- Mitt fremtidige kosthold

Kosthold24.08.2012Joachim Marhaug2

Dine spørsmål og debatter kan deles med andre utenfor forumet! Vi ser at det er mange smarte spørsmål som stilles om trening og ernæring på forumet. Vi ønsker å dele og bidra til å svare på disse spørsmålene via artikler på forsiden.

Eksempler på dette kan være spørsmål som:"styrketrening og kardiotrening - bør dette trenes på samme dag?", "Tøyning og utstrekking - er dette nødvendig og betyr tøyning og strekking det samme?" Mange brukere av forumet tar opp spørsmål som skaper vettuge og lærerike diskusjoner og vi ønsker å delta mer aktivt i disse diskusjonene. Du har muligheten til å få spørsmålet ditt "opp i dagen" ved å tillate oss å bruke det som utgangspunkt for våre artikler slik at flere lesere kan ta del i ulike aktuelle spørsmålsstillinger vedrørende trening, ernæring og andre diskusjonstemaer. Vi kan selvfølgelig ikke ta opp alle spørsmål, men vil bestrebe oss på å løfte fram både generelle og spesifikke spørsmål og diskusjonstemaer. Dette håper vi på vil bidra til økt kunnskap til våre lesere.

Tips oss gjerne med ditt eller andres innlegg på post@treningsforum.no og kanskje dette vil publiseres på forsiden.

Spørsmål:

Innsendt av Silje1987:
Dette er første gangen jeg poster her inne. Startet og trene kondisjon og styrke for ca to måneder siden. En måned etter fødsel. Nå er jeg godt i gang med trening, men sliter veldig mye med kostholdet. Er sykelig sulten og spiser lett over et halvt brød med pålegg om gangen. Den siste måneden har jeg nok ligget på 5000-7000 kcal pr dag. Kan ikke fortsette med det i lengden. Har enda bare gått opp to kilo. Er 164,5 cm høy og 55 kilo.

Utkast til meny er som følger:
Frokost ca 300 kcal - 50g havregryn og en proteinshake
Lunsj ca 300 kcal - salat med kylling, bønner eller tunfisk
Mellommåltid ca 300 kcal - samme som frokost
Middag ca 800 kcal - kylling eller lignende med ris og salat
Kvelds ca 300 - samme som frokost

Jeg håper jeg klarer og starte i morgen. Er redd for at jeg vil legge på meg, selv om jeg vet at det er lite sannsynlig. Ser menyen bra ut? Vil ikke at det skal være for komplisert. Vanskelig og spise vanlig mat selv om en kilo sjokolade ikke er noe problem. 

Svaret fra Rita Immerstein:
Vi har som regel noen basisvarer som vi foretrekker å spise ofte. For noen er dette havregryn og proteinshake og for andre er det brød med brunost. Imidlertid er det lett å gå lei av det samme så jeg er enig i at litt variasjon kan være lurt i et mer planlagt kosthold. Omelett til lunsj er en mulighet. Du kan også bytte ut kveldsmåltidet med 2-3 grove knekkebrød med et kokt egg og magert kjøttpålegg eller fiskepålegg. Salaten har mange variasjonsmuligheter med hensyn til innhold, så her er det bare å spille på kreativiteten, Ulike proteinkilder av kjøtt, fisk, nøtter, frø, egg, bønner og cottage cheese eller kesam som dressing, samt godt krydder gir fine muligheter!

Synes at kostholdet ditt har et godt utgangspunkt! Spis nok og tren hardt!

Hva mener du?

Svar i forumet og del din kunnskap med resten og bidra med å skape en fornuftig og saklig debatt.


Her er 10 sunne matvarer med mye protein som garantert vil gi deg protein av høy kvalitet.
Det er ikke så lett å velge riktig mat når du er på farten: møtebooking, tog stasjon, flyplassen, ut å reise m.m. byr på utfordringer.
Og ikke minst hvor lenge etter du skal spise etter trening.
Cravings nesten rett etter at man har spist opplever mange. Dette er løsningen!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!