Oslo Grand Prix 2011

Fitness03.05.2011Marika Lejon og Ann Kristin Berli-Johnsen0

Lørdag 30. april var det duket for vårens vakreste eventyr på Chateau Neuf i Oslo. Med cirka 115 deltakere ble Oslo Grand Prix et gigantisk muskelshow.

Overall champions: BB & Bodyfitness

 

Bildene over er tatt av fra vår profesjonelle muskelfotograf Jon Klasbu fra KDesign.com. Alle de bildene kommer ut i Treningsforum magasinet. Lyst å til å se tidenes bilder og reportasje fra Oslo Grand Prix? Kjøp Treningsforum magasinet her. Reportasjon kommer ut i vår sommerutgave.

Les også: - Oslo Grand Prix - Backstage
Les også: - Oslo Grand Prix - Innveiing

Med en nesten fullsatt sal var det mange som fikk med seg vårens største konkurranse i kroppsbygging og fitness. På det meste hadde vi rett i underkant av 400 samtidig pålogget på vår LIVE webstreaming og flere tusen var innom å trykket for å se LIVE sendingen. Vi hadde til og med en nordmann som var på ferie i Thailand som kikket på sendingen! Treningsforum.no gjør et slikt muskelkalas tilgjengelig for flere som ikke har mulighet til å komme.

-  Vi har fått enorm god tilbakemelding fra publikum og arrangører. Med god pressedekning i media er vi med på å sette Norge på kartet internasjonalt, spesielt når vi har så mange nasjoner med som i Oslo Grand Prix denne gangen, sier Joachim Pedersen, daglig leder i Treningsforum.

Video

 
Hele vår LIVE webcamstreaming er lagt ut i sin helhet på LIVE siden.

 

- BILDEGALLERI - forbedømming

(Over 900 bilder. Vi er de eneste i Norge som har bilder av ALLE utøverne)

- BILDEGALLERI - finale

(Over 900 bilder fra en annen vinkel enn fra forbedømming)

Intervjuer

Forbedømmingen er i gang. Det er overraskende mange som har tatt turen hit til Chateu Neuf på Majorstuen, så tidlig på formiddagen. Salen kommer til å koke når finalen braker løs senere i dag.

Backstage males de knallharde kroppene med farge. Strikk strekkes og vekter løftes. De som ikke pumper eller males ligger og halvsover på mattene sine med bena høyt i været. Det ser rett og slett herlig ut, slik de slapper av med peanøttsmør ved siden av seg.

Noen kommer og roper at fitnessjentene må begynne å gjøre seg klare. Før de stikker avgårde, tar jeg en kort prat med dem.

Stephanie Watson

Er du nervøs?
"Nei, jeg er ikke nervøs. Jeg har veldig avslappet energi. Jeg vet hvem som er i salen og heier på meg. Det hjelper på nervøsiteten. Nå er jeg egentlig bare klar for å bli ferdig og spise. Men ikke skriv det. Det blir jo gøy å gå ut på scenen og showe".

Det er forståelig at du er sliten, og jeg kommer til å skrive at du bare vil spise nå. Men hvilke forventninger har du?
"Jeg har absolutt ingen forventninger. Jeg aner ikke hvordan dette går. Jeg har faktisk samme følelse som jeg hadde i Sverige. Jeg tror ikke på seier, men jeg skal gjøre mitt beste. Det er svært gode konkurrenter i dag. Jeg tror at jeg har finaleplass, så får vi se hvor det går derfra".

Arti Sharma Lopes

"Jeg er ikke nervøs i det hele tatt. Jeg gleder meg til å gå ut på scenen! Vi hadde nettopp en elimineringsrunde hvor jeg tror to stykker ble tatt ut av konkurransen. Vi har fått litt oppvarming og nå er jeg klar for å gjøre mitt aller beste. Jeg krysser fingrene mine for at jeg får en finaleplass. Man skal aldri si aldri".

