Arnfinn er en knallsterk 77-åring

Styrkeløft18.09.2013Rita Immerstein417

Arnfinn Skadsem driver med styrkeløft og har fylt 77 år.

Foto: Erik Holsvik/RA

Arnfinn Skadsem er spesielt sterk i benkpress, markløft og knebøy og har personlig rekord i markløft på 182.5 kg! Den spreke 77-åringen trener 3 ganger i uken på Ganddal Atletklubb og har deltatt i en rekke konkurranser opp igjennom årene og har i følge Rogalandsavisen(2013) ikke tenkt å gi seg med det første. I november skal han delta i norgesmesterskapet i styrkeløft og han kan fortelle at han har løftet 200.5 kg i knebøy og 120.5 kg i benkpress. Han har vunnet flere mesterskap og gleder seg til førstkommende konkurranse i sin lokale klubb.
Han har vært en allsidig idrettsutøver i alle år, men styrkeløft begynte han ikke å trene før han var 65 år! Han trener for å få toppform i november men gleder seg og er klar for å gi jernet til det kommende klubbstevnet og han sier:

«- Jeg har trent tre ganger i uken slik jeg pleier, og føler meg i relativt god form, sier han til Rogalandsavisen»

Den 90 kilo tunge og spreke styrkeløfteren oppfordrer flere til å komme seg opp sofaen og kom i gang med styrketrening. Det er i følge ham selv viktig for helsen både i forhold til styrke, stabilitet og selvtillit. Han mener også at kvinner bør drive med styrketrening for å være bedre rustet til ulike påkjenninger som f.eks graviditet og fødsel.

Selv mener han at helsen har styrket ham både fysisk og mentalt og kona er strålende fornøyd med at han holder seg i form i dag trener han sammen med barnebarna og han forteller til Rogalandsavisen:
«Det er helt enestående. De har vært til stor inspirasjon. Jeg har alltid vært nervøs for at barnebarna mine ikke skulle ha idrettsinteresse. Heldigvis har de det, sier 77-åringen tilfreds.»

Det ene barnebarnet, Kristoffer Skadsem Eikeland ble i forrige uke tatt ut til VM og selv om Arnfinn selv ikke kommer til å delta i VM så forteller han at han kommer til fortsette å trene og konkurrere så lenge han er i stand til det!


Kilde:
http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article6866670.ece


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!