NM i Styrkeløft 2013

Styrkeløft31.05.2013Anne Marie Hveding0

Fra Fredag 31. mai og hele helgen braker det løs i Sandslihallen, Bergen.

Odin Styrkeløftklubb arrangerer Norgesmesterskap i Styrkeløft med hele 105 utøvere påmeldte. Aldri før har det vært så mange deltakere på åpen NM. 39 damer og 66 herrer skal kjempe om tittelen "Norgesmester i styrkeløft" hele helgen. Høydepunktene i helgen er selvsagt landslagsutøverne, men alt kan skje og plattingen vil vise hva resultatene blir

Hele mesterskapet vil vises på live stream, se Styrkeløft TV.

Reportasje fra NM

Fredag 31.mai

Herrer -59 kg til -93 kg
Kjell Egil Bakkelund var helt garantert en løfter som skilte seg ut denne dagen. Han løftet i klasse -83 kg og veide 77,13 kg. Det var kun 3 uker siden EM i styrkeløft og Kjell hadde gått ned over 3 kg siden da. Han valgte å stå over siste bøy og benk, men løftet fortsatt rekkefølgen: 320 kg i knebøy, 240 kg i benkpress og 325 kg i markløft.

Bjørn Holmsen har toppet adelskalenderen i markløft siden 80-tallet, I dag løftet Kjell et historisk løft og sørget for at rekorden edendelig ble slått og er dermed Norges beste markløfter. 

I klasse -59 kg stod Yngve Hopen alene og vant gull med 440 kg.

Kim-Raino løftet også på EM for 3 uker siden og fikk kun 4 løft godtkjent på årets NM. 275 kg i knebøy, 210 kg i benkpress og 260 kg i markløft. Løftene holdt til en overlegen gullmedalje og 745 kg i klasse -74 kg.

I klasse -93 kg var det Alexander Kirketeig som var den store sjarmøren. Han løftet kun første løftet i bøy og benk på 325 kg og 240 kg, i tillegg fikk han markløftene på 265 og 280 kg godkjent. Siste løft på 290 kg ble underkjent. Kirketeig endte på 845 kg, han tok norgesrekord sammenlagt i klassen.

Lørdag 1. juni 

Referat lørdag, NM i styrkeløft. Damenes dag.

Med rekordhøy påmelding på årets NM, ble en hel dag viet kun til damene. Lørdag 1. juni møtte 36 damer fra klasse -52 kg til +84 kg opp i Sandslihallen i Bergen for å kjempe om tittelen "Norgesmester i Styrkeløft".

I -52 kg og -57 kg var det kun 2 deltakere i hver klasse hvor alle fikk resultat og fikk derfor plass på pallen. Norgesmester i klassene ble henholdsvis Kine Blummenfelt med 327,5 kg og Line Anita Andreassen med 317,5 kg.

I klasse -63 kg var favoritten Tutta Kristine Hanssen. Tutta røyk ut i benk på EM for 3 uker siden og ville nå sørge for skikkelig revansje. Hun tok en klar seier i sin klasse med 190 kg i knebøy, 132,5 kg i benkpress og 190 kg i markløft som totalt blir 512,5 kg. Tutta vant også kongepokalen for beste kvinnelige løfter med 559,86 wilkspoeng.

I klasse -72 kg ble det hard kamp mellom Veronica Opdal og Linda Kristensen. Veronica løftet på EM og hadde nok brukt opp litt av kruttet der. Hun røyk ut i benk og ble stående uten resultat, dermed gikk seieren til Linda med en total på 500 kg.

-84 kg ble vunnet av Heidi Hille Arnesen med 560 kg totalt, 45 kg under Heidis personlige rekord. Hun løftet på EM og skal løfte på World Games om et par måneder. Resultatene ble 225 kg i knebøy, 135 kg i benkpress og 200 kg i markløft.