Hva synes du om nivået?
Det er veldig variert. Det er så mange forskjellige jenter. Det er mange svært slanke og så har du noen som er veldig godt trent. De er såpass godt trent at de burde ha stilt i en klasse for seg selv. Det skulle vært en klasse til som het noe slikt som "bodyfitness pluss", der man kan være mer markert. En klasse som var noe mellom bodyfitness og bodybuilding.

Therese Mæhle-Svensen

Hvordan står det til? Er du nervøs?
"Ja! Eller...jeg er veldig spent. Det er mange ukjente deltakere. Jeg pleier alltid å være litt spent, men på en god måte. Jeg gleder meg utrolig mye og det blir helspenning".

Er du spent på en god måte i dag?
"Ja, det er jeg. I dag er jeg i mitt livs beste form. I så god form tror jeg aldri at jeg har vært i og jeg håper at jeg vinner"!

Siw-Lisbeth Grov (som har verdens herligste stemme), roper "det håper jeg også at hun gjør".

Jentene må løpe ut på scenen til forbedømming, så jeg beveger meg mot de som enda ikke skal ut på scenen. Jeg møter Nina Midling som ligger og slapper av på matta si.

Hvordan føler du deg?
"Jeg er trøtt. Jeg stod opp klokka sju, men sov utrolig dårlig. Vi bor på Thon hotell i Bogstadveien og det var mye bråk utenfor i natt. Vi har vindu ut mot veien og det hjalp ikke med ørepropper en gang".

 

Hvordan tror du det går i dag?
"Si det! Jeg vet ikke. Jeg har hørt at de er gode, men jeg vet ikke hvem de er, så dette blir spennende. Vi er fem stykker i klassen og alle er fra utlandet".

Er du den eneste nordmannen?
"Jeg er eneste nordkvinnen"! (Nina ba meg om å ikke skrive det, men jeg gjør det likevel).

Etter å ha snakket med mange nordkvinner, så tenkte jeg at det var lurt å snakke med noen menn fra utlandet.

Faisal Fadel Ashkanani - KUWAIT

"Det er første gang jeg er i Norge. Jeg stiller i -90. Det er første gang jeg stiller i Europa faktisk. Jeg har bare konkurrert i Kuwait tidligere. Der er jeg kanskje den tredje beste i landet. Jeg håper at jeg kan vinne i dag. Jeg vet ikke hvordan det går, men jeg håper på det beste.

 

Raylison Maria - NETHERLAND

Er det din første gang i Norge også?

"Ja, det er det. Jeg stiller i +100. Jeg er 28 år gammel og har konkurrert i ni år. Jeg har vunnet mange konkurranser i Nederland. For tre år siden vant jeg i Sverige".

Hvordan går det med deg på scenen i dag?
"Det blir masse problemer med meg".

Hva mener du med det?
"Det får dere se på scenen. Jeg er klar for alle og jeg har gjort mitt! Det er mange av gutta som får trøbbel med meg".

Da gleder jeg meg! Hvor er du opprinnelig fra? (Noe man må spørre om, slik at man vet hvor disse gode genene egentlig kommer fra).
"Jeg kommer fra Curacao. Det er i Karibien".

Intervjuer i finalen

Ako Rahim vant overall i AF for menn.

Hvordan var det å få pokalen din?
"
Det var kjempe trivelig. Jeg forventet ikke å vinne, men jeg kom for å gjøre mitt beste. Mitt mål hver gang er å vinne."

Er det første gang du stiller i Norge?
"
Ja, det er det faktisk. Jeg har stilt syv ganger i mitt liv. I Sverige har jeg vunnet to ganger og ble nr 2 en gang. Neste konkurranse er SM og Fitness 5 i Sverige."

Vi ønsker Ako lykke til videre og gratulerer med overall.

 

Da jeg gikk mot garderoben etter at overall i bodyfitness ble kåret, så hørte jeg noen rope "Marika, jeg vant overall". Det var Therese Mæhle-Svensen. Hun var tydelig beveget av seieren.

