Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: Kombinere sykling og styrketrening på: 03. mai 2011, 21:15
    Hvordan vil du fordele sykkeltreninga og styrketreninga for å oppnå optimale resultat på begge områder?

    Kanskje ikke mulig, men sier som Ole Brum: Jatakk, begge deler..

    Kan det fx deles opp slik:

    Man: Styrke

    Ons: 4x4 sykkelintervall

    Fre: Styrke

    Søn: Langkjøring sykkel

    Kan dette programmet bidra til både forbedra styrke, sykkelprestasjoner og gjerne også brenne litt fett?
    2  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: [BILDER] Motivasjon/håp for folk med FETT på kroppen! (17år gammel) på: 03. mai 2011, 11:34
    Kjempebra progresjon!! Og LIKER at du har greid det uten diett, men med vanlig mat.

    Du skrev at du trente 1-2t, 4 x pr uke? Styrke og kondis? Baseøvelser? Intervall? Fortell gjerne hvordan du har lagt opp treninga!:)

    Lykke til videre!:)
    3  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hva er optimal dose Udo`s Choice for hud & fettforbrenning? på: 19. april 2011, 16:24
    Ok. Hvor store doser må man ta her for å få best mulig effekt?

    Lakseolje, hva er det?
    4  Kosthold / Kosttilskudd / Hva er optimal dose Udo`s Choice for hud & fettforbrenning? på: 19. april 2011, 14:38
    Hei!

    Har nettopp begynt på Udo`s og lurer på hva som karekteriseres som optimal dose når det gjelder å ha mjuk hud, (lite kløing..:p) og få fart på fettforbrenninga? Noen sier 1 ss pr 25 kg, andre mener det må mer til.. Noen som har positive erfaringer??

    Finnes det andre omega 3 tilskudd som gjør samme nytta? Og som er til en rimeligere penge? Har testa tran, men der kan man ikke innta så mye grunna A og D-vitamin, samt omega 3 fra Sunkost. Har inntatt noen gram om dagen, men det har hjelpi lite på huden. Muligens jeg trenger andre tilskudd ved siden av eller større doser?

    Setter stor pris på innspill!:)
    5  Trening / Styrkeløft / Sv: Ryggvondt ved knebøy/markløft på: 19. april 2011, 12:21
    Takk for gode tips! Skal finne meg en "kikker" for å kontrollere teknikken!:)
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Trenger tips til rett fordeling av kardio / styrke / matinntak?!:) på: 19. april 2011, 12:17
    Jeg ønsker å gå ned ca 10 kg i fettvekt, men sliter med å finne den rette balansen for matinntak vs aktivitet. Har tidligere gått ned hvertfall 10 kg basert på kcaloritelling og mye trening, men da var jeg i en periode uten jobb og hadde god tid til å fokusere på trening og kost.

    Jeg er glad i å trene, og tilbringer 2-3 kvelder pr uke på treningssenteret hvor jeg bedriver tung styrketrening. (styrkeløftprogram) Kondistrening ligger ikke like naturlig for meg, men nå som våren har ankommet vil jeg få inn noen sykkeløkter pr uke. Hva trur dere vil være den optimale kombinasjonen styrke vs kondis-økter pr uke? Jobber endel kvelder, så jeg vil jo ikke at heile uka bare går bort i jobb & trening!

    Kosten er vel den største utfordringen. Jeg spiser sunt jevnt over, men har vanskelig for å stoppe å ete når jeg er mett, og tømmer for tallerkenen til hvert måltid. (godt oppdratt?!) Testa ut lavkarbo tidligere i vinter, og minska 5 cm i midja på ei uke. Men jeg var også drittlei av den samme maten, så det sprakk fort..

    Nå vurderer jeg voldsomt om jeg ska gå tilbake til lavfett-kosthold eller om jeg skal holde meg til lavkarbo. Har lyst til å ha endel grønnsaker og litt frukt i "dietten", men vil ikke tilbake til masse karbo som gir meg søtsuget tilbake. Digg å sleppe det!!

    Så jeg lurer på om noen har noen tips der ute? Hva ville du valgt? Har forsøkt å føre matdagbok og det fungerer en periode, men så går jeg lei og føler det blir for "fanatisk".

    En vanlig matdag:

    Frokost:
    1 skyr
    1 ss seterrømme
    en skvett fløte
    2 ts linfrø
    2 ts sesamfrø
    2 ts gresskarkjerner
    50 gram blåbær

    Lunch:
    1,5 nakkekottelett
    squash,paprika & løk tilsvarende 2 håndflater
    ca 3-4 ss fetaost med lake

    Før trening:
    0,5 porsjon med måltidserstattning med karbs/protein
    (har gjerne gått ei stund siden lunch så jeg trenger litt energi til økta..)

