6 måter å gjøre kylling spennende

Kosthold10.02.2014Joachim Marhaug0

Vi som liker fitness elsker kylling. Det smaker godt, kan tilberedes på mange måter og er skikkelig muskelmat.

Kylling kan lages og tilberedes på mange spennende måter. Her gir vi deg 6 måter å gjøre kylling skikkelig spennende og smakfull. Kylling kan du "kle opp eller ned", avhengig av anledningen. Skal du ha kylling til et raskt måltid eller lage en litt mer krevende og spennende variant bør du lesere videre.

Først av alt bør du kjøpe kyllingfileter. Vi kan anbefale First Price sin kyllingfilet som kjøpes på Meny. Den er god og smakfull.

Hurtigfakta om kylling:
Kylling er kjøtt fra kylling, det vil si unge hønsefugler. Kylling er hvitt kjøtt og den kan kokes eller stekes. Den bør spises gjennomstekt for ikke å risikere spredning av campylobacter, bakterier som kan gi mage- eller tarmplager.
Per 100g:
Protein: 21,3g
Karbohydrater: 0,5g
Fett: 1g
Kcal: 96

1. Mariner kyllingen

Når du marinerer kyllingen vil du aldri få tørr kylling, men vær obs på at når du marinerer vil du gjerne få et høyere fettinnhold. Dette er en italiensk inspirert marinering. Kombiner olivenolje, ¼ kopp sitronsaft , ¼ kopp hvit eddik og en spiseskje hver av tørket persille og basilikum. Legg i en ½ ts tørket oregano, hvitløk pulver, salt, sort pepper og litt hakket hvitløk. Legg så kyllingfileten i marinaden i minst 10 minutter før du enten griller den eller steker den i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter til den er klar.

2 . Fyll kyllingen

Legg kyllingfileten klar og bruk en stor kjøttklubbe for å banke den flatere. Fyll så med olivenolje, fersk basilikum, et dryss av parmesan og litt hvitløk på toppen. Brett inn sidene og fest med tannpirkere. Legg den i ovnen på 175 grader i 30 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Du kan også selvfølgelig fylle kyllingen med masse annet spennende. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Bruk for eksempel spinat og brokkoli.

3. Ovnsbakt

Denne er perfekt dersom du kommer hjem sulten etter jobb eller trening. Legg kyllingen på aluminiumsfolie. Tilsett dine beste grønnsaker og krydre kyllingen. Smør litt mager kesam og dryss til slutt litt parmasan over. Legg den i ovnen, stek på 175 grader i cirka 25 minutter. I mens maten lages av seg selv kan du stikke å dusje.

4 . Lag kyllingen på spyd

Start med å hakke opp grønnsaker som paprika, løk og squash, deretter legger du del for del og så en kyllingbit før du legger på mer grønnsaker. Denne egner seg best på grillen eller hvis du har grillfunksjon i din ovn.

5 . Kyllingwok

Dersom du er ute etter en litt mer asiatisk stil på middagen som mest sannsynlig er mye bedre enn kinesisk take-away kan du wokke kyllingen din i en wokpanne. Skjær kyllingen opp i små biter, fres den på pannen. Tilsett ditt favorittkrydder og legg deretter i grønnsaker. Her er noen av wok grønnsakene du kan benytte: Sukkererter, stilkselleri, asparges, aubergine, hodekål, brokkoli, paprika, squash, kinakål, reddik, spinat, gulrot, purre, kålrot, spirer, sopp, mais og løk.

6 . Kyllingwrap

Dette er undertegnedes favoritt. Jeg har i mer enn 10 år spist kylling daglig og ikke blitt lei ennå. Det som gjør kylling så bra er at du kan tilberede kyllingen på så mange måter. Dette er min favoritt. Ta to grove tortilla (fra f.eks. Old es paso), varm i mikroen ca 60 sekunder. Da sprekker de ikke når du skal rulle de. I mens skjærer du kyllingen i biter og freser i stekepannen. Smør ca 1-2 skjeer med mager kesam på tortillalefsene. Tilsett mais og salatblad (for en ekstra piff kan du legge i 2-3 terninger med fetaost). Legg kyllingen over når den er ferdig stekt. Brett tortillaene forsiktig sammen og server.


6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20189

Det er mer enn bare pølser og flintstek du kan grille. Se her!
Er du glad i pasta? Se her!
Glad i taco? Da bør du prøve deg på disse!
Ikke kast maten fordi den er gått ut på dato. Så lenge etter "Best før" dato kan du spise maten.

6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20189

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!