To norske Europamestere

Styrkeløft18.05.2016Anne Marie Hveding0

Fredag var det Heidi Hille Arnesen og Stian Walgermo som skulle stå øverst på premiepallen på EM i styrkeløft.

Heidi løftet i -84 kg klassen hvor det var stor spenning fra første stund. Hun startet på 240 kg i knebøy, et uproblematisk løft for 45-åringen. Hun økte til 245 kg i andre forsøk. Dessverre kuttet hun dybden noe på dette løftet og fikk det underkjent. I siste forsøk, også på 245 kg, satt hun seg skikkelig og fikk dette godkjent av alle tre dommere. Heidi fikk med seg sølv i knebøy. 

Heidi startet på et fint løft på 140 kg i benkpress. Hun økte til 145 kg i andre. Dette løftet ble noe ujevnt, men hun fikk det godkjent. I siste forsøk økte hun til 147,5 kg i siste løft. Løftet gikk opp, men på grunn av litt teknisk rot på vei opp fikk hun underkjent på nedoverbevegelse. 145 kg holdt uansett til sølvmedalje i øvelsen. 

Før markløft lå Heidi 5 kg foran den ukrainske konkurrenten, Yevheniia Tishakova, men Heidi startet 10 kg bak i markløft. Første løft på 200 kg var en lek for Heidi. Hun økte til 207,5, som la henne 2,5 kg foran Tishakova etter hennes første markløft. Tishakova fikk andre markløft underkjent. Heidi meldte derfor 215 kg i siste markløft for å forsikre seg om at hun ville slå Tishakova hvis hun fikk sitt siste forsøk godkjent. Heidi dro opp 215 kg, og til tross for at løftet så feilfritt ut ble det underkjent 2-1 på utretting. Ukraineren hadde derfor mulighet til å ta fra henne gullet i sitt siste løft. Til Heidis store glede klarte ikke ukraineren løftet og Heidi ble europamester for andre gang med 697,5 kg. Hun fikk meg seg sølvmedalje i markløft.
 

Stian løftet i klasse -105 kg. Han fikk en tøff start med første knebøy på 387,5 kg underkjent på dybde. Han gjorde derfor et forsøk til på samme vekt. Denne gangen ble det godkjent 2-1. Han økte til 395 kg i siste knebøy. Løftet var fint og kontrollert, men ble dessverre underkjent 2-1 på dybde. Stian stod derfor igjen med én godkjent knebøy, men det holdt til gull i øvelsen. Han fikk også med seg 5 kg personlig rekord og norgesrekord.

 

I benkpress startet åpnet han på 290 kg, tangering av personlig rekord. Løftet gikk fint opp og ble godkjent. Han økte til 295 kg i andre løft. Dessverre klarte han ikke rette ut. I siste forsøk på samme vekt gikk det bedre. Han fikk det opp til personlig rekord og norgesrekord. Han fikk også sølvmedalje i øvelsen.

 

 

Markløften har vært noe Stian har jobbet mye med i år for å klare å bruke ny drakt etter at Metal sine drakter ikke lengre var lov å bruke fra 2016. Med en noe endret teknikk til litt bredere stand åpnet han på 332,5 kg. Løftet gikk lektende lett opp. I andre løft økte han til 342,5 kg, som også gikk fint opp. Stian lå nå såpass langt foran nr 2 at seieren i klassen allerede var vunnet. Han økte til 352,5 kg i siste markløft, men det ble dessverre for tungt denne gang. Stian fikk med seg gull og europamestertittel med 1025 kg sammenlagt.

 

 


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Hva tror du The Game of Thrones-stjernen løfter sammenlagt? Over 1000 kg?
Denne 14 år gamle gutten kjører knebøy med 2,5 gang sin egen kroppsvekt - hele 10 ganger.

Med 464 kg på ryggen går det galt

Styrkeløft14.09.201826

Styrkeløfteren Blaine Sumner opplevde sitt verste mareritt.

En showman som manglet sidestykke

Strongman16.02.20192

Torkel Ravndal var en av verdens sterkeste menn og en utrolig markløfter.
Disse kommer du til å elske!
Det er bedre alternativer enn tredemølle og sykkel til oppvarming. Dette er den perfekte oppvarmingen!
Er egentlig søtpotet pommes frites sunnere enn vanlig pommes frites? Dette får du vite i denne artikkelen.

Dette gjør brus med tennene dine

Kosthold12.02.201923

Vet du egentlig hva sukker og syre i brusen gjør med tennene dine? Se her!