    Under økta: (styrketrening 1t-1,5 t + 20 gåing på mølla etterpå)
    inntar FRES energidrikk

    Etter økta:
    en neve rosiner
    1 doseringa (3 dl) karbs/prot

    Middag:
    1,5 kyllingfilêt
    250 gram grønnsaker
    litt olivenolje
    en dæsj fløte/ en neve usaltede nøtter

    Kvelds:
    Smoothie av
    2 egg
    2 ts proteinpulver
    2 ss Udo`s Choice
    2 håndflate store porsjoner med bær/frukt

    Den største utfordringa er kveldsmåltidet, for jeg VET jo godt at det bør bestå at minst mulig (raske) karbs, men samtidig så er det jo kveldsen og man har behov for noe "kos" og jeg er ofte lei "middagsmat" så jeg trenger denne variasjonen.

    Krav: jeg trenger at maten er variert, smaker godt og at jeg kan spise meg mett. Dette skal ikke være en "kur", men en livsstil. Kan forøvrig legge til at jeg rager ca 175 cm over bakken, og veier i underkant av 90 kg. Litt mye for ei jente..

    Noen som har tips / råd til forandringer så tas det imot med takk!!:)
    7  Trening / Styrkeløft / Ryggvondt ved knebøy/markløft på: 18. april 2011, 11:25
    Hei!

    Jeg er en 27 år gammel jente som nettopp har begynt å trene styrke etter et styrkeløft program siden jeg vil bli sterk i de "3 store". Er nå akkurat begynt på uke 3, og merker at jeg får litt småvondt i ryggen etter øvelser som knebøy og markløft.

    Har trent styrke i endel år, men ikke så mange set og reps som dette programmet krever.  Merker at jeg blir såpass støl i muskulaturen på slutten av ei økt, at det er muligens DET som er årsaken til at teknikken svikter på slutten av økta.

    Jeg har ikke som mål å stille i styrkeløft (ikke ennå hvertfall..Wink, men jeg har veldig lyst til å bli STERK. Har fått rettledninga av kyndige personer på teknikken, men som sagt så kan det hende at den "streiker" litt når jeg blir sliten. Kan jeg event kjøre færre set/ reps sånn at jeg klarer å inneha rett teknikk på de setta jeg faktisk kjører? Event har dere tips på noen alternative øvelser som kan erstatte litt av knebøy/markløft-treninga? Oppvarmingsøvelser etc?

    Setter stor pris på tips!:)
    8  Trening / Skader og Smerter / Knekking i kneet, hva kan det skyldes?? på: 15. april 2009, 19:13
    Har hatt en ubehagelig knekkelyd i det ene kneet i 2 år nå, og siden jeg begynte å trene tyngre knebøy har knekkinga blitt verre samt at det kan være litt ømt og tidvis vondt å gå i trapper (husker ikke om det var verst å gå opp eller ned...) I begynnelsen knakk det bare innimellom, men nå knekker det hele tida. Merker det også når jeg sykler, men skrur opp volumet på ipoden for å trene "i fred"..Wink

    Hva kan dette skyldes? Hva slags alternative styrkeøvelser kan jeg benytte istedenfor knebøy? (utfall er også heller ikke no godt alternativ, og beinpress høres også veldig brutalt ut når jeg kjører det siden jeg liksom kommer fysisk nærmere kneet enn i vanlig knebøy)

    Er det noen form for tilskudd som kan være gunstig?Tar omega 3 til daglig, men hvor stor dose er nødvendig? Antioksidanter? Multivitamin? Noko anna?

    Setter stor pris på respons!!:)
    9  Kosthold / Kosttilskudd / Beste måltidserstatter? på: 02. mars 2009, 18:31
    Hei!

    Jeg er på jakt etter en bra måltidserstatter, og vil gjerne vite hva slags erfaringer andre har her inne?? Kriteriene er følgende; smak, metthetsfølelse, pris, kcal innhold, mm. Vet at Proteinfabrikken har Meal replacement, men syns det er litt dyrt. Så fins det jo kurer som Cambridge og Allevo, disse virker prisgunstige men gir de metthetsfølelse og smaker de ok? Eller kan man kanskje bare anvende vanlig proteinpulver?

    Setter stor pris på kjapp respons! (tenkte å handle i morra..)

    Ha en forts fin dag!:)
    10  Trening / Skader og Smerter / Opptrening etter senebetennelse på: 01. desember 2008, 11:22
    Jeg har slitt med senebetennelse i begge armene i ca 2 år nå, og smertene har vært innom alt fra skuldre, overarm, håndledd, fingre, tennisalbue, golfalbue..

    Vanligvis er det forbedring ved hvile og avlastning med støttebandasje i løpet av 3 mnd. Men hver gang jeg liksom skal komme igang igjen med jobbing og opptrening har det kommet tilbake.

