Her er sommerens matnyheter

Kosthold05.05.2016Fride Skjønsberg0

Deilig grillmat, sommerlige melkeprodukter helt uten fett, sunne ferdigmiddager, nye påleggsvarianter og småisnyheter.

Nå i mai er det klart for årets andre store vareslipp der nye mat og drikkevarer skal inn i butikkhyllene.

Nå kan Treningsforum allerede avsløre noen av produktnyhetene. Ikke alle produsentene har presentert nyhetene enna, men mange produkter er allerede å finne i butikkhyllene.

Orkla Food Norge

Denja våres beste salater
Orkla Foods Norge satser stort på Denja våres beste Salater. Disse kommer nå i fire nye smaker med blant annet cottagecheese. Salatene er utviklet bedre og sunnere, men nå også enda mer proteinrik. Salatene har også fått et nytt utseende med praktisk emballasje og skrulokk.
De nye variantene er:
- Club Sandwich Kylling & bacon
- Reker i Cottage Che ese med pepperrot
- Rødbet i Cottage Cheese med epler
- Skagensalat med kreps og reker.

Denja slutter ikke der. De kommer også ut med en Bønne og linsesalat i pesto. Bønner i tre forskjellige farger, linser og kikerter, mikset sammen i en deilig pesto vinaigrette. Salaten er naturlig rik på proteiner av ypperste kvalitet, og er et sunt og godt alternativ til potetsalater. Den kan nytes både kald og lun. Passer perfekt til kylling og kalkun.

Grandiosa fullgod
Grandiosa slutter aldri å overraske. Denne gangen kommer blant annet nyheten Fullgod som er en posjonspizza med tynn, sprø bunn laget av fullkorns deig og toppet med smaksrik krydret kyllingfilet, grillet grønnsaker og magrere oster. Hele pizzaen inneholder under 600 kcal, er naturlig rik på proteiner og er merket med nøkkelshullsmerket. Den sunneste pizzaen i frysedisken. Grandiosa Pizzaslice med kjøttdeig og løk, en smak som passer for de fleste. Har du dårlig tid, men lyst på pizza vil Pizzaslice passe deg ypperlig. Denne tar kun 2,5 minutter å tilberede i mikro så er den klar til å nytes. Pizzaen inneholder 389 kcal.

Mer pizza! Bigone
BigOne El Taco Real. Altså - nordmenn elsker taco smaken, og vi sier ikke nei takk til tacopizza med hot tacokjøttdeig, sterk grønn chili toppet med rømmesaus. Denne er både saftig og sprø.

TORO

Fersk grønnsakspasta med rotgrønnsaker
Sunnhet er kommet for å bli. Her har TORO bakt inn rotgrønnsaker inn i pastadeigen. Den inneholder bare naturlige råvarer, er en super kilde til kostfiber og er ikke tilsatt salt. Den inneholder 40 prosent grønnsaker. Der en porsjon grønnsakspasta gir ca. 50 g grønnsaker (125g pasta). Blir ikke vanskelig å spise grønnsakene sine til middagen nå.

TORO kommer også med TORO Eplekake i ferdigmix pose. Den smaker deilig av epler, kanel og et hint av vanilje. Server den rykende fersk med en klatt vaniljekesam eller vaniljeis. Denne kaken lykkes du garantert med.

Idun
Er du i det økologiske hjørnet og liker ketchup? Nå kommer den samme gode milde Idun-smaken med økologiske råvarer.

Stabburet

Fersk Glutenfri Leverpostei
Nå kan de med gluten - og melkeallergi juble. Den klassiske ferske leverposteien er både glutenfri og melkefri. Leverpostei er rik på jern og er også en god kilde til folat og vitamin B12 for både liten og stor.

TINE

Den store melkeprodusenten TINE har mange spennende nyheter å friste med for melke-elskerne, bare se:

TINE IsKaffe Rio Coco Latte, Litago Uten ( er den første sjokolademelken uten søtstoff eller tilsatt ekstra sukker, den er også laktosefri). Bestselgerne Kesam Mager vanilje i stort beger, og kesam bringebær (finner du nå i alle kjedene), Noisy Rød Applesin, TINE Limonade isTe Sitron, isTe Fersken i stor flaske.

Kesam
Nye smaker og Kesam Mager i større beger! Kesam mager er rik på proteiner og inneholder kun 0,9 % fett. Næringsinnhold per 100 g er 90 kcal. Bestselgerne Kesam Mager og Kesam Mager Vanilje kommer nå i større beger. I tillegg finner du sommer smakene Kesam Lime og Kesam Bringebær hos alle butikk kjedene.

TINE lanserer også to Kesam som skal selges i enkeltkjeder: Kesam Mager Jordbær og Rabarbra som selges hos REMA 1000 butikkene og  Kesam Mager Blåbær som selges hos Coop butikkene. Nyt sommerens frukt og bær med din ynglings Kesam!

TINE Cottage Cheese fettfri
Cottage cheese er helt fettfri og rik på proteiner. Den har en mild og frisk smak, og er merket med nøkkelhull. Den første fettfrie varianten i Norge. Du kan bruke Cottage Cheese til baking, pålegg, salater, i desserter eller nyte den akkurat som den er med en håndfull bær oppi. 

TINE yoghurt kommer i størrebeger og i nytt design. Begrene endres til 500 g fra 420 g. Smakene er fortsatt de samme, nydelige, friske og fyldige.

