Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: kvartbøy og pt på: 19. mai 2010, 14:45
    Synes det er litt synd att jeg må trene paralellbøy, siden jeg da kun trener med 5 reppere på 115 etc. Prøvde kvartbøy en gang og da gikk 5 repetisjoner på 160kg utrolig lett  :Smiley

    Og ja, jeg trener paralellbøy siden det gir mere muskelvekst, og siden jeg kanskje en gang i fremtiden skal konkurrere innen ett eller annet.

    er ikke enten eller må du skjønne. alle MÅ ikke trene ass to the grass hver økt, å trene 1/2-1/3 av full ROM har sine fordeler også. hvis du lærte deg å kombinere begge metodene, så ville du øke bedre. kvartbøy er veldig effektivt til å styrke blant annet bindevev til å tåle tyngre belastninger samt at det er ofte raskere å progresere til en bestemt vekt hvis man f.eks. bruker en power-rack og øker ROM`n over tid ved hjelp av sikkerhetsstengene.
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: kvartbøy og pt på: 19. mai 2010, 14:01
    er det bare jeg som ser at personlige trenere som lærer opp andre til å ta kvartbøy i den tro at det er knebøy? bare lurer da jeg har sett flere ptr på spenst hos meg som lærer bort kvartbøy, blir nesten frista til å si ifra. jeg syns det er greit at folk kan ta knebøy feil men er vel litt galt når ptene lærer bort feil?
    er det bare jeg som nesten iriterer meg litt over dette?

    nå har kvartbøy helt klart sine fordeler også hvis brukt med ekstra stor belastning f.eks., men meste av tiden bør man trene med ass to the grass ja
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: hvor mange kalorier per kg kroppsvekt... på: 18. mai 2010, 12:24
    okey, takk for tips. ville bare se hvordan dere gjorde det
    4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Få se hva DU duger til? :) på: 18. mai 2010, 11:58
    Om du trenger en uke på å restituere deg er belastningen/volumet for stort på øktene dine. Kroppen vår er adaptiv, og klarer å tilpasse seg økt mengde over tid. Mengde er det beste redskapet for å bli større/sterkere. Legg heller fokus på lettere belastning, mindre volum, og kjøre opp frekvensen. Gradvis opp selvfølgelig.

    det hender jeg oppjusterer frekvensen på enkelte øvelser som jeg vil trene oftere, men da er dette i hovedsak øvelser som er mer teknisk og ikke krever så mye restutisjon (pleier å plassere disse i en egen "miniøkt" som jeg trener i mellom de vanlige øktene). hovedøvelsene trener jeg sånn cirka hver 5-6 dag, men det hender jeg f.eks. dobler volumet eller trener 4 dager på rad bare for å sjokkere kroppen litt, noe jeg pleier å respondere bra på. men som sagt, å trene hver øvelse/muskelgruppe hver 5-6 dag fungerer best for meg.

    da jeg trente fullkropp, så var volumet betydelig mindre, noe som gjorde at jeg aldri ble utbrent av treningen, men selve styrkeøkningen fra økt til økt var minimal - virket nesten som om all energien gikk til å bare hente seg inn igjen, og så ble det lille overskuddet som oppstod knust igjen etter 48 timer bare med enda en økt. fungerte ikke. prøvde nå å få fullkropp til å fungere i over et halvt år uten å lykkes. oppjustere matinntaket i en periode også, for å se om det var manglende matinntak som gjorde det, men hjalp ikke det heller. jeg prøvde også å dele opp kroppen i flere daglige økter, slik at frekvensen ble det samme, men det ble ikke så mye å trene på èn gang. fungerte ikke stort bedre det heller. dødfødt prosjekt.

    uansett trives jeg bedre med splittrutiner. kan konsentrere mer tid og energi på hvert enkelt muskelgruppe uten at hver økt føles ut som høy-intensitets sirkeltrening.
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Få se hva DU duger til? :) på: 18. mai 2010, 11:39
    Hvorfor trener mange av de største kroppsbyggerne split istedet for trening med høy frekvens da egentlig?

    fordi det er effektivere for oss som har trent en stund. er nok en del som ønsker at høy-frekvens trening er det mest effektive, men det er jo bare å ta en titt på ulike kroppsbyggere som er bra utviklet, så ser man at sporten er dominert av høy volum, lav-frekvens trening. til og med de som bruker steroider i perioder, trener fortsatt splitt. skulle tro at bedre proteinsyntese skulle ført til høyere treningsfrekvens hos flere, men neida - fortsatt samme volumet og frekvensen mer eller mindre.
    6  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: kroppsvekt trening på: 17. mai 2010, 10:25
    er greie øvelser, men ta heller en titt her for noe skikkelig: www.kroppsvekttrening.no/ovelser.html
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Oppkarbings dag på: 17. mai 2010, 10:23
    Ingen som vet ?

