Marius stjal showet i Larvik

Fitness01.12.2015Rita Immerstein0

Se bilder og reportasje fra UPBF NM og VM i Larvik.

20.-21. november ble det arrangert NM og VM i Larvik på Minken Kino. Det ble en oppvarmingsrunde for de norske atletene på fredag kveld, men VM som ble avholdt på lørdag kunne by på både amatør- og proffklasse. Det var UPBF med Roar Innlagen i spissen som sto for arrangementet, som totalt sett kan sies å være svært vellykket for det nye norske forbundet.

UPBF(United Professional Bodybuilder and Fitness Competitors) er et relativt nytt forbund i norsk sammenheng som satser på å tilby atleter innenfor bodybuilding og fitness store muligheter til å delta på konkurranser hele året. Samarbeid med bl.a ibfa, ibff og NAC gir atleter nesten ubegrensede muligheter til å stille i konkurranser i utlandet. Konkurransene som gjennomføres i Norge siden oppstarten i 2013 har resultert i 3 konkurranser så langt. UPBF planlegger å arrangere og legge til rette for langt flere konkurranser både innen- og utenlands.

Se alle bildene i galleriet her

NM og VM

Under fredagens konkurranse den 20. november var det de norske atletene som skulle få vise seg på scenen. Munken er en utmerket arena til denne type konkurranser og det så ut til at aletene storkoste seg på tross av få deltakere og lite publikum i salen. Det har nok sammenheng med at de visste at den påfølgende dagen ville by på langt flere atleter og ivrige publikummere i salen. Under VM var det også en proffklasse med 9 deltakere som virkelig satte sitt preg på konkurransen. UPBF har et godt samarbeid med flere europeiske land og fokuset på å støtte og delta på hverandres konkurranser er sterkt. Dette kom også til uttrykk fra både de utenlandske og norske deltakerne som virkelig satte pris på å delta i Munken denne helgen. Stemningen backstage og på scenen bar preg av et vennlig konkurranseinstinkt og en lett tone mellom utøverne. På scenen gjaldt det imidlertid å gjøre sitt beste og få fram sine beste egenskaper.

Høydepunkter

UPBF har naturligvis fokus på rekruttering av nye atleter og det kommer stadig nye medlemmer til og i helgen gjorde de norske atletene en solid innsats. Jack Øverberg og Anders Endresen stilte i proffklassen og Jack fikk en solid plassering. Karol Lesniak stilte for Norge og hadde som debutant en upåklagelig form. Alexander Jeppesen tok seiren foran Anssi Raitala fra Finland, mens Kleorat Kopiliqi med sin stil a la Supermann i Men's Physique til slutt må se seg slått av Dario Bizossi fra Italia. Grazvydas Narusevicius fra Latvia kunne til slutt også glede seg over en overalltittel i amatørklassen. Wenche Berger imponerer alltid med sin innsats, men det var definitivt Lone Nilsen som hadde den skarpeste formen denne helgen blant damene. Marius Graatrud holdt et gjesteposeringshow i en veldig bra offseason form til publikums jubel.

Proffklassen

Proffklassen kunne by på et bredt spekter av velformede fysikker. Det ble tidlig klart at Diego Martines var i en klasse fro seg selv. Han er en rolig og svært ydmyk utøver og det står stor respekt av den muskelmassen og definisjonen han viste på scenen. Sylvester James som tok 2. plassen har deltatt kontinuerlig i konkurranser i over et år, men det så ikke ut til at fysikken hans hadde lidd noen nød av den grunn. Han har en sterk og flott ramme og slo derfor til slutt Rob Reinaldo som også har en voldsom fysikk med volumet plassert godt og pakket på kroppen. Jack Øverberg har en flott ramme og viser sin fysikk på en utrolig flott måte på scenen. Han fikk til slutt en 5. plass. James Room som tok 6. plassen ble konkurransens beste posør. Han leverte et friprogram som er en proff verdig og det var nok flere i salen som fikk gåsehud når han fremførte sitt friprogram. Han var i rippet form og har en kroppskontroll og evne til å bevege seg som de fleste kan misunne ham.

Premier med ny vri

For atletene er det selvsagt flott å innkassere pallplass, pokaler og medaljer, men med en premiepott på til sammen 30.000,- fikk de beste bokstavelig talt valuta for pengene. Topp 6 i proffklassen fikk følgende pengepremier:
1. plass 1000 Euro
2. plass 500 Euro
3. plass 250 Euro
4. plass 150 Euro
5. plass 100 Euro
6. plass 50 Euro

I tillegg skal det nevnes at foruten pengepremien i proffklassen, ble det også tildelt et gratis opphold i Spania, nærmere bestemt i Torrevieja. Oppholdet kan benyttes når det måtte passe utøveren selv og med plass til inntil 8 personer i egen leilighet er det duket for en aldri så liten velfortjent ferie for en hel familie eller de måtte ønske å ta med seg. Diego Martinez som vant proffklassen kan dermed glede seg til en ferie i nabolandet. Med både solide pengepremier og sydenopphold sponset av Mer AS, kombinert med UPBF'S måte å drive forbundet på, er det stadig flere og flere som har fått øynene opp for dette forbundet.

