
6 enkle dipper til grønnsaker
Kosthold27.04.2020Fride Skjønsberg0
Det finnes mange flere muligheter enn den vanlige yoghurt/rømme dippen. Har du for eksempel testet: tzatsizi, guacamole, hummus, salsa, og mangodipp?
Grønnsaker og dipp er helt genialt! På denne måten får du i deg grønnsaker på en digg og lettvint måte. Det finnes utrolig mange gode grønnsaker du kan dippe med, - ja for det er ikke bare gulrot, agurk, paprika, blomkål, og kålrot som er godt. Har du for eksempel testet søtpotetchips, asparges, sukkererter, stangselleri, cherrytomater, brokkoli, og stekte rødbeter før? Her får du 6 superlette dipp oppskrifter du kan lage neste gang du skal mekke dipp til kveldskos
Guacamole
Ingredienser:
4 stk avokado
1 stk lime
2 fedd hvitløk
½ ts sukker
1 ss rømme
en klype salt
en klype pepper
Slik gjør du:
Fjern stein og skallet på avokadoene.
Kjør de i en hurtigmisker eller bruk stavmikser. Mos avokadoene til du får en fin dipp.
Tilsett presset limesaft, finhakket hvitløk, rømme, sukker, salt og pepper. Smak til. Kjør videre et par sekund. Server i skål.
Salsa
Ingredienser:
1 gulrot finhakket
1 rødløk finhakket
10 cherrytomater
1 fedd hvitløk finhakket
1 rød chili finhakket
litt vann
litt salt
Slik gjør du:
Vask og skrell gulrøttene. Skjær alle grønnsakene i bitte små biter. Stek rødløk, hvitløk og chili i en stekepanne med litt olje. Tilsett gulrøttene etter 1 min fortsett å stek. Tilsett etter hvert tomatene og vann. La dette koke opp til du ser væsken er redusert. Sett kaldt. Server i skål.
Kesamdipp
Ingredienser:
1 beger kesam
1 fedd hvitløk
1 ts paprika pulver
litt salt
½ spiss paprika finhakket
Slik gjør du:
Skrell hvitløk og skvis den i hvitløkspresse. Vask og skjær spisspaprika i små biter. Bland alle ingrediensene med kesamen i en bolle.
Smak til med paprikapulver og salt.
Paprikadipp
Ingredienser:
2 spisspaprika
1 løk
1 fedd hvitløk
1-2 ss rapsolje
1-2 ss olivenolje
smak til med salt og pepper
Slik gjør du:
Formvarm ovnen på 250 grader. Vask og del spisspaprika i to, og fjern frø og kjerne.
Rens hvitløk og løk og finhakk disse. Legg paprikaene på stekebrett (med skinnsiden opp) og pensle med rapsolje.
Bak paprika i 10-12 minutter på midterste rille.
Skallet på paprikaene skal bli helt svart. Nå legger du paprikaene i en plastpose og la den hvile til paprikaene er kalde. Nå kan du lett plukke vekk det svarte skallet.
Kjør paprikaene, hvitløk og løk sammen med de andre ingrediensene i en blender. Smak til med salt og pepper.
Server alt i en liten bolle.
Mangodipp
Ingredienser:
1 mango
3 dl ønsket matyoghurt eller kesam
¼ lime
salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell mango, ta ut stein og del mango i mindre biter.
Kjør mango sammen med kesam/yoghurt og de andre ingrediensene med stavmikser eller i en blender.
Smak til med salt og pepper. Sett dippen kaldt før servering.
Tzatziki
Ingredienser:
1 slangeagurk
1 klype
1 klype
2-3 dl matyoghurt
1-2 fedd hvitløk finhakket
Slik gjør du:
Vask agurken og riv den grovt på rivjern. Legg massen i et dørslag og la væsken renne ut og press gjerne med kjøkkenpapir for å få ut mest mulig væske.
Tilsett agurkmassen i matyoghurten, og samt de andre ingrediensen. Rør rundt.
La dippen stå noen timer kjøling før servering.
Miniguide over meieriprodukter
Kosthold10.09.201828
Mager kalkunbacon og mange andre nye matvarer
Kosthold08.09.20165