4 proteinrike oppskrifter på pannekaker

Kosthold10.11.2019Fride Marlen Skjønberg756

Dette er pannekaker som er rike på fullverdige proteiner og ikke tilsatt sukker.

Pannekaker trenger ikke være usunne, disse 4 oppskriftene er mettende, rike på fullverdige proteiner, inneholder null tilsatt sukker og kan nytes når som helst på dagen.

De grove pannekakene metter godt og er svært sunne på næringsstoffer og gir deg en god dose med fiber og herlige karbohydrater. Proteinpannekakene er skyhøye på proteiner som kroppen bruker som byggeklosser og driver du med styrketrening er disse perfekte for deg. De naturlige protein-pannekakene passer godt for deg som vil ha det naturlige av det naturlige her brukes søtpotet, denne oppskriften er også glutenfri. Low-carbs-protein-pannecaken er også ypperlig for de med lavkarbo kosthold.

Pannekaker kommer i mange varianter og smaker, jeg har mekket sammen 4 forskjellige supergode oppskrifter.

Proteinpannekaker uten proteinpulver

Man trenger ikke proteinpulver for å lage proteinpannekakene proteinrike, tvert imot! Meieriprodukter inneholder akkurat den samme type protein som du finner i pulveret, og bonusen er at pannekakene blir enda saftigere, kraftigere og deiligere på smak ved bruk av de hvite godsakene som cottagecheese, kesam, yoghurt, melk. De kan lages i originalen varianten eller i en magrere variasjon, se under etter hva du kan ha som alternativ. Her får du også fullsatte proteiner fra eggene! Real proteinfest!

Ingredienser:
2 egg
2 eggehviter
20 gram store havregryn
1 SS fiberfin
1 stor SS cottagecheese (lett varianten, bruk maker cc)
1 stor SS kesam (lett varianten, bruk mager kesam)
1 stor klype søtning (stevia, sukrin, sukrinpluss)
1 liten klype salt

For smak og tilsetning: vanilje-essens eller kanel eller kardemomme

Ønsker du tynne pannekaker tilsetter du også litt vann i røren eller melk om du ønsker.
Ønsker du de enda søtere tilsett gjerne enda mer søtning.
Ønsker du enda høyere proteininnhold tilsett enda flere eggehviter.

Stek pannekakene og bruk den toppingen du foretrekker, hjemmelaget rørte jordbær er alltid en sikker slager.

Mettende grove pannekaker med banan

Når du bruker grovt mel eller havregryn istedenfor fint mel så for kroppen din tilført mye fiber, masse vitaminer og mineraler, proteiner, sunne karbohydrater og litt fett. Her har jeg også brukt banan som en av hovedingrediensene.

Bananen er gull verdt, den gir deg både fiber som setter fart på fordøyelsen, den gir sødme og søtning. Den er en perfekt kilde til kalium som er viktig for at muskler og nerver skal fungere optimalt. Gir en god dose med vitamin B6 som er nødvendig for energiomsetningen i kroppen. Inneholder også selen, sink magnesium, fosfor og vitamin A. Bananen er rett og slett perfekt for deg som trener!
Grove pannekaker med banan gir deg en sakte men god blodsukker stigning og herlig energi.

Ingredienser:
2 dl havregryn eller grovt mel (glutenfri variant bruk peanøtt, mandel eller kokosmel)
½ most banan ( jo mer moden den er jo søtere blir pannekakene)
2 SS cottagecheese eller kesam
1-2 egg avhengig av hvor store dem er
litt salt

Slik gjør du:
1. Sett stekepannen på middels varme og ha i litt smør eller olje i pannen, jeg foretrekker kokosolje da det også gir en deilig kokos-smak-tuch på pannekakene.
2. Ta alle ingrediensene i en bolle og mix sammen en deilig tykk røre.
3. Hell litt av røren i pannen, du skal få ca 4-5 pannekaker nokså tykke.
4. Stek i ca 2-3 min til kantene ser sprøe og gylden ut.
5. Stek dem enda litt til om du liker de crispy og godt stekte.
6. Topp med hva du måtte ønske, en dash vaniljekesam og enda mer banan i skiver med et strø av kanel er superdigg.