Hvordan føltes det Therese?
"Helt for jævlig bra! Ikke skriv at jeg sa jævlig, men at dette var toppen av kransekaka! Jeg var småsikker på å vinne, men i finalen trodde jeg kanskje at jeg ville få andre plass på grunn av særbedømmingen".

Hennes venn Tomas Jahr kommer med Oreo-kake. Hun tar et stykke og er henrykt! "Den må jeg bestille til bursdagen min", utrbryter hun. Jeg fikk smake en bit, og den kaka var vireklig god. Så kommer Arti Sharma Lopes med familien sin. Arti stakk av med tredje plassen og nå kan bodyftness-jentene slappe av. Arti spør om det er kake til henne også. Det er det selvfølgelig, og det er tydelig at denne kvelden blir kaloririk.

Når stiller du neste gang Therese?
"Neste konkurranse blir lenge til. Nå skal mannen min Kenneth og jeg ha barn og lage familie. Så skal jeg stille rett etter det".

Lykke til med familie og vi gleder oss til å se deg på scenen igjen når den tid kommer.Ann-Kristine Karlsson

Hun tok overall i athletic fitness. Det skilte bare ett poeng mellom henne og Helena Forsén. Ann- Kristine er 50 år og har to barn på 16 og 22 år. I tillegg er hun debutant. For en knallstart!

Hvorfor valgte du å stille i en alder av 50?
"
Jeg har alltid trent. Før i tiden har jeg drevet med orientering, langrenn, friidrett osv. Jeg er pilates instruktør i Bergen nå. Jeg flytter til Oslo nå, etter å ha bodd i Bergen i 16 år. Jeg er egentlig fra Sverige. Folk sa at jeg burde stille, og da jeg spurte min personlige trener hva han syntes, så sa han at jeg kunne stille allerede til våren. Da gjorde jeg det."

Hvordan føles det?
"
Fantastisk! Jeg er helt overrasket. Jentene som konkurrerer er jo så unge og spreke. Men jeg tror det har mye å si at jeg har trent så mye i livet og at jeg har roen. Jeg har ikke vært så stresset rundt dette. Jeg ønsket å oppleve denne verden litt, men at det skulle gå så bra, det hadde jeg ikke trodd. Jeg synes det er flott å kunne vise at det går an å komme i skikkelig form i min alder."

Skal du fortsette?
"
Ja! Dette var et delmål og neste er NM. Jeg tenkte at hvis det gikk bra, så skulle jeg prøve NM. Da går jeg kanskje for bodyfitness."

Solrun Stafansdottir

Hun tok overall i bodybuilding. Jeg finner henne selvfølgelig på et rom sammen med Knut Øines og de tisker og hvisker. Knut skal snart ut på scenen selv.

Unnskyld at jeg avbryter, men hvordan har du det nå Solrun?
"Kjempedeilig. Jeg har klart målet mitt. Jeg har jobbet skikkelig hardt og dette var virkelig ikke gratis".

Hva var hardest?
"Dietten. Det er fordi man har stadig kontroll på inntaket og det er mye jobb med å forberede alle måltidene. Man må ha viljestyrke til å følge planen og spise det man må".

Hva skal du gjøre nå?
"Nå skal jeg se kjæresten min på scenen og drikke Pepsi Max. Jeg gleder meg. Det er kos for meg. Så skal vi spise med barna våre og vennene våre. Barna våre sitter i publikum og ser på".

Har dere to barn sammen?
"Nei, men vi har fire barn hver fra før, så vi har åtte barn til sammen. Det er mye liv".

Hvordan går det med deg Knut når du skal på scenen etterpå?
"Jeg føler at jeg er i god form. Jeg tror jeg er blant de tre beste".

Hva mener du Solrun?
"Jeg tror at han kan vinne og at han sloss om første plassen. Men man kan bli blind på dem man er glad i. Jeg er nok litt subjektiv, men håper at jeg er objektiv når jeg sier at jeg mener at han kan vinne".

