Tre crossfit økter du må prøve

Trening05.11.2018Fride Skjønsberg0

Rå styrke og utholdenhet i en og samme økt!

Her får du tre ulike crossfit inspirerte økter, som både utfordrer styrken og utholdenheten. Du kan lett tilpasse øvelsene til det nivået som passer deg. Det er derfor mulig å trene øktene med hvem som helst uansett treningsnivå.

Teknikken er superviktig å tenke på. Siden øktene går raskt og brutalt, må teknikken være på plass. - La en treningspartner med treningserfaring eller en treningsveileder se deg utføre de ulike øvelsene før du setter i gang med økten. Når det er sagt så er dette økter for middels til erfarne innen trening.

Oppvarming: Det er velkjent at oppvarming er med på å forebygge skader. I tillegg øke prestasjonsevnen og lysten til å trene. Kjør enten lett jogg, sykling, ellipse, hoppetau, ro-maskin eller dynamisk oppvarming 5-10 min før økten.

4 rounds for time

Slik gjøres det:
Utfør angitte repetisjoner på hver av øvelsene så hurtig du klarer. Når du har vært igjennom alle øvelsene har du gjort 1 runde. Du skal gjøre 4 runder totalt så hurtig du klarer.

Øvelse 1 = Ro 200 meter så raskt du klarer 
Sett deg ned på ro-maskinen og spenn fast føttene. Ta tak i håndtaket med begge hender, og skyv deg bakover med beina. Teknikken er enkelt; Når du ror er det viktig at du først retter ut beina (beina starter bevegelsen), og deretter trekke håndtaket med armene mot deg. Når håndtaket er helt inntil brystet ditt, returnerer du til start posisjon. Når du er i startposisjon, prøv å strekke armene så langt frem som du klarer. Kjenn etter at du skyver godt fra med beina før du retter ut armene igjen. Tenk også etter at du aktiverer ryggen når du trekker håndtaket mot deg.

Øvelse 2 = Jumping air squat 20 reps
Plasser beina i skulderbreddes avstand. Skyv hoftene bakover samtidig som du skyter brystet opp og frem. I det du setter deg ned, pass på at knær er over tær og press knærne litt ut til siden. Hold armene rett frem foran deg for å holde en fin og naturlig rygg. Når rumpa er kommet under knehøyde presser du deg opp igjen med hælen, og husk å presse knærne ut til siden. I det du er på toppen stram rumpa og hopp opp i lufta. Bruk kraft fra beina. Land på føttene igjen og gjenta øvelsen.

Øvelse 3 = Pushups 20 reps
Plasser deg i plankeposisjon med strake armer. Hendene skal være litt bredere enn skulderbreddes avstand. Det skal være en rett linje mellom håndleddet og skulder. Stram kjerne og setemuskulaturen, og behold plankeposisjonen under hele øvelsen. Senk deg kontrollert ned til brystet berører underlaget. Press deg opp igjen til utgangsposisjons og gjenta. Blir øvelsen for tung å gjennomføre på tærne, fortsett på knærne.

Øvelse 4 = situps 20 reps
Legg deg ned på ryggen med korsryggen godt ned i underlaget. Ha litt bøy i hofte og kneleddet. Hold armene dine over hodet. Krum deg kontrollert opp samtidig som du presser korsryggen ned i underlaget. Hendene skal treffe føttene dine på toppen av øvelsen. Rull deg rolig tilbake til utgangsposisjon igjen. Gjenta. 

On the minute every minute

Slik gjøres det:
For hvert minutt som begynner skal du gjennomføre 10 burpees + 10 kettlebell swing. Har du tid igjen av minuttet får du pause før neste minutt starter.
(Første minutt blir du kanskje ferdig etter 30 sek, da får du 30 sek pause. Andre minuttet blir du kanskje ferdig etter 40 sek, og får 20 sek med pause før neste minutt).
Ha en timer som sier ifra når det har gått 1 min. Ikke glem å bestemme hvor mange minutter som skal gjennomføres 5,10,15, eller 20 minutter?
Slik kan økten se ut: 10 burpees + 10 kettlebell swing i 10 minutter.

10 burpees
Stå oppreist. Start øvelsen med et lite hopp og et klapp med hendene over hodet. Kom ned mot bakken kontrollert med brystet og magen ned i underlaget. Skyv deg rett opp igjen og land bredt med beina og gjør et hopp med klapp over hodet.
Tips: Når du hopper opp igjen fra en "pushups-posisjon" prøv å plassere beina så langt opp mot håndflatene du klarer, og føttene kan gjerne lande litt på utsiden av hendene. Pushups er ikke en del av burpee her, men du må gjerne legge til denne lille rakker´n hvis du føler for det.

10 kettlebell swing
Begynn med kulen foran deg. Hold et godt tak med begge hendene i håndtaket, og ha en liten knekk i kneleddet. Sving kulen mellom beina. Det er hofta som skal skape bevegelsen, og ikke armene. Med en gang kulen har passert mellom beina skal den straks skyves frem igjen med kraft fra hoften. Kula skal komme i høyde med ørene. Husk å stramme kjernemuskulaturen godt under øvelsen. 

DIANE - kort og brutalt

Slik gjøres det:
Her skal du kjøpe 21-15-9 repetisjoner.
Begynn med å kjøre 21 repetisjoner av markløft og handstand. Deretter 15 repetisjoner av markløft og handstands. Til slutt 9 repetisjoner av markløft og handstand, så raskt du klarer. Ferdig. OBS! Ikke la klokka komme foran teknikken, det går både utover utbytte av treningen og skaderisiko.

Markløft
Stå med beina i hoftebreddes avstand mellom dem. Ta et godt tak rundt stangen tett intill beina dine. Dra inn masse luft slik at du skaper et godt buktrykk og aktiver kjernemuskulaturen. Dra setet ned mot bakken samtidig som du skyver brystet opp og frem. Press skulderbladene ned og sammen og press beina ned i underlaget samtidig som du drar stangen opp langs kroppen. Stram setet godt på toppen av øvelsen. Skyv så hofta bakover og bøy deg litt fremover, og sett ned stangen. Slipp opp spennet, og gjenta øvelsen.
Husk at hodet skal være en forlengelse av ryggraden.

Handstands
Stå på hendene inntil en vegg. Senk deg rolig og kontrollert ned mot gulvet ved å bøye i albueleddet. Press deg opp igjen til start posisjon Dette er en repetisjon.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.

EMOM treningsøkt

Trening21.08.201820

Tren en ny øvelse minutt for minutt. Test ut ENOM!

Crazy russisk treningsøkt

Trening28.09.201741

Disse øvelsene er helt ville og bør absolutt ikke gjøres hjemme.

Bli fit med Crossfit

Trening29.05.201786

Dette er et fettbrennende styrkeprogram. Prøv dette crossfit programmet!

EMOM treningsøkt

Trening21.08.201820

Crazy russisk treningsøkt

Trening28.09.201741

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!