Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1  Generelt / Antidoping / SV: Kan man se det på en persons kroppsbygning at han er dopet? på: 02. juni 2006, 23:15
    Sitat
    Hmm.. Høres litt rart ut at en sprinter som er ute etter å bli eksplosiv skal bloddope seg. Men ikke vet jeg va bloddoping gjør med kroppen Smiley



    I følge Treningslære pensumet på vgs idrett er bloddoping en metode der man for eksempel:
    1. Tapper en viss andel av sitt eget blod  6 uker før konkurranse, for så og dypfryse det. Så produserer kroppen nye blodlegmer. Når man fører blodet tilbake før konkurranse (sprøyte) vil man derfor ha mange flere røde blodlegmer = mer Hemoglobin_ kan transportere mer O2 til muskelcellene. Gir en prestasjonsøkning på 2-4%.
    2. Motta blod fra annen person med lik blodtype.
    3.Kunstig hemoglobin.
    4. Epo - stoff som øker produksjonen av røde blodlegmer i beinmargen. Kan øke prestasjonsevnen med opp til 15%
    Hehe, har hatt eksamen i dag..

    Men å øke O2 transporten vil ikke ha noe særlig for seg på 100 m sprint, siden det er en anaerob øvelse (dvs uten tilstrekkerlig O2).

    Anabole sterioder vil på sikt fremme den maksimale muskelstyrken, og det er langt mer relevant for en sprinter.
    2  Trening / Forum for ungdom / SV: rå styrke! på: 27. januar 2006, 19:44
    I tillegg til at du øker andelen hormoner i musklene (fordi du da aktiverer store muskelgrupper), fører knebøy til økt styrke i mage og rygg.. Mange nybegynnere prioriterer isolasjonsøvelser, noe som etter min meneing blir helt feil.. Baser treningsopplegget på baseøvelser, og tren disse først i øktene..
    3  Trening / Andre Treningsaktiviteter / SV: Løping rett etter styrketrening? på: 26. januar 2006, 00:19
    Det er langt mer gunstig å trene cardio som egne økter. Både fordi kvaliteten på øktene øker, du inntar næring mye raskere, hindrer mye av kortisol produksjonen, og du vil restitueres raskere.. Lykke til!
    4  Trening / Forum for nybegynnere / SV: All-round help! på: 26. januar 2006, 00:10
    Gode råd det der, men ser ikke helt hvordan det står i kontrast til mitt innlegg? Ryp består i stor grad av flerleddsøvelser... Huh

    Det var ingen ting i veien med det det du skrev Caepp.. Ville bare presisere det jeg mener er viktig..
    5  Generelt / Åpent forum / SV: Nektet superjunioren OL-plass på: 22. januar 2006, 13:39
    Neste gang Petter skal delta i et OL er han tjuetre år. Om han ikke presterer helt optimalt, så får han med seg en masse erfaring som han vil ha nytte av senere. Det er en skam at han ikke får bli med. Men man må ta dette NM-resultatet med en klype salt. De norske toppløperne er nå langt nede formmessig etter store treningsmengder. Tidspunktet for mesterskapet er en ødeleggende faktor for å prestere i OL, fordi den ødelegger noe av oppkjøringen.
    6  Trening / Forum for nybegynnere / SV: All-round help! på: 22. januar 2006, 13:25


    Er magemusklene viktig så tren crunches 2-3 ganger i uka med progressiv belastning.

    Dette prinsippet kan du også med bra resultater følge med resten av kroppen. På www.tn.no, som Fast Ford nevner, finner du Ryp - grunnprogrammet, som er en fin start.

    Ønsker du ikke å følge akkurat dette programmet, så ville jeg uansett konsentrert meg om grunnprinsippene: relativt høy frekvens (tren hver muskelgruppe mer enn én gang i uka), progressiv belastning, og lettere perioder/perioder uten trening en gang i blant.

    For å tenke mer langsiktig er det viktig at du bruker compound øvelser (for eksempel knebøy, markløft, og militærpress), og lærer teknikken på disse øvelsene skikkelig. Slik kan du trene kontinuerlig over lang tid, uten kjedelige skadeavbrekk. Skriv all treningen i en loggbok. Det blir på denne måten lettere å sette treningen i system, og du vil få bedre resultater på lang sikt.
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: fettprosent % på: 22. januar 2006, 13:10

    Hvis en person ikke går opp i fett% iløpet av et år men derimot går opp 30kg i benken(og fått større muskler), hva har skjedd da liksom? Går jo bare imot teorien spør du meg.

