Arild Haugen skal ned til 100 kg

Strongman20.03.2012Joachim Pedersen0

– Jeg vil ikke veie 150 kilo og se ut som et dyr. Dette er min billett tilbake til et normalt liv, sier Arild «Hulken» Haugen til NRK.no.

Les også: Arild Haugen forteller

Arild Hulk Haugen har tidligere vært en stor strongmanutøver og ble fort spådd en god strongmankarriere - helt til han fikk nok og tok en total omveldning hvor han satset på boksing en periode. Det varte ikke lenge før han snuste litt på strongman igjen, men nå er det altså helt "game over" for strongman.

Arild Haugen skal løpe maraton

På det største veide Arild 150 kg og løftet tunge vekter på gymmet. Han dro over 400 kilo i markløft på Viking Power Challenge. Nå har Arild byttet ut vektene med tredemølla og trener kondisjon over 10 timer i uka. Han ska ned fra 150 kg til ca 100 kg. Målet er å løpe New York Marathon 4. november. Arild sier at dette ikke er et prosjekt som med strongmansatsingen.

- Du ikke sammenligne løpinga med Strongman, dette er en hobby. Men det er hele tiden noe som driver meg, jeg vil gjøre det umulige. Jeg vil ikke veie 150 kilo og se ut som et dyr. Dette er min billett tilbake til et normalt liv, sier Haugen til NRK.no.

Siden Arild ikke har deltatt i maraton før er han nødt til å søke og ettersom New York Marathon er meget populært er det ikke 100% sikkert at han får plass.

Arild Haugen på sitt største, 150 kg

- Jeg har laget en historie med den sportslige bakgrunnen min, at jeg skal gå fra 150 til 100 kilo og så videre. Jeg håper jeg har en fordel, siden jeg har en solid idrettsbakgrunn. Jo da, jeg regner med at jeg får være med, sier Arild til NRK.no

- Hvis jeg ikke får være med i New York skal jeg finne et annet stort maraton, fortsetter han.

TV2 ville ikke filme

Før satsingen mot maraton var Arild i kontakt med TV2 hvor han la frem idèen om å filme treningen hans mot maraton. Det ville dem ikke ha fordi de var sikre på at han ikke ville fullføre. Arild sier til NRK.no at det tente han bare enda mer og nå trener han kondisjon 3-4 timer hver dag og har gått ned fra 150 kg til 118kg.Arild Haugen på 118 kg

Nok er nok

Arild har alltid hatt en enorm dedikasjon til å gjennomføre det han bestemmer seg for. Det har vi sett gjennom hele hans karriere. Han holdt på med strongman i mange år og til slutt kom smellen.

- Jeg følte jeg gav så mye, trente så mye, uten å få noe tilbake. Både økonomisk og generell «kred». Jeg synes ikke jeg fikk skryten jeg fortjente. Det var ikke så mye ære og berømmelse i Strongman, sier han til NRK.no.

Hulken vil ikke veie 150 kg når han er 40 år og familiefar. Han vil legge om livet sitt.

- Jeg kan ikke veie 150 kilo og se ut som et dyr når jeg er 40 og har barn. Så nå tar jeg tak i det. Når jeg gjør det på denne måten legger jeg litt ekstra i det. Hele opplevelsen gir meg litt mer og jeg lærer noe av det.


Vi ønsker Arild Haugen lykke til på New York Marathon. Kilde:
www.nrk.no


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013535

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013535

Karbonadedeig og kjøttdeig er populære ingredienser i hverdagsmaten.
Spis mer av denne matvaregruppen for å bygge muskler.
Speltlomper er i vinden som bare det.
For deg som er over 40 år bør du gjøre dette for å få fremgang.

Energiboost med morgentrening

Trening14.11.2019376

11 tips for deg som vil få treningen unnagjort på morgenen.