Martin “Grizzly” Rønning vant sølv på Benk-EM

Styrkeløft11.08.2011Bjørnar Brende Smestad13

Med fire norske løftere ble det bra uttelling for Norge under Benkpress EM.

I konkurranse med noen av verdens beste benkere i den tyngste klassen hadde vi to løftere, Martin Borgland Rønning og Alastair McColl. Dette skulle vise seg å være to sterke kort i konkurransen om medaljene. Rønning åpnet på 305 kg og andreplass, mens Alastair fikk samme vekt underkjent. Mens Rønning kunne gå videre på 312,5 kg måtte Alastair sikre et godkjent løft, men denne gang med 310 kg på stanga. Teknisk bom! Alastair hadde nå bare en sjanse til å få tellende resultat, noe han heldigvis fikk med 310 kg, noe som tross alt skulle holde til bronsemedalje. Det var i tillegg 2,5 kg under personlig rekord. Rønning prøvde på ny personlig rekord i sisteløftet med et løft på 317,5 kg, men dette gikk ikke. Med 312,5 kg endte "Grizzly" Rønning opp på andreplass! To norske på pallen i den tyngste klassen viser hvilken posisjon Norge har i internasjonal styrkeløft. Gullvinner ble finske Kenneth Sandvik som vant med førsteløftet på 325 kg. Etter et bomløft på 330 kg forsøkte Sandvik på 341 kg og ny verdensrekord, men verdensrekorden fikk stå i fred for denne gang.

Tor Herman Omland røk ut av konkurransen 

Av andre norske løftere hadde vi Tor Herman Omland. Han ble desverre stående med

tre bom på 300 kg i -120 kg klassen. Dumt han ikke hadde dagen da gullet gikk på 305 kg, som er den personlige rekorden til Tor Herman.

Dag Andre Mo endte på femteplass

Dag Andre Mo løftet i -105 kg klassen. Der åpnet han på 265 kg og fulte opp med et andreløft på 275 kg. Til sist ble en bom på 282,5 kg, før han endte på femteplass. Han var en av to som løftet 275 kg, men vant på lavere kroppsvekt. Klassen ble vunnet av Stefan Jamroz med 298 kg. Dersom løftet på 282,5 kg hadde gått opp ville Dag Andre Mo endt på 4 plass.

Verdt å nevne er også at finnene fikk pallplassering i fem av åtte klasser. Vinner av landskampen ble Russland, med Sverige på andreplass og Finland etter der igjen.

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!