Bent Halden Jørgensen

Intervju28.09.2011Marika Lejon25

Bent er fra Hokksund og debuterer i NM i Athletic Fitness denne høsten. Han er 32 år gammel og stiller for Team Toppform. Han kom dessverre ikke til finalen på Stavanger Open, men satser alt på NM 8. oktokber.

Når bestemte du deg for å stille i AF?

Jeg lekte med tanken i fjor vår. Jeg har alltid hatt lyst til å delta. AF fascinerer meg fordi den krever styrke, utholdenhet og fysikk. Den krever en helhet. Jeg liker at det er styrkemomenter og roing.

Kommer du til å gå videre med classic bodybuilding etter AF?

Nei. Jeg blir aldri stor nok til å stille der. Jeg synes også at fitness virker mer spennende. Jeg velger heller shorts fremfor poseringstruse. Fitness er mer helatletisk, mens kroppsbygging er ren bygging.

Hvordan trener du mot en AF-konkurranse?

Jeg kjører vanlig split-program fire ganger i uken. En av dagene er ro-trening og en dag med bare dips. Øktene varer i 30-60 minutter.

Hvorfor stiller du først nå?

Jeg har ikke vært stor og bra nok tidligere. Jeg har vært plaget med mye sykdom og kunne ikke trene på noen år. Målet nå er å komme til finalen. Det tror jeg at jeg har mulighet til å klare. Nå er jeg klar for å prøve!

Hva blir neste steg etter AF?

Jeg tror ikke at det blir noe "neste steg". En jeg kjenner som heter Ako Rahim har snakket om at det skal være demo-VM i Øst-Europa. Det er ikke det at dette er målet mitt, men jeg vet ellers ikke om det er noe lengre å gå enn dette.

Er det første gang du er på diett?

Jeg var på diett i fjor for å prøve, så det er ikke første gang. Det har gått greit. Frem til nå har jeg tatt av 9 kg. Tipper jeg har ca 4 kg igjen.

Hvordan er forventningene?

Jeg er både nervøs og spent. Jeg har bestemt meg for å ikke legge for mye press på meg, men heller prøve å ha det moro.

Hva synes venner og familie om at du skal stille i AF?

De synes nok at det er litt sært, men de er imponerte over at jeg klarer å spise det samme året rundt og at jeg kjører det løpet jeg gjør. Jeg er forsåvidt ikke så sær. Jeg er mer reflektert nå enn da jeg var 22 år. Da gikk det kun i trening. Nå jobber jeg som naprapat og miljøarbeider i barnevernet. Jeg har et hus som total-rehabiliteres samtidig som jeg studerer vernepleie på heltid. Tida går altså ikke bare på trening. Men mat og alt annet må selvfølgelig planlegges og
det er endel å passe på. Det går veldig greit å kombinere diett med arbeid. Jeg spiser egentlig som vanlig, bare mindre. Hvem hjelper deg med trening, diett og alle forberedelser?

Treningen styrer jeg mest selv, men jeg får litt hjelp av Martin Engstrøm. Jon Syvertsen har tidligere også hjulpet meg med treningsbiten. Dietten er det Martin Engstrøm som setter opp. Han hjelper meg med posering også.

Hvem ønsker du å takke til slutt?

Jeg vil sende en stor takk til Martin Engstrøm, Jon Syvertsen og treningskompisen min Christian Stensland. Så må jeg gi en takk til en tålmodig kjæreste.

Treningsforum ønsker Bent LYKKE TIL som debutant i AF og tusen takk for et hyggelig intervju.

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!