Til slutt var det nok en klasse med kun to deltakere, +84 kg. Hildeborg J. Hugdal sliter med skadet fot og valgte derfor å løfte utstyrsfritt og lett i knebøy og markløft. Hun løftet 160 kg i knebøy, 210 kg i benkpress og 195,5 kg i markløft. Det ble norgesrekord i markløft. Hun prøvde også å ta norgesrekord i benkpress med 220 kg, men det gikk ikke denne gangen. Hun fikk gull i klassen med totalt 565,5 kg.

Søndag 2. juni

Referat søndag. Herrer -105 til +120 kg.

Klasse -105 kg måtte deles opp i to puljer da så mange hadde meldt seg på i denne klassen. 19 stk. møtte opp for å vise hva de er gode for. Det var tilslutt 13 utøvere med gjeldende resultat.

På toppen av -105 finner vi Stian Walgermo Møllevik og Kristoffer S. Eikeland, som begge hadde gode stevner på EM for 3 uker siden. Kampen mellom landslagskameratene er spennende for publikum å se på fra salen.

Stian vant klassen med 12 kg over Kristoffer. Stian løftet 370 kg i knebøy, 260 kg i benkpress og 330 kg i markløft. Han prøvde seg på 341 kg og norgesrekord i siste mark, men det var for tung. Han fikk totalt 960 kg.

På andre plass løftet Kristoffer 335 kg i knebøy, 270,5 kg og norgesrekord i benkpress og 342,5 kg og norgesrekord i markløft. Han fikk totalt 948 kg.

Endre Wollan har vært borte et års tid med skadet rygg. Han er nå tilbake, noe bak sin forrige pers i knebøy og markløft, men det var gøy å se han på plattingen igjen. Han kom på tredje plass og løftet totalt 845 kg.

Senere samme dag løftet en pulje fra -120 kg og en fra +120 kg.

Tor Herman Omland står som regel øverst på pallen i klasse -120 kg, men røyk dessverre ut i knebøy i år. Han hadde noe problemer med ubalanse og mye risting. Stangen ble byttet ut etter andre omgang knebøy fordi den var for myk for 400 kg.

Jørgen Hansen hadde også problemer med for mye gynging i stangen og fikk et omløft etter for mye ubalanse. Han sikret seg i siste løftet norgesrekord i knebøy på 403 kg. I benkpress løftet han 255 kg og 325 kg i markløft. Han forsøkte å slå sin egen norgesrekord i markløft med 350,5 kg, men det gikk ikke denne gangen. Han fikk derfor en total på 983 kg.

Lik for Tutta ønsket publikum Hans Magne Bårtvedt i +120 kg alt det beste på årets NM. Han fikk ikke tatt første knebøy en gang på EM i styrkeløft, 3 uker før, på grunn av ubalanse og et uheldig nesten-fall, som endte med oppkuttet arm og en tur på sykehuset. Se ulykken HER. Dette var derfor et skikkelig revansjestevne for Hans.

Han presterte, etter alles håp, meget godt. Med 420 kg i knebøy, 310 kg i benkpress og 352,5 kg i markløft sørget han for gull i klassen. Han prøvde også på en siste markløft på 370 kg, som ville gi norgesrekord, 1100 kg totalt og over 600 wilkspoeng. Dessverre gikk ikke det denne dagen, men Hans var fortsatt veldig fornøyd med 1082,5 kg sammenlagt.

På andreplass i klasse +120 kg kom Lars S. Kirkebøen. Lars har løftet utstyrsfritt de 2 siste årene, men tok nå på seg draktene igjen. Han løftet 380 kg i knebøy, 250 kg i benkpress og 330 kg i markløft og totalt 960 kg.

 

 

Bilder 

Alle bildene er tatt av Stian Jensen

 

Dette bør du få med deg:

Fredag 31. mai kl. 14.00:

Herrer klasse -66 til og med -93 kg.

