Arild "Hulk" Haugen gjør seg klar til NSM 2007

Strongman23.05.2007Joachim Marhaug0

Nå til lørdag 26. mai arrangeres Norges Sterkeste Mann 2007 på Gol. Arild Haugen er forberedt, men har sliti litt med en kneskade som er blitt bedre nå.
Lørdag 26 mai på Gol kl 15.00 skjer det. Kåring av Norges Sterkeste mann 07. Arild Haugen gjør seg klar for å prøve å ta seieren dette året!

Det blir en hard konkuranse med 6 øvelser.
Medleywsm.jpg
Appolonsmarkøft
Farmerswalk
Truck Pull
Steinløft
Vikingpress

Vektene er ukjent foreløpig.....
Formen til Arild Haugen er helt grei, ikke helt optimal men han tror han kan ha sjans å vinne. De siste to ukene har blitt lite trening, mye hvile og god mat...
Dersom Arild vinner har han på sine hjemmesider sagt at det kommer opp en liten shop med t-sjorter som er utrolig kule!

Ta turen opp og se nå førstkommende lørdag eller følg showet via TV2. Det blir sendt på TV noen uker etterpå. Du kan også følge med på Treningsforum da vi kommer opp for å ta bilder av hele showet som vil legges ut på lørdag/søndag.

Arild rapporterer at kne skaden begynner å bli bra, har kun hatt 4 økter med bøy. men siste økta kjørte Arild 4 reps med 300 kg i bøy med slakke knebind. kjentes lett ut, forteller han på hjemmesiden hans på arildhaugen.com

BLOOD AND GUTS!

 

Treningsprogrammet til Arild "Hulk" Haugen
Noe av det jeg husker er rett før jeg ble 15 år var vi en gjeng som var borte hos Ganddal atletklubb sine lokaler å prøvde oss litt frem, jeg drog da 165 kg i markløft og det samme gjorde jeg når jeg startet å trene markløft rett før jeg ble 18 år.IMG_0043.jpg Som sagt startet jeg treningen min da jeg var litt over 16 år. Jeg hadde da lite kunnskap om både ernæring, anatomi, treningslære osv. Jeg husker ikke eksakt hva jeg løftet i de forsjellige øvelsene, men i benkpress klarte jeg 85 kg.. Jeg begynte ikke å trene knebøy og markløft før jeg ble 18 år...Etter dette ble jeg veldig intresert i vekttrening og oppsøkte all kunnskap jeg kunne få tak i. jeg har prøvd mange forsjellige programmer alt fra ulike bygger oppsett og noen av Dietmar sine styrkeløft programmer. Noen hadde jeg fremgang på og andre ikke, det viktigste synes jeg er at om du vil prøve noe nytt så må du også tåle å feile, og ja det har jeg gjort. Etter å ha prøvd utallige programmer fant jeg ut at dette ikke var noe for meg. Jeg liker best å trene etter dagsform, velge de øvelsene jeg har lyst til og på denne måten føler jeg at jeg lærer å kjenne min egen kropp bedre. Treningen syns jeg ikke er like moro om du kommer og vet at du skal gjøre 6 set i knebøy på den vekta og 4 set i en annen øvelse på den vekta, Jeg må trene etter formen, dvs om jeg er i kanonform trener jeg gjerne tyngre og mer baseøvelser. Har jeg en dårlig dag DSC_0071.jpgkan jeg trene lettere og gjerne prøve ut noen nye øvelser eller bare ta ei "pumpeøkt"... Det viktigst er at du trives å trene på den måten du gjør...

Strongman er litt spesielt i forhold til styrkeløft og vektløfting. I styrkeløft og vektløfting er det kjente løft som rykk og støt i vektløfting og knebøy, benkpress og markløft i styrkløft. De skal alltid gjøre samme øvelser på like betingelser hver gang. Og det er da maksløft som gjelder. Disse grenene har i lengre tid vært organisert idrett og det er mye enklere og lage et spesifikt treningsopplegg til disse. I motsetning til strongman der vi gjerne har over 40 øvelser internasjonalt som varierer fra stevne til stevne og måten øvelsene blir utført på varierer også i stor grad. Eksempelvis stokkpress, noen ganger er det maksløft over hode med 3 forsøk, andre ganger er det flest mulig repetisjoner fra bakken og opp, noen ganger er det last man standing som det var på NSM. Stokken varier også på størrelse og hvordan grepet er på de. Da forstår du sikkert at du må være litt mer allsidig og gjerne trene spesifikk til hver enkelt konkurranse som betyr noe. Ofte velger jeg ut 2-4 stevner årlig som virkelig betyr noe for meg, og da skal jeg være i toppform og jeg skal også trene spesifikk på de øvelsene vi skal gjøre.

Her er et eksempel på hvordan oppkjøringen min var til verdens sterkeste mann.
Jeg trente da 6 dager i uken 2 økter hver dag, fridagen brukte jeg gjerne å tøye ut å gjerne ta lett spinning eller roing. Morgenøkta ca 11.00 bestod av lett strongman arild.jpgtrening. Da gjorde jeg alltid 2 øvelser hvor jeg fokuserte på teknikk og fart. Kveldsøkta ca 18.00 bestod av tung vekttrening på city-gym ca 2 timer. Når du setter opp program er det viktig å være ærlig og realistisk mot seg selv for å klare å gjennomføre hele ppkjøringsprosessen. Noen ganger har jeg møtt veggen og blitt overtrent spesielt da må du klare å tilpasse deg dette å gjerne roe ned treningen en liten periode, men det beste er jo om du klarer å unngå dette.

"Mitt treningsmotto er Spis som en bygger og tren tungt som en strongman......"

Jeg ønsker ikke å skrive opp et eksakt program siden dette er noe jeg varierer hele tiden og det er aldri likt noen gang. Det viktigst er å lære å kjenne sin egen kropp, trene tungt, spise sunt og ha nok disiplin til å gjøre dette over tid. Bruk baseøvelser og vær ikke redd for å prøve deg frem.

Bilde20333.jpg

Normalt pleier jeg ikke lage lengre program enn 7-9 uker dette fungerer bra for meg, og normalt har jeg ikke mer tid heller for det er så mye stevner hele tiden..

Sjekk ut intervju med Arild "Hulk" Haugen
Diskuter NSM i vårt forum her



Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!