Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Thaiboksing + 5x5, eller? på: 13. august 2012, 12:06
    Jeg har trent 5x5 en stund før jeg nå nettopp begynte på thaiboksing, noe som er helt ufattelig morsomt! Jeg må innrømme at jeg fort kan bli hekta på thaiboksinga og kommer nok til å prioritere det fremover. Uansett har jeg lyst til å fortsette med baseløftene fordi jeg synes det er gøy + at jeg har blitt litt avhengig av dem for å føle meg vel:) Jeg vurderer derfor noe sånt som dette når kroppen har vent seg til kjøret:

    Man: Thaiboksing
    Ons: Thaiboksing
    Tors: 5x5 - Knebøy, Skulderpress, Markløft, pull/chin-ups, planken
    Lør: 5x5 - Knebøy, Benk, Pendlay Rows, Dips, planken

    Foreløpig vil målet med dette være:

    Markløft: 2 x kroppsvekt x 1x5 reps
    Knebøy: 1,25 x kroppsvekt x 5x5 reps
    Benk: 1 x kroppsvekt x 5x5 reps
    Skulderpress: 60 kilo 5x5 reps
    Pendlay Rows: 1 x kroppsvekt x 5x5 reps
    (Jeg er 37 år, 185cm og veier ca 88 kilo)

    Hvis jeg ikke skulle trent thaiboksing hadde jeg nok satt enda høyere styrkemål, men jeg føler dette er en slags basis jeg kunne vært fornøyd med. Min største svakhet i forhold til thaiboksinga er uansett kjernemuskulaturen min og kondisen, som jeg burde trene i tillegg. Spørsmålet mitt er om jeg burde benyttet meg av et annet opplegg enn 5x5? Noe mere eksplosivt? Eventuelt kjørt en eksplosiv og en tung dag? Litt i villrede nå;)
    2  Trening / 5x5 / Sv: Hvor kan jeg få tak i små vektskiver? 0,75kg på: 07. august 2012, 11:46
    Takk for tips;) Kanskje jeg må prøve noe sånt midlertidig. Får prøve jernvarehandelen da;)
    3  Trening / 5x5 / Hvor kan jeg få tak i små vektskiver? 0,75kg på: 21. juni 2012, 14:00
    Er på utkikk etter små vektskiver som jeg kan bruke på olympiske stenger. Noen som har tips til hvor jeg kan få kjøpt dette?
    4  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: 3. uken med StrongLift 5x5 - hjelp med økning? på: 19. juni 2012, 11:44
    I begynnelsen var jeg også bekymret for at det skulle bli tungt på knebøy "om et par uker". Kunne liksom ikke se for meg at jeg skulle klare så tunge vekter, men når dagen kom så gikk det stort sett greit:) 

    Det første som stoppet opp hos meg var skulderpress, så benk, knebøy og til sist markløft. Men følger man deload-metoden kommer man seg stort sett videre. Nok mat, vann og søvn blir bare viktigere og viktigere utover i programmet. 

    Skulderpressen kan være vrien å gå videre på når det har stoppet opp. Skulle gjerne fått tak i litt mindre vekter slik at man kan øke 1,25 kilo av gangen istedenfor 2,5 kilo.
    5  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trenger Noe stabilt på: 15. juni 2012, 22:36
    Kan ikke annet enn å stille meg bak Stronglifts 5x5. Var litt på samme sted som du. Var 66 kilo, 185 høy og i elendig form. Jeg er nå 90 kilo og mye sterkere:) Funker som fy hvis du er nøye med å spise nok samt virkelig gå inn for å lære deg løftene så bra som du klarer helt fra starten. Lønner seg veldig i lengden:)
    6  Trening / Skader og Smerter / Sv: Lordose - erfaringer med korreksjonsøvelser? på: 12. juni 2012, 14:00

    Takker:) Mye bra tips der!
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Fra tynn og jævli til normal og "veltrent". (det sitter i huet!!) på: 11. juni 2012, 11:43
    Bra jobba! Sinnsykt motiverende når man merker slik fremgang. Ser ut til at du har truffet bra med øvelsene du har valgt:) Også maten da, man må bare hive innpå. Jeg var heller ikke så glad i mat men når du skjønner hva den kan gjøre for treninga så kommer matlysten. Selv har jeg gått opp fra 66 til 90 kilo på to og et halvt år og er 185 høy. Var ei tynn pingle som sleit med å få hjem dumbbell-settet på tilsammen 18 kilo fra sportsbutikken. Neste komisk å lese gamle treningslogger nå:)

    Lykke til videre:)
    8  Trening / Skader og Smerter / Sv: "Kiling" i korsrygg under skuldertrening på: 11. juni 2012, 11:28
    Er ikke helt sikker på hva du mener med kiling, men regner med det ikke er behagelig. Er du nøye med å holde kjernemuskulaturen tight? Hjelper også å stramme baken;) Fort gjort å glemme dette når man kommer opp i litt tyngre vekter.