 

NAC Universe

For flere av både de norske og utenlandske atletene som deltok på Munken gikk konkurranseferden videre til NAC Universe i Tyskland rett utenfor Hamburg den 28. november. Dette er en beintøff konkurranse hvor de beste i Europa deltar. En plass blant topp 6 er en enorm bragd i denne konkurransen. Deltakerne i NAC Universe var Jack Øverberg, Anders Andresen, Kleorat Kopiliqi, Alexander Jeppesen, Wenche Beger og Rita H. Immerstein. Ingen nådde topp 6 i denne omgang, men det stopper ikke atletene fra å stille igjen neste år. Den prestisjefylte konkurransen i Hamburg ga alle atletene fra Norge «blod på tann» og de er klare for å stille enda sterkere neste år.
Begge dagene i Munken Kino ble konkurransene filmet av coolztv og der får du muligheten til å få med deg høydepunktene ved å følge denne lenken:
http://www.ustream.tv/recorded/78169313

Resultatliste

UPBF World Championship, Larvik (Norway) 21.nov 2015
MEN:
Men PRO Class
1 Diego Martines, Italy (5 points)
2 Sylvester James, England (11 points)
3 Rob Reinaldo, England (18 points)
4 Grazvydas Narusevicius, Latvia (21 points)
5 Jack Øverberg, Norway (23 points)
6 James Room, England (29 points)
7 Karolis Zilinskas, Latvia (32 points)
8 Anders Endresen, Norway (40 points)
9 Julian Grishajev, Latvia (44 points)

Men BB Overall
1 Grazvydas Narusevicius, Latvia (8 points)
2 James Room, England (9 points)
3 Karol Lesniak, Norway (13 points)
4 Theodore Scorer, England (20 points)
5 Alexander H. Jeppesen, Norway (25 points)
6 Keith Williams, England (30 points)

Men BB Light Class 2
1 Alexander H. Jeppesen, Norway (5 points)
2 Anssi Raitala, Finland (10 points)

Men BB Master +50
1 Keith Williams, England

Men BB Master +40
1 James Room, England (5 points)
2 Matt Adams, England (11 points)
3 Sean Ferguson, England (14 points)

Men BB -95kg
1 Theodore Scorer, England

Men BB -85kg
1 Grazvydas Narusevicius, Latvia

Men BB -75kg
1 Karol Lesniak, Norway (5 points)
2 Ash Sarman, England (10 points)

Men Physique
1 Dario Bisozzi, Italy (5 points)
2 Kleorat Kopiliqi, Norway (10 points)

WOMAN:
Woman BB Overall

1 Lone Nilsen, Denmark (5 points)
2 Rita Immerstein, Norway (10 points)

Woman Fitness Beauty Open Class
1 Stella Miliani, England

BB Master +50
1 Lone Nilsen, Danmark (5 points)
2 Wenche Berger, Norway (10 points)

BB Master +40
1 Rita Immerstein, Norway

Best Pose
James Room, England

Judges:
Anitta B. Jensen (Chief of Judges), Toni Reistad, Temugin Filozola, Flemming Andersen, Roar Innlagen, Gunnar Bråthen, Patric Aleksander Paulsen
Secretary:
Andreas Nordrum, Søren Petersen

UPBF Norwegian Championship, Larvik 20.nov 2015
MEN:
Men BB Overall
1 Karol Lesniak (4 points)
2 Jack Øverberg (5 points)
3 Alexander H. Jeppesen (9 points)

Men BB Light Class 2
1 Alexander H. Jeppesen

Men BB -75kg
1 Karol Lesniak

Men BB - 95kg
1 Jack Øvreberg (3 points)
2 Anders Endresen (6 points)

Men Physique
1 Kleorat Kopiliqi

WOMAN:
Woman BB Overall

1 Rita Immerstein (3 points)
2 Wenche Berger (6 points)

Woman BB Class 1 up to 160cm
1 Rita Immerstein

BB Master +40
1 Rita Immerstein

BB Master +50
1 Wenche Berger

Judges:
Anitta B. Jensen (Chief of Judges), Flemming Andersen, Roar Innlagen, Anita Hellerud, Patric Aleksander Paulsen
Secretary:
Andreas Nordrum, Søren Petersen

Bilder

Se alle bildene i galleriet her.

 

 

Se alle bildene på


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Styrkeløft-VM i Pilsen.
I helgen ble Heidrun Ertsås junior verdensmester.
Kamilla Kolvig (26) løftet VM kravet.
Se hvordan det gikk med våre utøvere i VM i El Salvador.

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!