Sunn kebab (farse)
Kosthold10.03.2015Noraldin Nia329
Dette er sunn kebab (farse). Kebab betyr grillet kjøtt og er opprinnelig fra Tyrkia hvor originalen er laget av lammekjøtt, men idag brukes det mye mer oksejøtt.
Du trenger:
For 1-2 personer
400 g karbonadedeig (Eller vanlig kjøttdeig) Tips! Kjøttdeig er mye billigere på innvandrerbutikker og kjøttdeigen innholder mindre fett og er ferskere!
1 Bladpersille Bunt
1 fedd hvitløk
1 mellom stor løk
1-2 ts salt
2-3 - ts pepper
1 ts Allehånde krydder.
Rapsolje (til steking)
Dressing:
4 dl creme fresh eller tyrkisk yoghurt
1 feddhvitløk fin hakket
Gressløk fin hakket
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper.
Slik gjør du:
1. Finhakk persillen, løk og hvitløk.
2. Bland persillen, løken og hvitløken med kjøttdeigen.
3. Bland inn kryddere og rør godt (med hendene eller en sleiv).
4. Form de akkurat som DU vil. Stek de på panne eller ha de på grillen. Tips! For best resultat hvis du ønsker å steke dem er å kjøpe deg en grillpanne. Kjøtt, kylling og fisk og til og med grønnsaker smaker så mye bedre(for mange) med et sikkelig grillpanne. ca 500 kr ligger de på. Verdt pengene og hverdagsmaten blir en helt ny opplevelse.
Kebab blir spist med enten ris,poteter eller pita brød, og grønnsaker som du liker.
Du kan få tak i "taco" leffser som er fullkorn og uten tilsatt sukker (Rema 1000) Søtpotet /vnalig potet og fullkornsris er jo alltid en vinner.
Slik lager du sunn fast food
Kosthold22.08.2013277
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820