Valg av rett øvelser for rask muskeløkning

Trening27.02.2019Jason Ferruggia0

Har du et bra treningsprogram, men velger feil øvelser vil du ikke få optimal muskelvekst.

Valg av rett øvelser for rask muskeløkning

Av: Jason Ferruggia
Når jeg først begynte å trene så visste jeg ikke bedre enn at jeg utførte alle maskin- og isolasjonsøvelsene som alle andre gjorde. Jeg regnet med at de alle ville resultere i en rask muskeløkning og at jeg dermed ville være stor innen kort tid.

Min far kjente en italiensk fyr, Tony. Han spurte Tony om han kunne lage et program til meg og det gjorde han selvsagt. Jeg var helt sprekkferdig av forventning og tenkte at dette ville utgjøre den store forskjellen for meg i treningen min. Jeg møtte Tony på kontoret hans og i en scene som kunne vært tatt rett ut av en episode av The Sopranos, avhørte han meg om mitt daværende styrkeprogram. Jeg gav ham et ark hvor programmet mitt stod og han kikket hardt og lenge på det.

"Dette er det du må gjøre, og jeg vil ikke ha noen motargumenter. Gjør dette og du vil vokse. Forstår du?" "Eh, ja helt klart. Ikke noe problem".

Han tok fram en skriveblokk og skriblet ned mitt nye program. Det var fullstappet med alle øvelsene som alle de kjente kroppsbyggerne i magasinene alltid gjorde på bilder. Pullover med stive armer, konsentrasjonscurl, knestrekk, kabel flies for å nevne noen, men alle øvelsene var der.

Jeg tok imot det nye programmet mitt, takket Tony og gikk derfra. Jeg tenkte at den neste uken som kom ville bli helt fantastisk. Jeg bare visste at den veksten jeg kom til å få ville være helt hinsides.

Men ingenting skjedde.

Vet du hvorfor? Det er fordi at de øvelsene er ubrukelige. Volumet på treningsprogrammet var helt sikkert altfor stort for min begrensede evne til å kunne restituere meg, men hvis han i det minste hadde fått meg til å gjøre de rette øvelsene kunne jeg fått gleden av å få i det minste litt muskeløkning.

Valg av riktige øvelser var avgjørende for forskjellen mellom en rask muskelvekst og ingen vekst i det hele tatt. Det spiller ingen rolle hvor gjennomtenkt treningsplanen din er så lenge du bruker feil øvelser, den er fullstendig ubrukelig. Selv et dårlig treningsprogram vil skrike resultater dersom du bruker rett øvelser. Derfor er valg av øvelser det viktigste kriteriet for et velfungerende muskelvekst-system.

Hvordan velger du de beste øvelsene?
De beste øvelsene som gir muskelvekst er alltid flerleddsøvelser, frivekter og baseøvelser som involverer flere muskler og som bidrar til at du kan løfte tunge vekter. Det inkluderer knebøy, markløft, chin up, dips, press og roing. Dersom du er helt desperat etter å få muskeløkning er maskiner og isolasjonsøvelser det siste du skal trakte etter på treningen. Øvelsene er selvsagt gode til å skape den brennende følelsen som så mange elsker og de kan gi deg skikkelig pump, men de gjør veldig lite for deg når du skal bygge muskler og funksjonell styrke.


Lunge og split squats har massevis av fordeler for alle typer idrettsutøvere!
Sjekk dette programmet!
Legg inn denne treningsøkten om du har dårlig tid eller vil ha en kjapp og effektiv treningsøkt.

EMOM treningsøkt

Trening21.08.201820

Tren en ny øvelse minutt for minutt. Test ut ENOM!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!