    Du kan gjøre det så enkelt som å bare spise til du er mett, men fokusere på karbohydratrike matvarer den dagen og unngå for mye fett.
    8  Generelt / Antidoping / Sv: Opprette Sak mot Friskhuset City Nord hos datatilsynet;; på: 17. mai 2010, 09:31
    Hei der Mr benk.. Hadde nesten ventet på deg her..

    Har jeg ikke min rett til å uttale meg om det jeg opplever som trakkasering på et gym? Her er casen; Enten er noe frivillig, eller så er det ikke det. Er det frivillig, kan alle velge selv hva de vil gjøre.

    og; Din halveis indikasjon på at jeg er en boler.. Du får tro akkurat hva faen du vil tro, det er faktisk ikke mitt problem. Hvorfor må jeg bevise min uskydlighet?? For hvem?? Er jeg "skyldig" i noe som helst om jeg faktisk boler?? Har jeg gjort deg, eller noen andre noe galt av dem grunn??

    Og hva vet du om meg egentlig? Ser jeg ut som en boler???

    Gym eiere, såvel som butikk eiere, resturanteiere og andre har loven å føye seg etter. Skulle jeg starte et gym der personer som beviselig benytter seg av alkohol ikke skulle få slippe inn??? Det er FAKTISK akkurat det samme, og det er illegalt å forfølge folk på grunn av deres meninger og tro, og det er nettopp det dette handler om for meg, en prinsippsak, da flere personer blir trakassert av FRISKHUSET.

    Og jeg vil ha meg frabedt å indirekte bli kallt boler på grunn av at jeg ikke føyer meg inn i rekkene med de få, men svært markante styrkeløftere her på forumet, som alltid skriker ut om DOP på alle som ikke gjør akkurat det samme som dem, og bøyer seg etter DERES IDRETTS retningslinjer.

    Saken er meldt til ADN og Datatilsynet, og jeg gir meg ALDRI:



    stå på. ikke la gymeieren eller noen andre overkjøre deg. dette er en prinsippsak, men det innser ikke enkelte av drittungene her på forumet.
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / hvor mange kalorier per kg kroppsvekt... på: 17. mai 2010, 08:23
    beregner man som et greit utgangspunkt for vedlikehold? og hvor mye for fettforbrenning?
    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Millitæret på: 17. mai 2010, 00:18
    feis nå je
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Få se hva DU duger til? :) på: 16. mai 2010, 19:12
    Hahahaha.. Du bør seriøst skaffe deg litt kunnskap om fysiologi og grunnleggende treningsprinsipper.

    jeg øker da bedre av å trene litt sjeldnere, økningen fra økt til økt er merkbart større. kan diskutere dette opp og ned, men det er nå tilfelle med meg.
    12  Trening / Forum for ungdom / Sv: Skulderøvelse på: 16. mai 2010, 11:45
    Forskjellig fra person til person Wink

    jepp, gjelder alle øvelser det.
    13  Trening / Forum for ungdom / Sv: Skulderøvelse på: 16. mai 2010, 00:19
    har trent upright rows selv i mange år. det er ikke en mer skadeutsatt øvelse enn f.eks. benkpress, knebøy etc. superb øvelse for skuldre og traps. blås i hva hobbybyggere og trenere som ikke har prestert bedre enn sisteplass i fitness (børge f.eks.). stol på oss som har vært i gamet en stund
    14  Trening / Forum for ungdom / Sv: Muskelvekst til sommeren? på: 15. mai 2010, 19:01
    Man bygger vel som regel best på mange repetisjoner med lettere vekter. Men merker selv at 5x5 har minst like bra effekt på muskelvekst. Hvorfor, kan jeg ikke forklare. Men det er ihvertfall sånn jeg har erfart det.

    forskjellen på mange reps og få reps er rekkefølgen av fiberaktivering. lettere vekter sliter ut type 1, så type 2. med tunge vekter er alle med fra starten. like greit å trene tungt, uten at det blir ineffektiv machotrening, strongman trening f.eks.
    15  Trening / Strongman / Sv: NSM 2010 - den offisielle tråden på: 15. mai 2010, 18:57
    "Verdens Feiteste Mann" lol
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!