
6 måter å gjøre kylling spennende
Kosthold10.02.2014Joachim Marhaug0
Kylling kan lages og tilberedes på mange spennende måter. Her gir vi deg 6 måter å gjøre kylling skikkelig spennende og smakfull. Kylling kan du "kle opp eller ned", avhengig av anledningen. Skal du ha kylling til et raskt måltid eller lage en litt mer krevende og spennende variant bør du lesere videre.
Først av alt bør du kjøpe kyllingfileter. Vi kan anbefale First Price sin kyllingfilet som kjøpes på Meny. Den er god og smakfull.
Hurtigfakta om kylling:
Kylling er kjøtt fra kylling, det vil si unge hønsefugler. Kylling er hvitt kjøtt og den kan kokes eller stekes. Den bør spises gjennomstekt for ikke å risikere spredning av campylobacter, bakterier som kan gi mage- eller tarmplager.
Per 100g:
Protein: 21,3g
Karbohydrater: 0,5g
Fett: 1g
Kcal: 96
1. Mariner kyllingen
Når du marinerer kyllingen vil du aldri få tørr kylling, men vær obs på at når du marinerer vil du gjerne få et høyere fettinnhold. Dette er en italiensk inspirert marinering. Kombiner olivenolje, ¼ kopp sitronsaft , ¼ kopp hvit eddik og en spiseskje hver av tørket persille og basilikum. Legg i en ½ ts tørket oregano, hvitløk pulver, salt, sort pepper og litt hakket hvitløk. Legg så kyllingfileten i marinaden i minst 10 minutter før du enten griller den eller steker den i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter til den er klar.
2 . Fyll kyllingen
Legg kyllingfileten klar og bruk en stor kjøttklubbe for å banke den flatere. Fyll så med olivenolje, fersk basilikum, et dryss av parmesan og litt hvitløk på toppen. Brett inn sidene og fest med tannpirkere. Legg den i ovnen på 175 grader i 30 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Du kan også selvfølgelig fylle kyllingen med masse annet spennende. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Bruk for eksempel spinat og brokkoli.
3. Ovnsbakt
Denne er perfekt dersom du kommer hjem sulten etter jobb eller trening. Legg kyllingen på aluminiumsfolie. Tilsett dine beste grønnsaker og krydre kyllingen. Smør litt mager kesam og dryss til slutt litt parmasan over. Legg den i ovnen, stek på 175 grader i cirka 25 minutter. I mens maten lages av seg selv kan du stikke å dusje.
4 . Lag kyllingen på spyd
Start med å hakke opp grønnsaker som paprika, løk og squash, deretter legger du del for del og så en kyllingbit før du legger på mer grønnsaker. Denne egner seg best på grillen eller hvis du har grillfunksjon i din ovn.
5 . Kyllingwok
Dersom du er ute etter en litt mer asiatisk stil på middagen som mest sannsynlig er mye bedre enn kinesisk take-away kan du wokke kyllingen din i en wokpanne. Skjær kyllingen opp i små biter, fres den på pannen. Tilsett ditt favorittkrydder og legg deretter i grønnsaker. Her er noen av wok grønnsakene du kan benytte: Sukkererter, stilkselleri, asparges, aubergine, hodekål, brokkoli, paprika, squash, kinakål, reddik, spinat, gulrot, purre, kålrot, spirer, sopp, mais og løk.
6 . Kyllingwrap
Dette er undertegnedes favoritt. Jeg har i mer enn 10 år spist kylling daglig og ikke blitt lei ennå. Det som gjør kylling så bra er at du kan tilberede kyllingen på så mange måter. Dette er min favoritt. Ta to grove tortilla (fra f.eks. Old es paso), varm i mikroen ca 60 sekunder. Da sprekker de ikke når du skal rulle de. I mens skjærer du kyllingen i biter og freser i stekepannen. Smør ca 1-2 skjeer med mager kesam på tortillalefsene. Tilsett mais og salatblad (for en ekstra piff kan du legge i 2-3 terninger med fetaost). Legg kyllingen over når den er ferdig stekt. Brett tortillaene forsiktig sammen og server.
6 spennende ting du kan grille
Kosthold03.08.20189
Utvid taco repertoaret ditt med disse 5 fantastiske oppskriftene
Kosthold27.01.20176
Spiser du mat som er gått ut på dato?
Kosthold28.06.2018151