Englands minste bodybuilder

Diverse06.12.2017Joachim Marhaug0

Choon Tan er ikke høye karen og er blitt kåret til Englands minste bodybuilder.

Choon Tan strekker seg bare til 147 cm på sokkelesten og han har allerede et bygd opp et navn i bodybuilding-verdenen. Choon er 21 år gammel og studerer bedriftsøkonomisk ledelse på Northumbria University og jobber som en hendelsesleder i Newcastle - og han er også Storbritannias minste konkurrerende bodybuilder. Choon fant ut at han hadde en genetisk fødselsdefekt - kjent som x-linked spondyloepiphyseal dysplasia tarda - da han var barn. Hans tilstand, som skjer nesten utelukkende hos menn, forringer beinvekst og kan forårsake smerte og andre fysiske komplikasjoner.

- Å finne ut at jeg hadde en genetisk feil og at jeg ikke ville være lik som alle andre forvirret meg som barn. Jeg følte ikke at jeg var så god eller lik som alle andre. Jeg ble mobbet og plaget på grunn av det. De årene var utvilsomt det verste av livet mitt, men det er det som førte meg til en utrolig øyeåpningsreise, sier Choon til Metro.co.uk.

Choon sier at han ble mobbet og plaget, og det var mange ganger han ikke trodde han kunne takle det.

- Alt begynte å komme til meg, og jeg ville bare at alt skulle ta slutt. Jeg husker å ha denne følelsen hver dag og det var uutholdelig. Jeg ville ikke være mindre og føle meg mer sårbar enn alle andre, sier han.

Choon bestemte seg for at han ville forbedre seg både fysisk og psykisk. Han ville bli den beste versjonen av seg selv. Han begynte med bodybuilding i håp om at det ville bidra til å øke sin egen selvtillit.

- Jeg var lei av å føle meg tynn og følte at jeg kunne bli bedre. Så jeg bestemte meg for å gjøre noe med det, sier Choon.

Han tilpasset kostholdet sitt og begynte kroppsvekt øvelser fem ganger i uken. Choon sitt kosthold innholder lite fett. Han følger Paleo diett som består av matvarer som ris, kylling, egg, fisk, grønnsaker, organisk mørk sjokolade og honning. Choon sier at bodybuilding hjalp ham med å rehabilitere og takle tilstanden fysisk, men at det har hjulpet ham mentalt også. Noen øvelser er for tøffe for ham. Choon har ryggsmerter og det betyr at han ikke kan ta knebøy for eksempel, fordi det legger for mye press på ryggraden. Men han har klart å finne alternativer. Fokuset på å bygge seg opp fysisk har hjulpet med å lede ham gjennom en kamp mot depresjon.

- Å vokse opp med ønsketenkinger om at du kunne vært annerledes og normal. Og at du ikke er komfortabel i din egen kropp kan ødelegge deg psykisk, sier han.

Siden han begynte kroppsbygging har hele hans mentalitet endret seg. Det samme har også hvordan han tar det når han får grusomme kommentarer. Han sier at han fremdeles får kommentarer, men langt færre enn før.

- Du får av og til folk som gir deg dumme kommentarer, men du børster det av deg og setter pris på overfloden av de positive tilbakemeldingene isteden, sier han.

Choon konkurrerer i Men`s Physique for UKBFF og vil være gjesteposør ved det britiske mesterskapet. Det er flere kategorier som trengs for å gjøre det mulig for at enkeltpersoner som Choon kan kunne få muligheten til å bli PRO. Men Choon, som bruker sin Instagram @imchoontan, for å oppmuntre andre sier at han har kommet så langt fysisk og psykisk at han har lært at "nesten alt er mulig".

- Min hovedambisjon er nå å inspirere folk til å ha troen på seg selv. Og vite at de også kan forandre sine liv, uansett hvilken situasjonen, sier Choon.


Kroppsbyggeren Vince Brasco går under navnet "Mini Hulk".
Amanda Loy på 22 år er kun 122 cm høy og veier 32,6 kg.
Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.
Den unge Tammy Hembrow (23) med nesten 8 millioner følgere på Instagram er søkkrik.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!