TINE Go' sommer ZERO Sitron& Lime + Ananas & Kokos: Det har vært mange ønsker av forbrukerne for å få tilbake favorittene Go'sommer ZERO Ananas & Kokos og Go'sommer ZERO Sitron & Lime. ZERO-yoghurtene er alle helt uten tilsatt sukker. Disse inneholder kun sukkeret som naturlig finnes i melk og frukt/bær som er tilsatt. ZERO yoghurtene inneholder også søtstoff for å gi yoghurtene den gode, friske, smaken som forbrukerne setter så pris på.

Fjordland

Kommer med mange gode nyheter både til frokost, middag og kvelds. God mat. Tid til mer.

Yoplait Double 0%
Ny og forbedret! Folk er opptatt av å redusere sukkerinntaket sitt, og med denne mest populære fruktyoghurten uten tilsatt sukker er blitt enda bedre, sier vi ikke nei-takk til. Resultatet av forbedringene er en mer fyldig konsistens og bedre kvalitet på tilsatt frukt og bær, og yoghurtene inneholder kun naturlige fargestoffer. 100% smak, og helt uten fett. Yoplait Double 0% kommer også med Limited edition sitrus smak med norsk design. En fantastisk god frokost yoghurt. Den smaken av sitron, mandarin og appelsin.

Sunt og Godt serien er ute med en ny wok. Kokkene har laget en wok med svinekjøtt, grønnsaker og fullkorns ris. Retten inneholder herlige smaker av soyasaus og et hint av ingefær. Grønnsakene er i alle farger og fasonger som paprika, gulrot, chili, hvitløk, og vannkastanjer.

Grillsesongen er rett rundt hjørnet

vi gleder oss til lukten av grillspyd, saftige burgere og entrecôte! I den anledningen har både Prior og Gilde laget mange nye grillprodukter.Her er grillnyhetene:
Gilde Burger ekstra tykk og saftig med salt og pepper.
Gilde Pork Belly American Style mør og saftig.
Gilde Pulled Beef med BBQ saus i egen pose.
Gilde New York Strip mør og saftig.
Gilde Chili Klaus Entrecote GHOST
Gilde Supergrill 300 gram 4 stk, saftig og smakfull med knekk.
Gilde Chili Klaus Mørbrad CAYENNE
Gilde Pork Burger: Havsalt og Pepper.
Prior Chili Klaus Vingemix Habanero HABANERO, vindstyrke 9.
Prior Homestyle burger laget av kalkun, den har også nøkkelhull.
Prior Kalkun Grillskiver, med nøkkelhull, grillfest med familien.
Prior Ferdig revet Pulled Turkey, denne har også BBQ saus i egen pose.
Prior marinert Kalkun Grillspyd, med nøkkelhull.

Sommerens småisnyheter

Fra is-produsenten Diplom-is kan dere nyte Dream på pinne, Royal Lakris, Cookies, og Elias. Dream Gresk Sitron er en yoghurtis med gresk type yoghurt og sitronrippel. Royal Lakris Special Edition. En fløteis med salt lakrissaus, dyppet i ekte melkesjokolade og tilsatt salte lakrissmaker.Elias er en frisk og fruktig saftis med smak av jordbær og lime/sitron. Diplom-Is Cookies er en helt ny fløteis med kjekssmak og kjeksbiter i krumkakeiskjeks. Perfekt i solen til kaffen.

Fra HENNING OLSEN finner du disse fristende nyhetene i frysedisken:
Hennig-Olsens nyhet "SmoothIS" med 100 prosent frukt, bær og grønnsaker er en av mange. Denne er i smaken gulrot og rødbeter.

Vaniljepinne
En liten og enkel vanilje-is med tynt sjokoladetrekk som ikke koster for mye. Litt som i gamledager - enkelt og greit.

Soft Shake i nytt design. Det deilige innholdet er det samme, men emballasjen har fått et frisk, og tidsaktuelt design.
Ikke nok med en Oreo-is? Ta fem! Den populære bestselgeren fra Hennig-Olsens småis-sortiment kommer nå som 5-pack. Oreo er vaniljeis med biter av Oreo kakaokjeks, kremfyll med vaniljesmak og mørk kakaovaffelkjeks.

Ny DUGG-sorbet med mango smak.
Dugg Fruit Sorbet Mango er laget med søt indisk Alphonso-mango og passer perfekt på varme sommerdager som litt sunnere hverdagskos.

Kilder:
http://www.tine.no/
https://www.fjordland.no/smak-og-ernaring/naeringsrik?gclid=CjwKEAjw9Zu5BRCS_OuVibujhQ0SJAD7t4KrrUb7P7zP8FxYn8OC3fRJhh8dfDM368vBTv3WEFxSNxoC4FHw_wcB
http://www.orklafoods.no/
http://www.gilde.no/produkter/
http://www.prior.no/produkter/
http://www.hennig-olsen.no/kontakt/mediapresse/nyhetsrom/#/images/alle-nyheter-552173
https://www.diplom-is.no/is-nytt/varens-smaisnyheter 


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.
Sommerens matnyheter plasseres i butikkhyllene nå om dagen.
Det er duket for årets store nyhetsslipp.

Høstens snacks og godterinyheter

Kosthold18.10.20187

Høstens godterislipp kan friste med mørk og lys sjokolade, søt-lakris, vingummi, sprudlevann og enda mer.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!