    Søkte kjapt på nett og her er titpsene litt bedre formulert;) Etter hva jeg har erfart hjelper det også på shoulder raise og andre skulderøvelser enn bare press.

    http://relativestrengthadvantage.com/shoulder-exercises-how-to-military-press-correctly-for-wide-shoulders-and-a-strong-upperbody/
    9  Trening / 5x5 / Sv: Mehdis Stronglifts 5X5 på: 07. juni 2012, 23:26
    Skal sjekke ut:) Prøver følge med på litt logger for inspirasjon.

    Jeg fikk bedre fremgang i baseøvelsene etter at jeg begynte med chins og dips. Spesielt hjalp dips på benkpressen. Så lenge en ikke føler at støtteøvelsene kommer i veien for baseøvelsene så må det vel være greit å gjøre dem tenker jeg. Men jeg synes det er vanskelig å ha jevn progresjon på støtteøvelsene. Er ofte helt utkjørt etter f.eks markløft. Så det hender jeg tar de når jeg kommer hjem og har pustet litt ut:) Kanskje litt juks Smiley
    10  Trening / 5x5 / Sv: Mehdis Stronglifts 5X5 på: 07. juni 2012, 22:34
    Jeg juksa i mark og benk men jeg angret på det etterpå. For min del stoppet det kraftig opp på de øvelsene pga dårlig form og jeg måtte ta av masse vekt og begynne litt på nytt. Men det skal sies at jeg aldri før hadde trent med vekter når jeg begynte med programmet. Jeg ser det slik at hvis man vet hva man driver med så kan man justere vektene litt etter feeling, men hvis man er nybegynner og rimelig svak, som jeg var, så burde man være tålmodig selv om man føler seg sterk nok til å øke mere enn programmet tilsier.

    Jeg har kjørt kun baseøvelsene + chins/pull-ups på skulderpressdagen og dips på benkdagen. Funker som bare det Smiley Lykke til!
    11  Trening / Skader og Smerter / Sv: Lordose - erfaringer med korreksjonsøvelser? på: 07. juni 2012, 16:30
    animalunleashed: Takker! Kjekt med øvelser jeg ikke har vært borti før, spesielt som kan brukes som oppvarming før bøy og mark. 

    Skal prøve å kjøre korreksjonsøvelser og tøye godt hver dag i en periode fremover samt trene core 4-5 ganger i uka. Har vært litt slapp med tanke på core til nå ettersom det snakkes mye om at den får nok trening via baseøvelsene i 5x5. Tror ikke helt det gjelder for meg, jeg trenger nok litt ekstra.
    12  Trening / 5x5 / Sv: Mehdis Stronglifts 5X5 på: 07. juni 2012, 14:15
    Hensikten med å begynne med såpass lave vekter er vel at nybegynnere i spesielt mark og knebøy skal få terpet form før vektene begynner blir skikkelig tunge. Det tar uansett ikke lange tida før man er oppe i tunge vekter og lange økter. Så det er bare å nyte de første ukene og få teknikken til å sitte;)
    13  Trening / Skader og Smerter / Sv: Lordose - erfaringer med korreksjonsøvelser? på: 07. juni 2012, 13:54
    Ein ting du bør passe på er at du ikkje hyperekstenderar(overstrekker) ryggen i knebøy og markløft. Svært mange gjer dette, og det berre forverrar ting. Fokuser på nøytral rygg og full hofteekstensjon Smiley

    Har vært litt småredd for å hyperekstendere for mye nettopp pga dette. Tror jeg har funnet en balanse/stilling som er sånn ca midt i mellom. Men jeg burde få filmet meg selv for å sjekke dette for sikkerhets skyld. Jeg har enda ikke opplevd smerter i forbindelse med knebøy eller mark, bank i bordet, men føler jeg må være "på vakt" hele tiden, noe som tar litt konsentrasjon bort fra styrken i seg selv.
    14  Trening / Skader og Smerter / Lordose - erfaringer med korreksjonsøvelser? på: 07. juni 2012, 13:37
    Jeg sliter en del med smerter i korsryggen pga lordose/anterior pelvic tilt (usikker på den korrekte norske betegnelsen her). Jeg har kommet over en god del øvelser på nettet som skal kunne korrigere dette og jeg har satt sammen et lite program som jeg utfører hver dag. Er det noen her som har erfaringer med dette og som har lykkes i å rette opp i dette? Grunnen til at jeg spør er at jeg ikke finner så mange såkalte suksesshistorier på nettet.

    Foreløpig plages jeg ikke nevneverdig av dette under styrketrening (5x5) men ser at det kan bli et problem når knebøy og mark begynner bli skikkelig tungt. Største problemet er foreløpig når jeg skal løpe. Klare ca 1-2 kilometer så føles det som om jeg har et stramt belte over korsryggen og jeg må avslutte lenge før kondisen sier stopp. Estetisk sett ser det heller ikke særlig bra ut. Føler at jeg begynner bli relativt sterk og ser fysiske resultater men i profil ser det heller labert ut:)

    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!