5 øvelser med strikk

Trening25.01.2021Silje Bjørnstad0

Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.

Strikk er et smart treningsredskap å ha - både hjemme og når man er på reisefot. Den kan brukes på ferie når det er begrenset med treningssentre, som en del av oppvarmingsrutinen og som hjelpemiddel i ulike øvelser. En stor fordel med treningsstrikker er at de veier så godt som ingenting og tar minimalt med plass.

Knebøy med strikk

Å trene knebøy med strikk kan hjelpe deg med å få bedre teknikk i øvelsen. Her må du legge ekstra fokus på å presse knærne utover da strikken gir mer motstand. Dette er en fin øvelse både med og uten vektstang på ryggen for å bevisstgjøre det å aktivere rumpemusklene og å skyve knærne fra hverandre.

Stående roing

Fest strikken i et dørhåndtak, rundt et tre eller lignende. Stå med bena fra hverandre i hoftebreddes avstand og hold enden av strikken i hver hånd. Ha fokus på å holde ryggen rett. Trekk armene og albuene bakover samtidig som du holder de inntil kroppen, og kjenn at du har kontakt med muskulaturen mellom skulderbladene.

Pushups

Armhevinger med strikk kan både lette og øke motstanden. Ønsker du å bruke strikken som et hjelpemiddel for å få en lettere pushups-variant, så legger du strikken dobbelt og fester den slik at den festet litt nedenfor albuene på armene dine slik at brystkassa toucher strikken på vei ned og spennet i strikken hjelper deg lettere opp. Ønsker du en pushups-variant med mer motstand legger du strikken bak ryggen og holder fast endene på strikken med håndflatene som er i kontakt med bakken.

Pallof press

Fest strikken slik at den er i høyde med brystkassa. Ta tak i strikken og still deg med hoftebreddes avstand mellom føttene, et lite knekk i knærne og skuldrene trukket tilbake. Dra strikken slik at du kjenner du må jobbe med kjernemuskulaturen for å stå imot motstanden samtidig som du har strake armer. Hold posisjonen i 15-30 sekunder, ta noen sekunders pause og gjenta.

Donkey kicks

Still deg på kne med armene litt foran deg. Legg strikken midt under den ene foten og lås strikken under håndflatene. Spark foten med strikken opp og bak, kjenn at du strammer mage og rumpe. Strekk foten helt ut og vær besvisst på å ha kontroll på hver repetisjon uten å sette kneet i bakken.


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Påskepump

Trening27.03.201818

Sjekk ut dette treningsprogrammet for skikkelig påskepump!

Trening med strikk

Trening03.10.2018136

Treningsstrikk er perfekt for hjemme, ferie- og rehabiliteringstrening.
Tren ved solsengen.

5 øvelser med treningsstrikk

Trening07.10.2015234

Disse øvelsene med treningsstrikk kan du gjøre når som helst, hvor som helst.

Påskepump

Trening27.03.201818

Trening med strikk

Trening03.10.2018136

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!