Mona Christin Jacobsen

Intervju17.06.2011Marika Lejon0

Neste år fyller Mona Christin Jacobsen 50 år - og sjekk denne formen. Hun stilte sist på NM og Nordisk 2009 hvor hun vant. Vi ser henne kanskje på scenen til høsten.

Bosted: Moss
Født: 12.09.62
Utdanning/yrke: Sykepleiere m/videreutd i adm/ledelse, økonomi og prosjektledelse.
Utd personlig trener ( v/ AFPT ) Jobber som leder i omsorgssektoren.

Hva gjør du nå?

Jeg jobber som virksomhetsleder i Moss kommune og litt som PT. Jeg har Easy life kurs på Ditt treningssenter. Ellers går kveldene stort sett til trening og i helgene blir det ofte turer til hytta i Trysil.

Hva var dine siste konkurranser og hva er planene fremover?

Siste konkurranser var NM og Nordisk 2009, hvor jeg vant. Det viktigste for meg er i utgangspunktet å holde meg i form, spise sunt og håpe at dette bidrar til god helse. Jeg er jo selvsagt også opptatt av å ha en godt trent kropp og vet at oppskriften er å fortsette den livsstilen jeg har hatt i mange år. Dette er slik jeg liker å leve og jeg ser for meg at jeg også som 70 åring står og løfter frivekter sammen med "gutta" nede i hjørnet på gymmet i Moss....haha. Jeg har lyst til å konkurrere igjen og dersom alt klaffer så er målet NM 2011.

Hva er dine interesser utenfor gymmet?

Mye av tiden tilbringes på trening, men jeg er også glad i å være aktiv på andre områder. På vinteren er det slalåm og langrenn som tar mye tid (starter gjerne så fort det er snø og avslutter ikke før vi må. Når sommeren kommer ønsker jeg at det skal være sol og varmt - da er stranda er flott sted å være. Høsten er tiden for jakt. Da er det ut med hagla, mann og to "hypre" gordon settere. Da er det selvsagt fugl jeg prøver å treffe. Ikke mann og hunder! Jeg er som mange andre mødre opptatt av familien. Selv om de to "barna" har flyttet hjemmefra, så er de ikke mindre viktige for mamman sin.

Hva er du mest stolt av?

Egentlig er jeg veldig fornøyd med livet mitt og føler meg både priviligert og heldig. Sånn sett er jeg stolt av mye. Skal jeg nevne noe så blir det nok guttene mine som jeg er veldig stolt av ( håper de leser dette). Tenker også at jeg er heldig som har en spennende jobb og en tålmodig og snill mann. Ellers er jeg stolt av at jeg til tross for alderen har en form som jeg er mer fornøyd med enn da jeg var 20.

Hva er dine styrker og svakheter?

Styrken min uansett arena er nok humøret, målbevistheten og staheten min (det siste kan jo oppleves som en svakhet også). Jeg er ikke kjent for å gi opp så lett og har med alderen blitt mye bedre til å ha fokus på og bruke energi på det jeg faktisk har mulighet til å påvirke. Svakheten er kanskje at jeg er "litt" utålmodig med en ikke altfor lang lunte . Blir litt "overivrig" enkelte ganger.

Hvordan spiser du?

Jeg spiser samme antall måltider til samme tider uavhengig om det er on- eller off-season. Største forskjellen er helgene. Jeg har ikke spisedager på diett, men koser meg når jeg er off-season.

Hvordan er livet som kroppsbygger?

Jeg tenker egentlig ikke at jeg lever som en kroppsbygger, men at livsstilen min handler om å være i god form og være bevisst på de tingene som kan påvirken helsen postivt. Derfor trener jeg og spiser jeg som jeg gjør. Jeg gleder meg faktisk til hver treningsøkt og kan ikke tenke meg et liv uten fysisk aktivitet.

Hvordan legger du opp diett?

Går stort sett fire måneder på diett og da uten spesielle spisedager, som sagt. Jeg har hatt ulike dietter, men legden på diett har stort sett vært det samme. Jeg veier ca 57 kg på scenen og målet er å ligge rundt 63 kg off.

Hvordan har utviklingen din vært?

Jeg har trent i over 20 år og formen er langt bedre nå enn da jeg startet. Jeg har alltid hatt greit med masse i beina (tidligere har jeg drevet med friidrett-sprint), men ønsker meg mer muskler i overkroppen. Jeg synes at symmetrien er blitt bedre og at jeg på de siste to årene har hatt en liten utvikling også på øvre del av kroppen. Jeg er faktisk ikke så veldig opptatt av mat, så en 5 retters med meg er litt bortkastet. Hvis jeg skal lage noe godt en lørdag så er fullkornswrap med karbonadedeig, salat og kesam det jeg velger. Så "skeier" jeg gjerne ut med en øl.

Tusen takk for et hyggelig intervju og lykke til videre med utviklingen.

 

Bildene er tatt av Jon Klasbu. Vil du også ha fotoshoot? Ta kontakt på KDesign.com

 


Mona Christin Jacobsen

Intervju23.12.20087

Mona stilte i sin første konkurranse når hun var 44 år gammel!

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Mona Christin Jacobsen

Intervju23.12.20087

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!