Thomas Hjelde Thoresen slår til igjen!

Intervju16.09.2011Marika Lejon63

Thomas vant gull i årets GP. AF-gullgutten gjør det ikke bare bra på scenen. Thomas går på universitetet og tar mastergrad i tillegg!

Meritter
1. pl Oslo GP 2011, Athletic Fitness -180cm
2. pl GP Classic 2009, Athletic Fitness

Først lurer jeg på hva du jobber med og om du er singel?

Jeg begynte nettopp på sivilingeniørstudiet i Telematikk ved NTNU etter å ha tatt bachelorgrad. Jeg har jobbet i Forsvaret de siste seks årene. Jeg har ikke funnet kvinnen i mitt liv enda, men er fortsatt ung og har det ikke travelt.

Du skal stille i NM. Hvordan går det med dietten mens du jobber?

Kombinasjonen mellom studiene og diett er veldig enkel, da det er ganske fleksible rammer som masterstudent. Det går mye lettere nå enn da jeg jobbet i Forsvaret. I Forsvaret var det ofte lange dager og øvelser. I tillegg er gymmet midt mellom der jeg bor og skolen, så da er det lett å stikke en tur innom. Selvfølgelig hadde det vært noe annet om det hadde vært konkurranser midt i en eksamensperiode, men det er det heldigvis ikke.

Hvordan føler du at din siste konkurranse var?

Jeg var i hvertfall veldig fornøyd med resultatet. Lærte også mye både under dietten og under konkurransen. Det var utrolig artig å stå på scenen foran så mye folk og å treffe så mange trivelige folk.

Hva har du forbedret /jobbet med?

Jeg har hatt mye fokus på roing de siste månedene, hvor jeg har forbedret meg ganske mye. I tillegg har jeg nok lagt på meg en kgeller to med muskelmasse jevnt fordelt over kroppen.

Når startet du diett?

Jeg har vel spist samme maten som på diett siden slutten av januar, med unntak av to-tre uker i juni da jeg var på ferie. Jeg begynte vel å kutte ned sakte, men sikkert under vedlikeholdsnivå fra 10. juli.

Kjører en diett du har prøvd før eller skal du prøve noe nytt?

Jeg kjører samme diett som før Oslo GP. Forskjellen er at jeg startet med et mye bedre utgangspunkt denne gangen, så nedjusteringen av kaloriene skjer i mindre steg. Jeg tar det sakte men sikkert.

Hva er din største utfordring?

Det jeg synes er den største utfordringen er å måtte avstå fra en del sosiale sammenhenger hvor mat og alkohol er involvert. Folk kan si hva de vil, men det er ikke det samme å dra på byen o.l. edru, hvertfall ikke med min vennekrets.

Hvem støtter deg?

Jeg føler både familie og venner støtter meg og de skjønner at dette er noe jeg ønsker å satse på. Det setter jeg pris på. Bestemor lager faktisk diettmat til meg når jeg kommer på besøk, så jeg skal slippe å ha med matpakke. Det er ikke verst! Det er jo klart at en må ha et liv "utenfor" trening og kosthold også, så uten støtte fra de nærmeste hadde dette blitt vanskelig å få til.

Hvem passer denne sporten for?

Athletic Fitness passer for de som er interessert i å konkurrere i en gren som krever både styrke, utholdenhet og symmetrisk fysikk. Det passer kanskje også for de som ikke ønsker eller greier å bli like store som kroppsbyggere. Dette tror jeg gjelder mange "gymrotter" rundt omkring, så jeg synes flere burde ta steget og melde seg på en konkurranse. Det er utrolig hvor mye ekstra motivasjon en får av å vite at en skal stå på scenen foran flere hundre tilskuere om en
stund.

Hva er målet ditt?

Jeg vil ikke sette opp noe mål om en bestemt plassering, da jeg ikke ønsker å basere mål på andres prestasjoner, men mine personlige mål er:
-Komme i enda bedre form enn siste konkurranse.
-Ro 360m på 1min etterfulgt av 45 godkjente dips.
-Presentere min fysikk på en best mulig måte på scenen (dvs at
poseringene sitter som et skudd)

Så får vi se hvor langt det rekker.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg har trent siden jeg var 16. Litt useriøst de første to årene. Siden 2005 har jeg ikke hatt mer enn 2-3 uker avbrekk fra trening i året, enten i ferier eller pga øvelser i Forsvaret.

Har du drevet med annen idrett?

Jeg spilte fotball fra jeg var 6 til 16-17 år og gikk på boksing et par år som 12-14-åring. Ellers hadde jeg også en del fokus på kondisjonstrening mens jeg var i Forsvaret.

Hvorfor liker du å være konkurranse-menneske?

Det er et godt spørsmål. Det handler litt om følelsen av å ha gjort sitt beste, slitt seg totalt ut på ei treningsøkt, eller vært på hard diett i mange måneder. Om en vinner er det en fantastisk følelse. Hvis ikke så har en hvertfall lært en del og får motivasjon til å gjøre det enda bedre neste gang. Theodore Roosevelt forklarer det ganske bra:

"It is not the critic who counts: not the man who points out how the strong man stumbles or where the doer of deeds could have done better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood, who strives valiantly, who errs and comes up short again and again, because there is no effort without error or shortcoming, but who knows the great enthusiasms, the great devotions, who spends himself for a worthy cause; who, at the best, knows, in the end, the triumph of high achievement, and who, at the worst, if he fails, at least he fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who knew neither victory nor defeat."

Hvem vil du takke?

Jeg vil takke Paul Rusten og Siw-Hege Hansen for at de hjelper oss på Kaliber med poseringstrening, Håvard Huse for et trent øye til å hjelpe meg å justere dietten, Gunnar Strand Jacobsen for at han har fått til Norges beste gym (www.kalibergym.no), Anneli for at hun driver det og bidrar med "skjitprat" i sofaen, og sist, men ikke minst min sponsor Gymgrossisten (www.gymgrossisten.no), for at de sponser meg meg med kosttilskudd og annet treningstilbehør. De har et utrolig stort utvalg og der får du mye for pengene.

Sjekk også ut min treningsblogg: thomasht86@treningsblogg.no

Tusen takk for intervjuet og LYKKE TIL med dine mål! 


Foto: Kjetil Kalis Fredriksen - www.kalis-exhibition.com


Christian Egner ble Europamester i Athletic Fitness.

Thomas Hjelde Thoresen

Intervju04.05.201133

Vinneren av Athletic Fitness - 180 cm.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Thomas Hjelde Thoresen

Intervju04.05.201133

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!