    Det siste året er det golfalbue i begge armene og skikkelig irriterte sms-tomler som plager meg, og dette har som sagt vart 1 år og jeg begynner å bli rimelig lei. Har prøvd fysio, naprapati, kiropraktikk, akupunktur, Bio Sport, Omega 3, Gurkemeie, Aloe Vera, Vitae Pro..med medium resultat på de fleste "remediene" hvis det i det hele tatt har hatt noen virkning. Jeg er veldig interessert i å finne en behandlingsmetode som tar dette vekk for godt!

    Har blitt anbefalt eksentrisk trening av div behandlere, men alle har forskjellige meninger om hvordan dette skal utføres; mange rep-lett vekt, få rep-tung vekt, trening+tøy til det virkelig brenner i underarmene m.m. Den siste måneden virker det heldigvis som jeg har funnet fasiten for mine armer med mange rep ( rundt 20) og gradvis økende vekt. Men tøyinga er jeg veldig forsiktig med, og kjører veldig lett tøy i max 10 sek etter treninga. Har testa å kjøre 30 sek og mer og virkelig ta i, men da har jeg gjerne vondt i armane resten av dagen pga det.

    Hva slags erfaringer har andre om opptrening etter senebetennelse? Blir man helt bra? Hvor ofte bør man trene? Selv trener jeg underarmene annenhver dag nå og det virker som akkurat passe for min del:)

    Er det noen som har erfaring med opptrening av sms-tommel? Det skal dessverre ikke mer enn å bla i ei avis, skrive bittelitt for hånd, og ellers gjøre ting hvor tommelen fungere som stabilisator hvis man løfter noe, før den blir irritert igjen. Noen som har erfaring med dette? Har en støttebandasje for tommel, men den går et stykke nedpå underarmen og irriterer derfor golfalbuen..Argh! Noen som vet om noen støttebandasjer for tommel som stopper ved max håndledd? Evt st.bandasje for golfalbue? Det er tydeligvis ikke så vanlig som tennisalbue..

    Ble litt rotete det her, men setter STOR pris på kommentarer for fremgang..Smiley
    11  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Maxpuls, noen som vet?? på: 05. februar 2008, 14:51
    Da jeg trente spinning i går, greide jeg ikke å komme opp på 90% ell mer selv om jeg tok i alt jeg kunne. Selv om spinninginstruktøren hele tiden veiledet oss i hvor vi burde ligge på i puls underveis i økta, så kom jeg aldri lenger opp en 85%. Det jeg da lurer på er om det er lettere ell vanskligere å nå maxpuls som utrent? Og hvordan blir da forskjellen når man er i form? Begynte også å lure på om pulsklokka var feilinstilt..Jeg er 24 år og burde da ha en maxpuls på ca 196. Det meste jeg kom opp i var et sted mellom 160 og 170 slag i minuttet som skal tilsvare ca 80-85%. Er dette bra ell dårli?

    Håper noen kan gi meg et godt svar på dette slik at jeg kan trene korrekt i framtida! Smiley
    12  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Hjelp til kosthold og trening!!! på: 04. februar 2008, 12:41
    Jeg er en 24 år gammel jente som er lei av å være både for godt "polstra" og ikke minst med kondis som et gammalt esel...Derfor ville jeg satt stor pris på om noen kunne kommet med gode tips til en gjennomførbar trenings- og kostplan. Jeg har prøvd å leve etter følgende måltidsdosering i en periode, men vil gjerne ha tips om forandringer som kan gjøre det enda bedre.
    Frokost: -Havregryn (1 skål), melk (1 dl), 1/2 banan (ca), litt rosiner, og en dæsj syltetøy. 3-4 dl vann, 3 EFA Omega og 2 Magnesium. (Proteiner??)

    Lunch: -Omelett av 2 egg, litt løk, 3 kokt skinke skiver, litt ost, isbergsalat (dekker halvparten av tallerkenen) 1 speltskive

    Før trening:-1 speltskive med makrell i tomat, 1 molteyoughurt(alternativ??)

    Etter 1 styrketrening/før kondis: 1 banan
    Etter kondis: 1 proteinshake
    Etter trening: 1 speltskive m makrell i tomat, 1 frukt

    Middag: magert kjøtt, grønnsaker

    Kvelds: 3 knekkebrød med pålegg(varierer hva jeg har på..), 1-2 frukt (Proteinshake+ Omega3??)

    Jeg trener styrke (RYP) 3 ganger i uken, og kondis i form av treningssykkel, lett jogg og gåing. Vil gjerne jogge mer, men knea streiker litt. Hvordan bør jeg legge opp treninga slik at jeg kan helst både bygge muskler og brenne fett?! Varierer med intervall, fartslek og lav/med intensitet, men bør nok ta i mer..Hvis jeg bare kan velge det ene, så vil jeg vel helst bli kvitt "flesket", men jeg trivs så godt med styrketrening at det vil jeg uansett beholde i et forbrenningsprogram:)

    Ellers kan jeg tilføye at jeg rager 1.75 over bakken og vekta stopper på utrolige 97kg (Huff:( )

    På forhånd tusen takk for alle tips og råd!!

    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!