To bom og en bronse

Styrkeløft10.05.2009Bjørnar Brende Smestad0

Hildeborg Juvet Hugdal og Asbjørn Randen fikk ikke tellende resultat, mens Heidi Hille Arnesen ble stående med bronse i dagens EM

I overkant spennende fra Hildeborg


Hildeborg Juvet Hugdal og Asbjørn Randen stilte seg i rekken av norske løftere som hadde et høyt antall røde lys og bomløft under årets EM. Spenning liker vi, men litt for spennende ble det for Hildeborg da hun fikk første markforsøk underkjent på grunn av manglende utretting, og neste forsøk likeså. Satt hun siste forsøk på vekten 205 kg ville det med 270 kg og ny norgesrekord i knebøy og 185 kg i benkpress. Dette klarte hun derimot ikke, og gullmedalje og norgesrekord måtte gå tapt. I tillegg prøvde hun to ganger på ny verdensrekord i benkpress, 194 kg gikk opp første gangen men ble underkjent. Likevel, dette er EM, norges-, og verdensrekorden kan bli tatt på kommende NM, mens gull kan det vinnes på VM - om Hildeborg klarer å komme i dagens form på disse stevnene.


Asbjørn felt av omstridt regel 


Asbjørn Randen, som i forkant av årets EM viste god benkpressform med ny benkskjorte hvor 300 kg ble benket til lav kloss ante nok lite av at akkurat denne øvelsen ville stryke sjansene for sammenlagtgull. Regelen om at benkpress som blir senket til mageregionen skal bli underkjent ble atter en gang gjeldende for en norsk løfter, Alexander Kirketeig fikk heller ikke godkjent resultat etter tre bomløft i benkpress på grunn av denne regelen. Med rød som gjennomgangsfarge for alle Randens løft på 285 kg i benkpress hjalp det lite at han tidligere løftet bra i knebøy med 395 kg som gjeldende resultat, og 400 kg underkjent på dybde. Markløftresultatet spiller som kjent liten rolle når en har røket ut i en tidligere øvelse, kanskje var dette grunnen til at han først gikk på 250 kg i markløft, deretter etter en bom på 252,5 (!) gikk på 337,5 kg. PS: Bommen på 252,5 er nok mest sannsynlig Asbjørn som sto over løftet for å varme opp til forsøk på ny personlig rekord rekord.

Bronse til Norge


Dagens gladnyhet for Norge var det Heidi Hille Arnesen som sto for, etter et godt løft på 215 kg i knebøy som ble fulgt opp med 122,5 kg i benkpress rundet hun av stevnet med 192,5 kg i benkpress. Den gode løftingen ble belønnet med en bronsemedalje, og EM var over for denne gang hva det norske løftere gjelder.

Stevnes nest beste sammenlagt tatt i -100


Jaroslaw Olech ble stående, som forutsagt med den beste poengsummen gjennom hele stevnet. Ivan Freydun gjorde derimot et godt forsøk på å kapre denne plassen med hele 1021,5 kg sammenlagt i 100 kg klassen! Dette ble gjort med løftene 370 kg i knebøy, 291,5 kg og ny verdensrekord i benkpress og til slutt 360 kg i markløft. Trass i overraskende god sammenlagt er dette ikke ny verdensrekord, den har samme løfter fra VM i 2005 og er på 1037,5 kg. Dagens sammenlagtsum for Ivan var bare 1 kg under stevnets beste total, som ble gjort i 125+ kg klassen.


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Hva skjer når man utfordrer en styrkeløfter og en calisthenics til duell?

EM i styrkeløft dag 1 og 2

Styrkeløft08.05.20090

Bronsemedalje og markløftgull
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.

EM i styrkeløft dag 1 og 2

Styrkeløft08.05.20090

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!