Knut avslutter med å si at det har vært svært mange 2. plasser og at det hadde vært morsomt å vinne. Han har en første plass fra Sørlandsmesterskapet og et gull fra NM i 2008.

Vi ønsker superparet lykke til med dobbelt seier og gratulerer Solrun med sikret overall!


Elena Stasiukyniene

Hun er fra Litauen tok overall i bodybuilding. Hun kan ikke engelsk, men hun kan russisk. Hun er nemlig lærer i russisk språk i Litauen. Siden jeg kan russisk, så passet det veldig bra!

"Nordmenn er fantastiske. De er vennlige og rolige og jeg er helt overveldet over de vennlige menneskene jeg har møtt her. Det er første gang jeg er i Norge"

Du er velkommen tilbake! Det går rykter om at du har deltatt i VM. Hvilke plasseringer har du?
"Ja, det stemmer. Jeg fikk 3. plass i VM i 2009 og 4. plass i VM i fjor".

Hvordan føler du deg nå etter å ha tatt overall i bodybuilding?
"Jeg føler meg svært bra. Jeg synes hun som fikk 2. plass var i utrolig god form, så jeg trodde ikke jeg ville vinne. Alle vil vinne, så nå er jeg veldig lykkelig".

Hvor gammel er du?
"Jeg er 49 år gammel og har to barn".

Hvor lenge har du vært på diett og hva er neste konkurranse for deg nå?
"Jeg har vært på hard diett i tre og en halv måned. I mai skal jeg stille i EM i Tumen, som ligger i sibir i Russland. I juni stiller jeg i EM i Spania i veteranklassen".

Vi ønsker Elena lykke til videre og gratulerer henne med overall!

Christine Fagerhus og Lill Nikolaisen sitter i publikum og ser på. Christine Fagerhus forteller at dette var svært lærerikt.

"Det er interessant å se hvor forskjellige folk er i fysikken. Så har jeg vært her i over tolv timer og man snakker mye om kropp og kosthold med alle som er her. Da lærer man mye nytt".

Hva synes du var gøyest?
"Jeg synes AF var morsomt, men det gikk litt treigt. Jeg håper de får flere romaskiner og dipsmaskiner, så konkurransen går litt raskere. Hun som vant overall i AF og var 50 år synes jeg er et forbilde. Hun hadde utrolig bra selvtillit på scenen. Ellers så synes jeg bodyfitness var veldig flott å se på. Mennene i +100 bodybuilding var nok det beste da. Jeg tror han fra Litauen vinner (Vandys)".

Har du stilt før?
"Nei, det har jeg ikke, men jeg får utrolig bra treningsmotivasjon av å være her".

Venninnen hennes Lill Nikolaisen synes også dt er motiverende å se på GP.

"Dette er kjempeartig. Jeg likte best bodyfitness. Jeg liker også å se gutta, men det er bodyfitness som er greia for meg. Jeg synes Therese som vant overall var råflott. Nå har jeg lyst til å stille selv. Planen og målet er å stille til høsten".

 

Raylison Maria

Da jeg kom ned backstage og møtte Raylison Maria sa han "I told you". Bare noen timer før fortalte han til treningsforum at alle kom til å få problemer med han og at vi skulle få se når han kom ut på scenen. Det hadde han rett i. Han vant hele greia i kveld!

"Jeg føler meg fornøyd. Jeg visste jeg ville vinne. Nå skal jeg hvile, for i morgen flyr jeg tilbake til Nederland".

Hva skal du bruke pengene på?
"Pengene skal jeg bruke på familien min. Jeg har kone og ett barn".

Raylison smiler bredt.

Hva ønsker du å si til slutt?
"Jeg kom for å gjøre det jeg måtte gjøre".

Helt til slutt snakket jeg med en fornøyd Kim Torgersen, som nå i mars ble president for NKF.

