370 kg). Valget falt på førstnevnte, 367,5 kg i markløft ble lastet og til stor jubel fra salen løftet Gud det opp før følelsene tvang han ned til knestående.

I -125 kg klassen var det duket for en episk kamp melom Kong (Asbjørn) Randen og Terminatoren (Roy Holte). Her har det lenge lagt i kortene at det kommer til å bli en kamp om kongepokal, gull og eventuelt en ny norgesrekord sammenlagt. Asbjørn Randen viste styrken da han i sisteløftet i bøyen satt ny norgesrekord med 405 kg, mot Holtes 350 kg. I benkpress derimot spilte Holte på hjemmebane, etter et startløft på 312,5 kg forsøkte han ny verdensrekord på 326 kg. Dette ble derimot bom - men han hadde et løft igjen. Speaker annonserte at det var litt for mye heiing i salen for at Holte hørte pressignalet skikkelig under første løftet - så denne gang gikk Roy ut mot benken og en mulig ny verdensrekord i nesten total stillhet. Og en rakk ikke en gang å trekke et aldri så lavt lettelsens sukk før Roy Hadde senket, og deretter brutalt presset opp vekta! Dette gikk så enormt lett, at jeg tror Terminatoren selv ble overrasket. Det var absolutt ingen motstand i stanga i det hele tatt. Etter Randen hadde fått avsluttet sin benkpressrunde med et løft på 290 kg og to bom på 300 kg var det tid for markløft, nå skulle pallplasseringene avgjøres.
Randen satt 320 kg,  deretter 330 kg i markløft, det betydde at han hadde en ny norgesrekord sammenlagt på 1025 kg - men Roy Holte viste at han var sulten på gull og høynet fra 325 kg til 350 kg i siste markløft, men denne vekten ble for tung i dag.

Gratulerer med vel fortjent kongepokal og norgesrekord sammenlagt Asbjørn, og gratulerer med nok en verdensrekord Roy!

Lørdagen



Jaja folkens, på grunn av nettproblemer fikk jeg ikke skrevet et lite resyme fra gårsdagen, her kommer et kjapt et;

Hele dameklassen gikk av stabelen i går, det var jevnt over veldig bra nivå med en landslagsløfter i nesten hver klasse. Synnøve Lund overbeviste med svært god løfting og 500 kg sammenlagt i 67,5 kg klassen, noe som ble belønnet med 513 knallsterke poeng og kongepokal! Nærmeste motstanderen om den gjeve pokalen var Heidi Hille Arnesen som løftet 517,5 kg sammenlagt i 75 kg klassen. Pokalen har tidligere vært reservert Inger Blikra, som for tiden er ute med skader, men løftet likevel på NM - trolig for å sikre nok deltagere for å oppfylle kravene om å kunne gi bort kongepokal.

Hos herrene var det Are Knutzen som hadde det store esset i ermet, denne for mange ukjente kometen viste sin styrke ved å få godkjent 340kg i knebøy, deretter løfte 350 kg lett - to ganger, men begge gangene underkjent pga dybde. Her er det mye mer inne! Are fulgte opp med 190 kg i benkpress og 315 kg i markløft, 845 kg sammenlagt i -100 kg klassen!

I 110 kg klassen løftet en av europas og verdens beste herreløftere- mannen jeg snakker om er selvfølgelig Tor Herman Omland! Allerede i knebøy viste han at han skulle lage show på dagens NM, etter 340 kg, deretter 352,5 kg i knebøy ble scenen satt for norgesrekord. 375 kg skulle opp! Et av tidenes antiklimaks fulgte derimot når tiden gikk ut idet han løftet stangen av stativet - løfteren har 60 sekund på å starte løftet fra stangen er lastet, og de 60 sekundene hadde gått!! Publikum som rett før trampeklappet av ekstase ble stumme av skuffelse, og Tor Herman satt stanga pent tilbake og gikk av scenen.

