Er dette Norges beste fitnesspizza?

Kosthold24.05.2019Nora Sivertsen Mathisen0

Kjøp ingrediensene i dag og lag en supergod fitnesspizza i helgen.

Dette er en oppskrift Nora Sivertsen Mathisen har laget som er en hvit pizza. Det er en supergod fitnesspizza som er enkel å lage. Den kan du lage til deg selv, venner eller familien i helgen.

Du trenger:
- 100 g havregryn
- 150 g havremel
- 1 egg
- 2 eggehviter
- 3-4 dl vann
- 1 ts bakepulver
- En klype salt

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene godt sammen og tilsett nok vann til at deigen er litt rennende/klissete. Hell røra ut av bollen og over på bakepapir, før du fordeler den jevn utover med kniv eller slikkepott. Stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter på 200 grader slik at den stivner og blir litt sprø. La den avkjøle seg i ca. 10 minutter etterpå - dette er viktig ellers vil den trekke inn all sausen og bli slapp/myk. Deigen skal være sprø og crispy - derfor er avkjølingen en must. Pizzaen ser ut som dette når den kommer ut av ovnen:

 

2. Deretter lager du den hvite pizzasausen av 1/2 boks lettere creme fraishe, to pressede hvitløksfedd, 2 ss grønn pesto i tillegg til litt salt og pepper. Deretter er pizzaen klar for å dekkes med magisk topping, kyllingfilet, serranoskinke og mozarella er de viktigste ingrediensene. Kjøttelsker som jeg er stekte jeg ca. 500 gram kyllingfilet i panna før jeg fordelte utover pizzaen. Det er selvfølgelig ikke nødvendig med så mye kyllingfilet, men det er jo så godt! Hvilke grønnsaker du vil ha på er selvfølgelig opp til dine smaksløker, jeg valgte fersk sopp, paprika og løk.

 

3. Ferdig toppet setter du pizzaen på nytt inn i ovnen på samme temperatur til osten har smeltet, dette tar nye 10-15 minutter. I mellomtiden kan du f.eks lage en fantastisk god guacamoledressing laget av 1 moden avocado, en boks mager kesam og en liten presset hvitløk. Mos avocadoen inn med en gaffel og rør godt rundt - så har du en sunn og god dressing som setter prikken i'en over på pizzaen. Den er veldig god i seg selv også, så guacamoledressingen kan sløyfes. 

 

Ut av ovnen, på med litt ruccola og guacamoledressing og du har den beste fitnesspizzaen noensinne! Bare sunne matvarer, denne er full av proteiner og gode næringsstoffer som er bra for kroppen din. Den kan altså nytes med den beste samvittighet. Smaker bedre og er bedre for deg enn både Dolly's og Peppes!

Bon appetit!


Sommersunn grillmat

Kosthold03.07.2015124

Ikke lur på hva du skal grille lenger! Grill dette!
Så mange kcal inneholder ferdigpizzaen og hamburgermenyen.

Superenkel og god pizzabunn

Kosthold15.02.2015565

Prøv denne gode pizzabunnen og tilsett ditt favoritt fyll.

Protein frokostpizza

Kosthold16.10.2014447

Med en personlig vri.

Sommersunn grillmat

Kosthold03.07.2015124

Superenkel og god pizzabunn

Kosthold15.02.2015565

Progresjon er viktig for å få resultater av treningen.
Dette er 500 kcal!

Sunn proteinrik julebakst

Kosthold05.12.2019249

Er du i gang med bakingen til jul? Prøv dette.
Se studien.
Her ser du 45 forskjellige idretter med trente kropper.