"Jeg var mest fornøyd med at det var så høyt nivå i alle klasser og at dommerne også holder høyt nivå. Det er derfor vi har så stor internasjonal deltakelse. GP har blitt mer anerkjent i utlandet. Så er jeg fornøyd med endringene av regelene i styrkeøvelsene i AF. Det fungerte bra".

Hvordan er det å være ny president etter Bjørn Winberg?
"Det er slitsomt. I dag har det hvertfall vært slitsomt".

Kim smiler bredt og jeg takker for en lang men spennende dag!

 

 

En "ufrivillig" gjesteposering av Metern

Flere bilder under resultalisten

- BILDEGALLERI - forbedømming

(Over 900 bilder. Vi er de eneste i Norge som har bilder av ALLE utøverne)

- BILDEGALLERI - finale

(Over 900 bilder fra en annen vinkel enn fra forbedømming)

 

Resultatliste

Women's Athletic Fitness -165 cm
1. Helena Forsén
2. Heidi Gravvold Sæter

Women's Athletic Fitness 165 cm
1. Ann-Kristine Karlsson
2. Lisbeth Karlsen
3. Tina Grytting

Women's Athletic Fitness Overall
1. Ann-Kristine Karlsson

Men's Athletic Fitness -180 cm
1. Thomas Hjelde Thoresen
2. Christian Egner
3. Bård Grongstad
4. Thomas Kiønig
5. Kaspar Kuuse
6. Kim Bergström

Men's Athletic Fitness 180 cm
1. Ako Rahim
2. Mikael Hollsten
3. Martin Münz
4. Teddy Prip Ottesen
5. Joakim Palm
6. Fredrik Grahn

Men's Athletic Fitness Overall
1. Ako Rahim

Women's BODY FITNESS -163 cm
1. Lonnie Boe Pedersen
2. Sofia Isberg
3. Arti Sharma Lopes
4. Janne Knudsen
5. Christina Schwartz
6. Gudrun H. Olafsdottir

Women's BODY FITNESS 163 cm
1. Therese Mæhle-Svensen
2. Rannveig Kramer
3. Freyja Sigurðardóttir
4. Mette Ulseth
5. Monica Dale Claussen
6. Sif Sveinsdóttir

Women's BODY FITNESS Overall
1. Therese Mæhle-Svensen

Women's CLASSIC BODYBUILDING -163 cm
1. Jóna Lovísa Jónsdóttir
2. Mia Lundgren

Women's CLASSIC BODYBUILDING 163 cm
1. Solrun Stefansdottir
2. Annett Aavik
3. Anita Hellerud
4. Anna Karrila
5. Line Kolbe
6. Effie Tagaras

Women's CLASSIC BODYBUILDING Overall
1. Solrun Stefansdottir

Men's CLASSIC BODYBUILDING -180 cm
1. Gauti Mar Runarsson
2. Arnþór Ásgrímsson
3. Vidar Svåsand
4. Kim Grøndal
5. Patrik Hermansson
6. Kalle Lund

Men's CLASSIC BODYBUILDING 180 cm
1. Deimantas Sladkevicus
2. Jonas Skov Johansen
3. Henrik Lindh
4. Kristjan Geir Johannesson
5. Håvard Øverås
6. Raymond Eriksen

Men's CLASSIC BODYBUILDING Overall
1. Deimantas Sladkevicus

Women's Best Pose
1. Solrun Stefansdottir

Women's BODYBUILDING - Open category
1. Elena Stasiukyniene
2. Yvonne van der Horst
3. Nina Midling
4. Hilda Elisabeth Guttormsdottir
5. Rita Sargo

Men's BODYBUILDING -80 kg
1. Christian Höglund
2. Paul Alexander Rusten
3. Sigurkarl Adalsteinsson
4. Anders Lundgren
5. Martin Lagström

Men's BODYBUILDING -90 kg
1. Lasse Bøvelstad
2. Faisal Fadel Ashkanani
3. Ole Kristian Våga
4. Andrius Truskauskas
5. Kent Arve Rosvold