Men, dette skulle ikke være siste gangen spenningen var på topp, for etter at Vidar Alexander Ringvold hadde varmet opp publikum med europarekord for veteraner i benkpress på 227,5 kg i 110 kg klassen skulle Tor først sette norgesrekord med 282,5 kg, noe som gikk hårfint opp - deretter forsøke seg på ny verdensrekord! Stangen ble lastet med 292,5 kg - men lockoutstyrken hindret Omland fra å sette den i dag -men den ryker nesten garantert iløpet av året - så det er bare å glede seg!

I dag skal norges største, og sterkeste gutter løfte. Blir det tvekamp i -125 mellom verdensmester i benkpress Roy Holte, og norges første over 1000 kg sammenlagt i tillegg til å være norges beste styrkeløfter Asbjørn Randen? Det blir isåfall en duell vi aldri før har sett maken til i Norge! Det ryktes også at Asbjørn har gått opp til 125+ kg klassen, der Olaf Dahl har varslet ny norgesrekord i markløft, og Einar Gilberg skal helt sikkert perse i bøy. Og det med mye. 370+?

Tungt, og rått blir det ihvertfall, benkpress over 300 kg, knebøy over 400 kg og markløft over 370 kg! Og ja - minst to over 1000 kg sammenlagt! GLED DERE!

 



Stordramatikk for Kirketeig

Resultatene ligger klare etter første NM dag, og det skulle bli dramatisk for den mange forventet skulle bli dagens beste løfter. Alexander Kirketeig, knebøyrekordholder i -90 klassen, sviktet i den øvelsen han kan best, nettopp knebøy. Startvekten ble satt til 320 kg, 21 kg under norgesrekorden han satt på fjordårets NM. Men dagens knebøyform var ikke like god som for et år siden, langt ifra. Førsteløftet ble underkjent  mens i andreløftet ble det høydramatisk. På vei opp fra bunnen i løftet mistet han stangen med 320 kg, og ramlet selv fremmover - en farlig situasjonfor både løfter og sikrere. Men dette skremte ikke Alexander fra et omforsøk på vekta, desverre for Kirketeig ble dette underkjent på dybden. Selv om NM, hva medaljer angikk var over for Kirketeig, hindret ikke dette han fra å vise at om ikke knebøyformen inne så var ihvertfall benkstyrken det. Trass i at det ikke vil bli godkjent, så satt han uoffisiell norgesrekord i benkpress. Etter et bomløft på 235 kg satt han vekten i andreforsøket, med såpass overskudd at han gikk til 245kg. Her ble lockoutstyrken noe for svak, men trass i et ellers dårlig stevne for Kirketeig fikk han ihvertfall en uoffisiell norgesrekord ibagasjen.

Med Kirketeig ute av bildet ble klassen vunnet av Helge Sviland fra Sandnes som vant med 240 kg i knebøy, 195 kg i benkpress og 255 kg imarkløft. 690 kg sammenlagt, samme total som andremann Jan Edvard Jensen, men Helge Sviland veide 1,8 kg mindre enn Jan Edvard, og vant med det gull. Jan Edvard Jensen satt også med sitt 285 kg knebøyløft ny norgesrekord i Eldre Veteran.

Rekord ble det også på Magnar Fuglevig fra Halden SI, 160 kg i benkpress er beste norske løft gjennom tidene i 67,5 kg klassen.

Dagens beste resultat ble gjort i 82,5 kg klassen av Sigve Valentinsen, den rutinerte løfteren sikret seg 270 kg i knebøy, 200 kg i benkpress og 275 kg i markløft - et resultat som sikret gull i klassen og 499 poeng.

I dag er det kvinneløfterene, og herrene i -100 og -110 kg klassen hvor b.la Tor Herman skal løfte - blir det kanskje verdensrekord i benk?
Treningsforum holder dere oppdatert!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!