Øk oksygenopptaket med Training Mask

Trening10.02.2014Joachim Pedersen0

Training Mask er et revolusjonerende produkt.

Training Mask er et revolusjonerende produkt som bidrar til å øke lungekapasiteten, oksygenopptaket og dine anaerobe terskelverdier. Training Mask er en maske du benytter under trening. Masken har ulike ventiler som i ulik grad begrenser lufttilførselen, og man kan simulere høyder fra 1000 til 6000 m.o.h. Luftmotstanden gir deg redusert tilgang på oksygen, trener lungekapasiteten og styrker mellomgulvet. Når mellomgulvet blir styrket, kan lungene arbeide hardere, noe som igjen vil øke arealet og elastisiteten på alveolene i lungene. Dette øker utøverens utholdenhet og ytelsesevne. Du kan også redusere tidsbruken på treningsøktene med opptil to tredjedeler.

Dette er høydetrening på boks

Høydetrening er både kontroversielt og en treningsmulighet de færreste idrettsutøvere har tilgang til. Med mindre man bor i nærheten av høye fjell eller har tilgang til penger, tid og ressurser for lengre høydeopphold, må de fleste ta til takke med harde treningsøkter nær havnivå. Ved hjelp av Training Mask 2.0 finnes det nå en måte å få fordelene ved høydetrening uten å måtte reise opp i høyden.

Mye av hemmeligheten bak toppidrettsutøveres suksess er ikke nødvendigvis bare mengden tid brukt til trening, intensiteten på treningen eller viljen til å presse kroppen til det ytterste. Mange idrettsutøvere i verdensklasse vinner over sine konkurrenter mye takket være effekten av høydetrening. Når luften er tynnere, jobber kroppen hardere og øker evnen til å behandle oksygen. Når man vender tilbake til lavere høyder, vil resultatet vise betydelig økt styrke, utholdenhet og hurtighet.

Tidligere var dette muligheter de fleste idrettsutøvere ikke hadde tilgang til. Med mindre man bor i nærheten av høye fjell eller har tilgang til penger, tid og ressurser for lengre høydeopphold, må de fleste ta til takke med harde treningsøkter nær havnivå. I dag finnes det en måte å få fordelene ved høydetrening uten å måtte reise opp i høyden. 

Hvordan virker det?

Training Mask er et produkt som trener lungekapasiteten ved å skape luftmotstand og styrke mellomgulvet, noe som simulerer at treningen blir holdt høyt over havnivå.

Training Mask vil gjøre treningen langt mer effektiv, så du kan faktisk redusere mengden tid brukt på trening med så mye som to tredjedeler. Bare fest den på og begynn din vanlige treningsøkt. Innen kort tid vil du merke forskjellen!

Vitenskapen bak Training Mask er enkel: Ved å trene lungene og skape pustemotstand blir mellomgulvet styrket og dermed kan lungene arbeide hardere. Når lungene arbeider hardere, øker arealet og elastisiteten i alveolene. Dermed kan du øke utholdenheten og evnen til å prestere bedre innen din idrett - eller rett og slett få økt energi i hverdagslivet.

Motstandssystemet har flere nivåer slik at du kan justere ventilsystemet til å simulere ulike høyder fra 1000m til 6000m over havnivå. Ventilene tvinger deg til å ta fyldigere og dypere åndedrag. Mens kroppen din tilpasser seg, vil lungene venne seg til å ta dypere åndedrag og bruke tilgjengelig oksygen mer effektivt. Alveolene (lungeblærene) øker i areal, slik at de transporterer mer oksygen via dine røde blodceller og ut i kroppen.

Training Mask gir en rekke fordeler:
• Trener lungene ved å gi økt luftmotstand
• Styrker mellomgulvet
• Øker alveolenes (lungeblærenes) areal og elastisitet
• Øker lungekapasiteten
• Øker den anaerobe terskelen
• Reduserer treningstiden


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Sjekk formen din med Coopertest

Trening29.01.201912

Se hvor god form du er i med denne testen.
En dramatisk ulykke snudde livet hennes opp-ned. Hun måtte lære å spise, gå og prate på nytt!

Hva betyr begrepet VO2-maks?

Trening20.06.20185

Dette ordet har du sikkert hørt før, men hva betyr VO2-maks og hvorfor er det viktig å ha høy VO2-maks?
Prester bedre med pusteteknikker fra verdens beste perfomance coach Brian Mackenzie.

Sjekk formen din med Coopertest

Trening29.01.201912

Hva betyr begrepet VO2-maks?

Trening20.06.20185

Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!

5 proteinrike smoothies

Kosthold27.06.2021431

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.

5 mettende mellommåltider

Kosthold28.04.2021192

Sunn og kjapp mat på farten.

Kardio eller styrketrening først?

Trening27.04.2021353

Hva bør du trene først for optimal effekt?