Men's BODYBUILDING -100 kg
1. Ralph Decelis
2. Knut Øines
3. Henrik Bertram Jensen
4. Reza Charlie
5. Thomas Salmon

Men's BODYBUILDING 100 kg
1. Raylison Maria
2. Klaus Ladegaard
3. Arunas Vandys
4. Mantas Karalevicius

Men's Best Pose
1. Raylison Maria

Men's BODYBUILDING Overall
1. Raylison Maria
2. Ralph Decelis

- BILDEGALLERI - forbedømming

(Over 900 bilder. Vi er de eneste i Norge som har bilder av ALLE utøverne)

- BILDEGALLERI - finale

(Over 900 bilder fra en annen vinkel enn fra forbedømming)

Bilder fra finalen

 

Bilder fra forbedømming

 

 

 


Klokken 10.00 starter forbedømmingen, og første klasse ut er Athletic Fitness for kvinner, og deretter går det slag i slag fram til den tyngste klassen med kroppsbyggergutta er ferdige. Klokken 16.00 starter finalen, hvor de seks beste i hver klasse går videre.


Chateau Neuf

Premiepengene og det gode arrangementet er det som trekker utøvere fra store deler av Europa til vår vakre hovedstad denne lørdagen. Konkurransen har nemlig etter hvert fått et godt rykte rundt om i de forskjellige landene.

Vi tok oss en prat med Kim Torgersen, president i Norges Kroppsbygger og fitnessforbund.

Er du fornøyd med den internasjonale påmeldingen til årets Oslo Grand Prix?

Den internasjonale pågangen i år er utrolig bra. Det er ett resultat av god jobbing og markedsføring av de som har vært ute i verden for Norge. Det er også en følge av at OGP begynner å få ett veldig bra rykte internasjonalt som et stevne med høy standard og fair dømming. Jeg er veldig fornøyd med denne pågangen. OGP gjør så Norge blir lagt merke til, dette hjelper utøvere fra Norge i store internasjonale konkurranser.

Har dere møtt noen utfordringer i forberedelsene til årets konkurranse? Hvordan har dere taklet disse?

Det er alltid utfordringer med å arrangere internasjonale konkurranser. Etter endringene i styret er det en del av rutinene våre som har måttet endres, men dette har gått veldig greit. Vi har ett team som har gjort dette mange ganger nå og vi har ett bra samarbeide med CN.

Det er godt over 100 påmeldte til konkurransen. Hva synes du om dette? Vil dette by på noen problemer?

Stevner på denne størrelsen er alltid en utfordring. Logistikken bak scenen og sekretariatet er de områdene som vi ser ekstra nøye på i år.

Du har en krevende jobb til hverdags, flere andre i styret har også lange og harde dager. Har konkurransene blitt for store og krevende?

Det er alltid litt ekstra rundt konkurranser som vokser og vokser. Men jeg mener at vi har ett bra team som klarer å ta tak i de oppgavene som ligger der. Det som er viktigst er at alle tar tak i oppgavene sine og utfører de.

Ny dommersjef, Jane Mc Carty, virker å ha kommet raskt inn i sin posisjon. Er du fornøyd med linjen dømming og reglement holder nå?

Jane er en utrolig ressurs i NKF. Hun har en erfaring som dommer som går uten på de fleste. Jeg er veldig fornøyd med Jane som hoveddommer. Hun klarer til og med å holde meg i ørene. Dømmingen er blitt mye mer stabil og kriteriene i de klassene vi har hatt problemer med er mye klarere. Dette gjør så det blir mye lettere for alle å skjønne hvordan en utøver er forventet å se ut i de forskjellige klassene.

Vi ønsker styret i NKF lykke til med arrangeringen av vårens vakreste eventyr, og vi regner med å se nettopp deg i salen?

 

 


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Vårens største muskeleventyr - Oslo Grand Prix. Se bilder, video og reportasje.!

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Se bilder, video, intervjuer og resultater fra Oslo Grand Prix 2016.
310 deltakere er påmeldt til konkurransen.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!