Sunn Kylling med Teriyaki
Kosthold08.09.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen 12
Kylling med teriyaki (ca. 3 personer):
1 Kyllingfilet per pers, tint
200 gram ris (type velger du selv, men jasmin passer f.eks fint)
1 stor rød paprika
1 ferskt brokkoli hode
Olje til steking
Teriyaki saus (Kikkoman)
Salt og pepper
Gjør slik:
Å lage kylling og ris er ingen stor kokkekunst, og er noe alle klarer! Kok opp vann i en kjele til ris og en til brokkolien. Skjær opp paprika, brokkoli og kyllingfilet i små biter. Fjern stilken på brokkoli hodet slik at du sitter igjen med mange små fine buketter med brokkoli. Varm opp pannen med olje og begynn med å steke paprika i et par minutter. Tilsett kyllingen og sørg for at den blir gjennomstekt og gyllen.
Når jeg koker ris har jeg en tommelfingerregel at jeg koker opp dobbel mengde vann. Dvs skal jeg ha 200 gram ris i tørr tilstand, bruker jeg 4 dl vann. Ha i risen når vannet koker og la det småkoke under lokk i ca. 12 minutter. Bruker du fullkornsris eller lignende må du nok beregne lenger koketid. Følg eventuelt anvisning på pakken.
Ha brokkoli i kjelen når vannet koker og la den få et oppkok igjen. Kjenn om den er ferdig kokt ved å stikke en kniv e.a. i. Slipper den taket er den ferdig.
Ved slutten av stekingen kan du velge å enten tilsette Teriyaki sausen i pannen og la det surre litt før servering eller at hver enkelt kan ha sausen direkte på sin mat på tallerkenen. Jeg gjorde sistnevnte. Selv om Teriyaki saus er en veldig søt saus som inneholder sukker, trenger du ikke store mengden for å sette en liten spiss på maten. Jeg brukte litt under 1 ts pr. pers. Krydre etter egen smak med salt og pepper.
Velbekomme! Bare å nyte sin sunne middag!
Line Marion Nielsen Kjøniksen
Personlig trener
www.gympartner.no
6 spennende ting du kan grille
Kosthold03.08.20189
Utvid taco repertoaret ditt med disse 5 fantastiske oppskriftene
Kosthold27.01.20176
Spiser du mat som er gått ut på dato?
Kosthold28.06.2018151