Debutanter på scenen høsten 2010

Intervju02.09.2010Ann Kristin Berli-Johnsen18

Til hver konkurranse i kroppsbygging og fitness står det nye navn på deltagerlisten. Disse debutantene har gjerne vært publikum på tidligere konkurranser, som etter hvert har fulgt drømmen om og en dag selv stå på scenen.

Jeg vil i denne artikkelen få presentere et lite knippe av årets debutanter. De forteller om sine grunner til å stille på scenen, og ikke minst så deler de med seg av sine erfaringer rundt hvordan det har vært å være på diett.

Navn: Ida Markussen
Alder: 24 år
Klasse: Body Fitness -163 cm.

www.idamarkussen.com
http://www.nemic.blogg.no

Hva fikk deg til å bestemme deg for å konkurrere?

Jeg har danset ballett i mange år før jeg begynte å interessere meg for styrketrening, som jeg begynte med litt sideløpende med dansingen og saltrening. Etter at jeg la danseskoene på hylla for fem år siden begynte jeg å trene mere seriøst og målrettet med vekter for å bygge muskulatur, og jeg ønsket vel egentlig allerede da å stille i body fitness en dag. Jeg har også trent mye aerobic, step og lignende ved siden av styrketreningen de siste fem årene.

Hvorfor valgte du den klassen du skal konkurrere i?

Det som fikk meg til å bestemme meg for å konkurrere nå var at jeg synes jeg bruker såpass mye tid og energi på treningen, og har begynt å nærme meg den fysikken jeg gjerne vil ha, at det var på tide å prøve ut dette med å være på diett og faktisk stå på en scene og vise frem resultatene av alle timene på treningssenteret. Det har aldri vært noe tvil om at det var body fitness jeg skulle prøve meg på hvis jeg skulle konkurrere, selv om det ser veldig gøy ut når gutta øver på bygger-poseringene på gymmet.

Hvordan synes du det er å være på diett?

Jeg skal ikke lyve og si at det har vært en dans på roser å være på diett for min del! Det har vært en stor utfordring for meg både fordi veldig mye sosialt om sommeren er forbundet med mat og god drikke, men mest utfordrende har det vært å takle det og rett og slett gå rundt å være sliten hele tiden, når man ellers er vant til å være full av energi. Det å være på diett har tatt på både humøret og kroppen, men jeg satser og håper på at jeg tenker at 'det hele var verdt det på den store dagen!

Hva er tankene dine om første konkurransedag?

Jeg både gruer og gleder meg til min første konkurranse dag. Det blir veldig spennende å skulle stå på scenen når jeg er vant til å sitte i salen som tilskuer. Så man kan trygt si jeg har noen store sommerfugler i magen. Men jeg gleder meg veldig til å prøve, og til å se om dette er noe for meg, eller om det blir tilbake som tilskuer neste gang. Jeg gleder meg til å få lov til å stå på høye hæler og være litt "muskel-barbie" for en dag. Og så gleder jeg meg veldig til tantes sjokolade kake etterpå!

Navn: Sohail Anwar
Alder: 20
Klasse: Junior kroppsbygging

Hvor lenge har du trent?

Begynte å trene på helsestudio da jeg var 16 år gammel, begynte å trene seriøst i oktober 2009

Hva fikk deg til å bestemme deg for å konkurrere?

Jeg ble inspirert av folk rundt meg som stilte til konkurranser. Det motiverte meg til å bestemme meg for å konkurrere selv også.

Hvorfor valgte du den klassen du skal konkurrere i?

Jeg valgte å konkurrere i bodybuilding junior fordi jeg er ganske ung. Det er en bra start å debutere i denne klassen.

Hvordan synes du det er å være på diett?

Jeg synes det er enormt motiverende å se fremgang under en diett, og jeg blir giret til å gi enda litt mer for å nå målet mitt.

Hva er tankene dine om første konkurransedag?

Jeg er ganske spent siden det er min første konkurranse


Navn: Julie Tronsmo
Alder: 34år
Klasse: Athletic fitness

Hvor lenge har du trent?

Har trent vekter i 9år. Har trent kondisjon i 3uker. Har konkurrert i styrkeløft, håndbak og Norges sterkeste kvinne.

Hva fikk deg til å bestemme deg for å konkurrere?

Grunnen til å konkurrere er vel enkelt og greit for å ta av overflødig fett. Tenkte å stille i -60kg i VM i håndbak, så da er det fint å bruke Athletic Fitness for å presse meg sjøl. Jeg får se hvor vekta ender

Hvorfor valgte du den klassen du skal konkurrere i?

Jeg liker å ta i litt, så derfor valgte jeg Athletic Fitness.

Hvordan synes du det er å være på diett? Og hvordan har du klart å kombinere diett med diabetes?

Diett er vanskelig. Jeg har i alle år sett opp til folk som har greid å fullføre en diett og kommet seg på scenen. Jeg har prøvd noen ganger tidligere, men uten å lykkes.
Du fikk lurt meg til å stille opp på Treningsforum.no, så nå er det vel bare å holde ut de siste 40 dagene. Har nedtelling på kalenderen. Diabetes gjør dietten ekstra hard. Hver kveld lager jeg en bolle med mat til dagen etter. Planen er å spise mest til frokost og etter trening. Jeg måler blodsukkeret gjennomsnittlig 2 ganger i timen. Jeg spiser av bollen min, hvis blodsukkeret sier det, og ellers med 3-4 timers mellomrom. Sykler hver morgen før frokost, hvis min nattlige insulinmengde har vært korrekt. 3 dager i uka springer jeg opp og ned den korteste trappa til Granåsenbakkene 5 ganger. Har etter flere tildels mislykka forsøk funnet ut hva blodsukkeret må være, hvis det skal gjennomføres.

Hva er tankene dine om første konkurransedag?

Hovedtanken er vel at jeg gruer meg til konkurransedagen.

 

Treningsforum.no ønsker alle debutantene lykke til!

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!