Norges første verdensmester i bikini

Intervju07.01.2013Marika Lejon0

Christina Strøm Fjære (23) debuterte i bikini høsten 2012. Etter kun tre måneder ble hun verdensmester. Det er første gang Norge arrangerer bikini fitness som gren. Christina ble vår aller første verdensmester.

Navn: Christina Strøm Fjære
Alder: 23 år
Arbeid: Student og personlig trener deltid
Sivilstand: Tja :)
Bosted: Oslo

Når begynte du å trene?

Jeg begynte med mye kondisjonstrening og gikk ned 14kg i 2008. Etterhvert skjønte jeg at styrketrening var tingen og har lagt hovedvekten på styrke fra begynnelsen av 2009.

Har du andre interesser utenom trening?

Jada, men trening, matlaging og baking er nok de hobbyene som opptar meg mest. Jeg er også over middels glad i å dra på kino eller ha filmkvelder. På vinteren bruker jeg gjerne litt tid på snowboard og så er jeg glad i å reise.

Når bestemte du deg for å stille og hvorfor?

Jeg bestemte meg for å stille 12 uker før Norway Open og begynte på diett og treningsplan satt opp av Børge Fagerli. Jeg hadde nok ikke blitt med hvis ikke Børge hadde uttrykket at han hadde stor tro på meg. Årsaken til at jeg valgte å stille er litt sammensatt. For det første hadde jeg hatt et veddemål mot en kollega der det var om å gjøre å få mest rippa mage. Jeg vant veddemålet i slutten av juni. Da var jeg i relativt god form og fikk høre av litt forskjellige folk at jeg burde prøve meg i den nye grenen bikini. Børge har vært et forbilde for meg i flere år og den jeg har lest mest av opp igjennom, så det å få han som coach virket utrolig spennende! Det var også en del ting på det private plan som gjorde at en slik utfordring passet meg bra. Det siste aspektet var at jeg syntes tanken på å gå opp på den scenen var noe av det skumleste jeg kunne tenke meg og jeg følte det ville være sunt for meg å sprenge litt (veldig store) grenser for meg selv og gå så langt utenfor komfortsonen som mulig.

Hvorfor valgte du bikini?

Grunnen til at jeg valgte bikini var vel så enkelt som at det var det folk sa jeg ville passe til med tanke på symmetri og mengde muskulatur. Jeg visste egentlig ingenting om hva det faktisk innebar og fikk ganske bakoversveis da jeg så noen YouTube videoer av bikinifitness fra utlandet. Det var hakket mer sexy enn jeg egentlig var komfortabel med. Heldigvis ble det i Norge lagt vekt på at poseringer og sceneopptreden skulle være smakfull og elegant og at reglene fra IFBB skulle følges (noe som ikke alltid blir gjort i utlandet). Det fungerte ganske bra i Norway Open og jeg og mange andre ble positivt overrasket over grenen. Både i Nordisk og VM ble reglene fulgt i mindre grad og man må nesten bare tilpasse seg litt avhengig av hva de andre gjør.

Hvordan har du spist og trent før du debuterte?

Siden 2008/2009 har jeg spist noenlunde etter health and fitness concept, noe jeg har trivdes veldig bra med. Sunne balanserte måltider året rundt, men med rom for kos selvfølgelig. Da jeg begynte på diett gikk jeg over til biorytmedietten. Matvarene gikk i mye av det samme som jeg var vant til, bare strukturert på en annen måte. I og med at jeg hadde mye kunnskap om kosthold fra før og spiste mye av de samme tingene året rundt, var det ikke en stor omstilling sånn sett, men det er litt spesielt å måtte spise etter en plan..! Heldigvis har dietten vært relativt fleksibel med tanke på utvalg av matvarer og så videre, så det har gått greit. Som sagt har jeg trent mest styrke siden 2009. Det blir litt kondisjonstrening og andre ting som kan være spennende å prøve ut, men det er styrke som gir meg mest, både med tanke på velvære og resultater. Jeg var ganske så slank i 2009 og har brukt noen år nå på å få på meg noen kilogram med muskler. Hvor mye jeg trener avhenger litt av tid/lyst, men stort sett mellom 3 og 6 økter i uken.

 

Hvordan har det vært å vinne VM etter en så kort konkurranse-karriere?

Jeg tror ikke helt det har gått opp for meg enda! Etter Norway Open i slutten av september var det bare å fortsette på diett frem mot Nordisk og etter Nordisk ble det samme greia frem mot VM. Jeg har jo vært på diett et halvt år nå og har ikke helt fått tid til å føle og kjenne på alt jeg har opplevd. Likevel, det er utrolig gøy å få så gode resultater når man har jobbet knallhardt over lang tid! 3 konkurranser på 3 måneder er jo egentlig for mye, det er veldig tungt å holde formen over flere måneder. Nå var det selvfølgelig verdt det, men om jeg skulle stilt igjen ville jeg deltatt på en eller to konkurranser innenfor et kort tidsrom, det blir for tungt når det pågår så lenge. Nå skal det bli utrolig godt å komme tilbake til normalen igjen og årets julefeiring vil nok bli satt mer pris på enn noengang tidligere. Endelig tid for mat, kos, avslapning og familiehygge. Nå får jeg også anledning til å feire litt, samt tenke gjennom og føle på de tingene jeg har vært gjennom dette halvåret.