    Dette er ikke problem fordi denne personene da har forbedret de nevromuskulære forholdene. Det vil si at han får bedre "kontakt" med muskelen/ene, og aktiverer derfor et større antall muskelfibre enn tidligere. Dette er et resultat av et treningsprogramm som er rettet mot styrkeøkning, og ikke økning av volum. 
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: negative reps? på: 30. desember 2005, 20:26
    Begrepet negative reps brukes vel gjerne om den negative fasen i løft der du ikke er sterk nok til den positive. Du bruker med andre ord vekter som er så tunge at du ha hjelp på vei opp, mens du fokuserer på å holde i mot på vei ned. Mark og bøy er øvelser der det er lite brukt, og kanskje ikke så lurt, spesielt ikke med dårlig teknikk!
    Takk for irettesettelsen. Leste nok denne posten litt for raskt, fordi jeg fikk det for meg at han ville vite om negative faser i treningen!
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: negative reps? på: 30. desember 2005, 20:11
    Det kan være et viktig virkemiddel for å øke varigheten på seriene. Dette øker belastningen fordi det øker kontaksjonstiden, fordi de aktuelle musklene jobeer eksentrisk (jobber som brems). Lange negative faser (3-6 sek) kan legges inn i treninga i perioder, som variasjon. Haken med  dette (kommer an på hvor hvor lang den negative fasen er) er at man må kraftig ned i vekter, fordi øvelsene blir vesentlig tyngre. For de som er veldig fokuserte på vekten som blir løftet kan dette virke negativt på motivasjonen.
    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: nedre magemuskle på: 30. desember 2005, 19:58
    Chrunches på declinebenk er en øvelse som belaster hele bukmuskulaturen.  Dessuten er det gunstig å utføre crunches hengende opp-ned, med beina over for eksempel chinsstanga. Legg skumgummi rundt stanga, slik at det ikke blir for mye klem på undersiden av knea. Dette er en vanskelig øvelse å utføre, men det er viktig med stor variasjon i øvelsesutvalget, også på mage..
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: et spørsmål om nedtrekk på: 30. desember 2005, 19:49
    Når du kjører strikt nedtrekk med langsome bevegelser er det viktig at slipper stanga helt opp, for så å starte bevegelsen med å senke skuldrene. Dette fører til at man får mer kontakt med den øvre delen av ryggen, og man vil ha mer effekt av treningen. Dette er vanskelig å få til dersom du lesser på med vekter. Det er likevel gunstig å ha innslag der du øker belastningen(=variasjon som nevnt over..). Dette bør bare utføres en gang i mellom fordi overdreen bruk kan føre til belastningsskader..
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: fettprosent % på: 30. desember 2005, 19:42
    For å gå ned i fettprosent er det viktig med aerob utholdenhetsarbeid.. Om du ikke vil jogge bør du bruke andre rolige aktiviteter som sykling, langrenn, roing eller svømming. Dette vil øke fettforbrenningen, og det er eneste naturlige måten å gå ned i fett % på, siden du ikke kan gå på diett.. Det finnes også ulike preparater som skal øke fettforbrenningen, men jeg har ikke nok kunnskaper om temaet så jeg vil ikke utdype noe mer om det..
    13  Generelt / Antidoping / SV: Doping og styrke på: 30. desember 2005, 12:09
    Det finnes mange foskjellige AAS, men noen av virkningene vil være at den pesonen som buker dette har en langt bedre restitusjonsevne og kan derfor trent hyppigere enn han som trener rent.. Slik får han som doper seg en helt annen forutsetning for treningen. Angående muskelstyrken vil jeg ikke uttale meg fordi jeg ikke har nok kunnskaper om virkningene. Det hadde vært interessant om noen kunne legge ut noen kilder, slik at dette blir oppklart..
    14  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Utholdenhetstrening på: 30. desember 2005, 00:19
    Da er jeg interessert i å høre litt om treningsbakgrunnen din, alderen og hvilke treningsmuligheter/anlegg som du kan benytte deg av.. Det høres ut som om du begynner for brått/hardt. Det er viktig at du begynner rolig, slik at kroppen tilvenner seg den nye belastningen. Det er også relevant å høre hvilke treningsformer du trives med (for eksempel løping/jogging, svømming, og sykling).
    15  Bilder / Bilder av Kroppsbyggere / SV: Vakre kropper... ;) på: 28. desember 2005, 00:58
    Du har helt rett, hardworker... du har null bakgrunn for det du sier. Smiley

    Ingen har nektet noen å komme med noen slags mening, men en liten spirevipp av en tenåring sin forulempede kommentar; "Fy faen, hun der hadde ikke jeg pult!" ER ingen begrunnet mening. Hva tigergutt eller andre føler seg truffet av, gir jeg en god lang faen i, men slikt barnslig piss er ikke argumenter, eller meninger, det er oppgulp... what Å fotsette å tyte om dette blir bare idioti. og ihvertfall ikke konstruktivt. Oops, slo jeg to over samme børsten nå!? Shocked

    Jeg skjønner ikke hvorfor dere ikke kan fokusere på det som er det relevante i innleggene, det du drar ut nå er jo bare piss.. useriøse kommentarer er vi begge enig om at ikke hører hjemme på de seriøse sidene på forumet, jeg kunne heller tenkt meg en tilbakemelding om det jeg sa om temaet, men det klarer dere faktisk å overse helt.. og kom ikke her med det fjortis tullet nå igjen.. det er totalt utbrukt på denne posten her..
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!