Pannekakene kroppen din vil smile av (glutenfri)

Disse pannekakene inneholder en god dose med proteiner de er glutenfrie og passer perfekt til de som har cøliaki eller har en litt ømfintligmage for gluten eller rett og slett vil prøve noe nytt og heftig med søtpotet i pannekakerøren.

Ingredienser:
½ kopp kokt opp og most søtpotet
1-2 egg avhengig av størrelsen
¼ kopp mel (jeg foretrekker peanøttmel i denne oppskriften men mandelmel, kokosmel funker også du kan også utelukke melet om du vil men da vil jeg anbefale 1 egg til)
en klype salt (du kan også bruke bakepulver om du vil, en liten 1/8 ts)
en klype søtning ( her foretrekker jeg stevia eller sukrin)
litt kanel setter en veldig god smak på pannekakene
Om du synes røren ble for tykk kan du helde opp i litt melk av valgfri type (lettmelk, mandelmelk, kokosmelk, rismelk etc.)
(1 kopp tilsvarer ca. 2,3 dl)

Slik gjør du:
1. Kok opp søtpoteten, og mos den i en mixer sammen med de andre ingrediensene. Ha stekepannen på middels til høy varme og ha litt smør eller olje i pannen. Her synes jeg smør passer best da det gir en crispy og salt sammen med det søte.
2. Spre røren så godt som du klarer utover i pannen, stek så den blir perfekt stekt.
3. Disse pannekakene passer like godt til middag som til dessert. Bacon er super deilig til, eller friske bær. Nyt dem.

Franske vanilje proteinpannekaker - (Lavkarbo)

Dette er en av de beste proteinpannekaene jeg noen sinne har smakt! De er så gode at jeg får vann i munnen av å tenke på de! De smaker søtt men de inneholder ikke sukker! Kun god næring med masse proteiner, sunt fett og nesten ikke karbs! De passer like godt til lunsj som dessert! Topp med hva du vil, jeg foretrekker fibersirupglaserte valnøtter, en ss cottagecheese og bringebær rørte i stevia.

Ingredienser:
2 egg
1 eggehvite
2 SS valgfritt mel (peanøttmel, kokosmel, rismel (kan også bruke havregryn om du vil)
2 scoop ca 40 g proteinpulver med vaniljesmak ( jeg bruker vaniljeproteinpulveret fra Quest Nutrition og Chocorite Vanilla )
2 store SS kesam (mager eller original)
2 SS farris (gjør dem sykt sprøe og gode)
1 SS vanileessens eller vaniljestevia dråper (du kan også bruke vaniljefrø/stang)

Topping:
fibersirup den brune
valnøtter (kan også bruke andre nøtter om du vil, mandler og hasselnøtter er også magisk)
ferske bringebær eller forsene rørt inn med søtning.
og en "klatt" cottagecheese.

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen, bruker du mixer så får du bedre resultat uten klumper. Sett bollen til side imens du lager toppingen.
2. Hakk de nøttene du foretrekker og bland dette sammen med sirupen.
3. Denne sirupen er et naturlig søtningsmiddel som er sukkerfri og gir null blodsukkerstigning. Den er i tillegg et probiotikum som betyr at den er veldig god for tarmene dine og gir deg en super bra fordøyelse.

Hell små runde klatter i en stekepanne der du velger olje, smør, eller kalorifri spray å steke i. Denne oppskriften gir ca 6 små deilige pannekaker.


Når tidsklemme er et faktum kan disse måltidene redde deg.
4 oppskrifter på fantastiske proteinrike lapper.

5 pannekaker du bør prøve

Kosthold16.12.2019284

Sunne og smakfulle pannekaker i ulike varianter.

Pannekaker uten melk og gluten

Kosthold17.07.2014221

Tåler du ikke melk og gluten? Prøv disse pannekakene uten melk og gluten.

5 pannekaker du bør prøve

Kosthold16.12.2019284

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!