Olaf "Gud" Dahl

Styrkeløft26.03.2011Bjørnar Brende Smestad12

Kjempen fra KK-67 forteller om skaden som har satt han ut av spill siden VM, og veien tilbake.

Du skadet deg under VM - hva skjedde egentlig?

Skadet meg på VM i Sør-Afrika under siste knebøy der jeg prøvde på pers med 385kg. Jeg slet vanvittig med å stille opp, men klarte til slutt å få startsignal (i knebøy må en få startsignal fra dommere før en kan begynne løftet, dette fås som regel når en står støtt og kontrollert med vekta, journ.anm) og satt meg ned til jeg fikk signal fra Dietmar om godkjent dybde. I det jeg begynner å reise meg så hører jeg bare en ekkel knasende lyd fra venstre kneet. Med store problemer så klarer jeg faktisk å reise meg med vekta, men den myke plattingen gjør at jeg bare står og skjelver med vekta på toppen, dette fører til at jeg begynner å få ”black out”. Men før jeg mister fullstendig kontroll så slipper jeg vekta og ramler i bakken. Spotterne så heldigvis at jeg hadde store problemer så de tok vekta i det jeg slapp, så stor takk til dem!

 

Hvilke skader fikk du på grunn av ulykken?

Har revet av noen fibrer i den ene senen som går fra kneet på yttersiden av venstre kneet. En undersøkelse med MR viste dette, konsekvens av dette var, med faglig terminologi ”minsket signaleffekt”. Det stemmer veldig bra med hvordan det føles, sliter veldig med å få aktivisert venstre ben i samme grad som før. I tillegg så ble det påvist at det hadde vært en anselig mengde med betennelser i patella sena under kneet, noe som har ført til en solid fortykkelse av den sena, som også forklarer alle knesmertene jeg har vært plaga med de siste årene, he-he.

Hva betyr dette for deg? Blir du bra igjen?

Det er sagt av legen at det skal bli helt bra igjen så jeg har sakte men sikkert bare begynt å trene meg opp igjen. I begynnelsen var det å løfte kroppsvekt i bøy et stort problem, men er nå oppe på 175 kg for treere. Så man satser på at smertene som jeg har vil følge toppvektene oppover og så begynne å gi seg på de lettere vektene, sånn har det føltes hittil i hvert fall.
Har ikke hatt noen pauser å snakke om siden jeg begynte å trene i 1992 så jeg benyttet denne anledningen til å gi kroppen litt hvile, noe den nok har trengt en stund. Er ennå ikke i stand til noe konkurransetrening så videre konkurranser er uvisst på nåværende tidspunkt. Bortsett fra Benk NM da.

Du var jo nylig med på Arnolds for å løfte markløft, hvor du desverre ikke fikk ut potensialet pga omgangssyke, hvordan var det?


Jo det var moro det, spesielt siden vi var en fin gjeng som dro over (Carl Yngvar Christensen, Inger (Blikra) og hennes mann, Dietmar og madammen min). Vi traff jo mye folk og fikk tatt mye bilder, så det var show det. Kan forøvrig lese om turen på styrkeløft forumet der det er krydret med en del bilder. Fikk heldigvis en lovnad om invitasjon neste år også av Brad Gillingham, så jeg har ett år på å vise at det bare kan være èn ”beste markløfter” i Norge. Jeg lover å knuse alle, inkludert Lars S.K, Hans og ja selv CYC neste år.


Kjekt å endelig få en konkurrent i +'en, attpåtil i din egen klubb?

(for de uinvidde har Hans Magne Bårdtvedt fra KK-67 passert 1000 kg sammenlagt nylig)

Jepp det er sånn det må være, det er et mål at vi skal stå på skuldrene til våre forgjengere sånn at neste ledd hele tiden blir litt bedre. Dvs unngå de feil og tabber forrige ledd gjorde og med tiden lære av de. I Sveio-kjempens tilfelle (Hans Magne, journ.anm) blir det med tiden ikke bare litt bedre, men heller jævlig mye bedre, he-he. Denne mannen er kanskje den andre mannen i Norge som kan nå 1100 kg med tiden.

Får vi se en Olaf Dahl som tar opp kampen med Hans Magne på NM?

Jepp men ikke i 2011, jeg er under 140 i kroppsvekt og styrken er i dass, jeg trenger ennå litt tid på å komme meg igjen, he-he.

Hvem er på landslaget i 2013, deg eller Hans?

Jeg er bare en mann som gjør som best han kan, det vil ikke holde mot Hans i 2013 om han opprettholder noe av den fine progresjonen han hittil har hatt, men jeg tror jeg har noen tunge løft i meg ennå så vi får se hva treningen bringer, så får vi se når tiden renner ut hvem jeg er; sterk-Olaf eller tynn-Olaf.


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Norsk medaljefangst på WEC

Styrkeløft22.09.20090

Flere gull og verdensrekord for Norge

Spesialintervju med Olaf Dahl

Intervju30.08.20070

Her er har vi 40 spørsmål til styrkeløfteren Olaf Dahl.

Olaf

Intervju30.08.20070

40 spørsmål til styrkeløfteren Olaf Dahl.

Intervju: Olaf Dahl

Intervju22.09.20040

Profil av Olaf Dahl. En 130 kg tung mann fra Trondheim.

Norsk medaljefangst på WEC

Styrkeløft22.09.20090

Spesialintervju med Olaf Dahl

Intervju30.08.20070

Olaf

Intervju30.08.20070

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!