Høydepunktene fredag:
Kim-Raino Rølvåg i klasse -74 kg. Kim-Raino løftet akkurat på EM, men fikk ikke fullklaff. Vi gleder oss til å se hva gutten fra Sandessjøen AK vil vise oss denne gangen.

Kjell Egil Bakkelund i klasse -83 kg. Kjell toppet akkurat adelskalenderen i styrkeløft på EM, han er dermed Norges aller beste styrkeløfter. Til fredag kan han igjen vise hva han er god for. Han har store muligheter til å vinne Kongepokalen, som utdeles søndag etter mesterskapets slutt.

I klasse -93 kg ble det bygget opp stor spenning i forkant mellom Bo André Bergan og Alexander Kirketeig, hvem ville vinne klassen. Dessverre får vi ikke sett denne kampen i år da Bo skadet seg for noen uker siden. Vi får derfor se kampen mellom de 12 resterende utøverne i klassen.

Lørdag 1. juni kl. 11.00:

Dette er en hel dag viet til damene, med rekord høy påmelding på damefronten blir det tre store puljer denne dagen.

Høydepunkter lørdag:
Tutta Kristine Hansen i klasse -63 kg er tilbake etter et års opphold etter skade. Hun fikk ikke klaff på EM og røyk ut i benk. Vi er derfor veldig spente på å se hun ta revansje denne dagen. Tutta ligger øverst på adelskalenderen. Vi ønsker henne velkommen tilbake på plattingen og håper hun får full klaff!

I klasse -72 kg er det 13 påmeldte, med Veronica Opdal på toppen. Hun løftet også på EM for 3 uker siden der hun var nære på å ryke ut i markløft. Veronica er seig og tøff, en spennende utøver å se løfte. Det blir en klasse hvor mye kan skje. Inger Blikra løfter vanligvis i denne klassen, men uteblir på grunn av World Games senere i sommer.

I klasse -84 kg og +84 kg finner vi Heidi Hille Arnesen og Hildeborg Juvet Hugdal, dette er damer som løfter mer enn de fleste guttene på gymmet. Begge løftet på EM i styrkeløft sist og skal nå igjen vise det norske publikumet hva sterk betyr

Søndag 2. juni kl. 11.00 og 14.00:

Dagen de største gutta skal på. Klasse -105 til +120 kg.

Høydepunkter søndag:
Kl. 10.00: Klasse -105 kg består av to puljer. I A-puljen finner vi Stian Walgermo Møllevik og Kristoffer Eikeland på toppen. Begge løftet på EM. Her kan det bli en jevn kamp om medaljer og plasseringer. I tillegg har Endre Wollan kommet tilbake etter et års tid pause på grunn av skade.

Ca. kl. 13.00: I klasse -120 kg skal Tor Herman Omland og Jørgen Hansen vise hvem som er best. Vil Jørgen få knebøyen som ble underkjent på EM godkjent denne dagen? Blir det nye norske rekorder? Plattingen vil vise.

Klasse +120 kg ser litt annerledes ut enn vanlig. Både Carl Yngvar Christensen, Martin Borgland Rønning og Olaf Dahl er fraværende i årets NM. Det betyr ikke at det ikke blir spennende. Hans Magne Bårtvedt fikk en stygg start på første knebøy under EM der han fikk kuttet opp armen på knebøystativet og måtte sendes til sykehuset for å sy. Han fikk derfor ikke løftet et eneste løft på EM. Dette er derfor hans sjanse for revansje.

Med andre ord er dette en helg å få med seg, enten tilstede i Sandslihallen eller via live stream. Følg med!

Teaser: Se Stian Jensens klipp fra NM 2012:

 

 


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Karbonadedeig og kjøttdeig er populære ingredienser i hverdagsmaten.
Spis mer av denne matvaregruppen for å bygge muskler.
Speltlomper er i vinden som bare det.
For deg som er over 40 år bør du gjøre dette for å få fremgang.

Energiboost med morgentrening

Trening14.11.2019376

11 tips for deg som vil få treningen unnagjort på morgenen.