Hvordan føltes det å vinne Nordisk og VM. Kan du beskrive tankene du har hatt i etterkant rundt det og selve følesen i øyeblikket du vant?

Som nevnt tidligere så har jeg virkelig fryktet å gå på scenen hver gang og vært utrolig nervøs! På Nordisk hadde jeg ikke med meg noen venner eller familie og da ble det ekstra tungt. Da jeg faktisk turte å gjennomføre og gikk opp på scenen fikk jeg en enorm mestringsfølelse og glede, og da jeg vant gikk jeg rett og slett bak scenen og gråt. Mye følelser i sving, lite søvn, utmattelse, glede, lettelse, det er vanskelig å beskrive. VM var en veldig annerledes opplevelse. For det første hadde jeg blitt kjent med flere av de norske som dro nedover og samholdet var bra. For det andre hadde jeg med meg mamma og pappa som støtte, noe som gjorde den mentale delen enklere å takle. I tillegg ble det mer konkurransepreget der nede. I Norge er det ikke mye rivalisering så vidt meg bekjent, og folk hjelper hverandre, gir komplimenter og så videre. I VM var det helt annerledes og man merket at folk var "in it to win it". Det vekket konkurranseinstinktet i meg for fullt for første gang, og fremfor å ha mål om å gjennomføre på en god måte ble målet å slå konkurrentene. Jeg fikk utrolig bra hjelp og støtte fra de andre norske, tilrop og jubel mens jeg stod på scenen, klemmer bak scenen, hjelp med alt jeg trengte og så videre. Da jeg vant og de spilte nasjonalsangen hørte jeg nordmennene synge i publikum, det var stort!

Hvilket gym stiller du for?

Jeg trener og jobber på SATS, og valgte før Norway Open å stille for Gympartner Fitnessteam i og med at de har en klar antidopingprofil, er ganske rimelige og ligger i Moss slik at reiseveien ikke skulle være alt for lang. Jeg hadde jo allerede Børge som coach med tanke på trening og kosthold, så det ble mest hjelp med posering og det praktiske med tanke på farge, bikini og andre forberedelser, samt masse koselige jenter å dele erfaringene med. Da jeg ble med til Nordisk og VM var det for landslaget, så per dags dato har jeg ikke noe team.

Hvordan er treningsmiljøet der du trener?

Jeg trener stort sett på diverse SATS-sentre i Oslo og miljøet varierer litt avhengig av hvor du drar. Jeg trives. Innimellom kan det likevel være greit med litt nye impulser og da hender det jeg blir med på en økt andre steder enn SATS.

Hvem har hjulpet deg med diett og trening?

Det er min fabelaktige coach Børge Fagerli det. Maken til god støttespiller tror jeg man skal lete lenge etter!

Hvordan var reakjsonen fra venner og familie da du vant?

Spesielt etter VM har jeg fått veldig mye tilbakemeldinger, og ikke en av de har vært negative hittil! Hadde det ikke vært for mamma og pappa kunne jeg ikke blitt med til verken Nordisk eller VM pga det økonomiske. De har virkelig støttet meg på alle måter hele halvåret. De var som sagt med til Budapest og ble nok ganske så stolte og glade da jeg vant! Det strømmet inn hyggelige meldinger fra venner på mobil og Facebook og det var utrolig koselig å lese gjennom alle gode ord. I tillegg var responsen fra de norske som var med på turen fantastisk, de var virkelig engasjerte og glade. Tusen hjertelig takk for det!

Hva er planen fremover nå? Kommer du til å søke om proff-kort?

Akkurat nå er jeg i London for avslapning og julegaveshopping, og så skal jeg være med familien på fjellet i julen. Bare slappe av og kose meg, stå på snowboard, nyte god mat og ferie. Det synes jeg at jeg har fortjent etter et tøft halvår. Så skal jeg tenke litt og la inntrykkene synke før jeg begynner å tenke på planene fremover. Jeg vet enda ikke helt hva mulighetene er heller, det har skjedd så mye den siste uken at jeg ikke klarer å sortere alt riktig enda.

Hvem ønsker du å takke?

Det er mange!!! Gjennom hele høsten har jeg fått langt mer støtte enn jeg hadde trodd og håpet på. Først og fremst vil jeg takke venner og familie som har oppmuntret meg, vist interesse og holdt ut med meg når jeg har vært litt surrete og sliten. Frem mot NO var det veldig hyggelig å dele opplevelsene med jentene i Gympartner. Alt var nytt og skummelt og det var godt å ha noen å spørre om råd og tips og øve posering med. Børge fortjener en stor takk for å ha fulgt meg opp helt siden juli! Han har hjulpet meg så mye mer enn jeg trodde en coach var i stand til å gjøre. Utfordrende og varierte treninger har holdt treningsgleden oppe til tross for lite energi. Dietten har vært variert og fleksibel og jeg har stort sett kunnet lage ganske spennende og velsmakende mat til tross for diett (det er selvfølgelig også et resultat av at jeg er kreativ og liker å lage mat). Men det viktigste er at jeg har følt meg 100% ivaretatt hele veien. Han gir så mye av seg selv for at utøverne skal bli best mulig, det er virkelig beundringsverdig. Jeg har hatt noen tunge stunder på diett, men Børge har stort sett reddet dagen ganske raskt.

Jeg vil også takke sponsoren min MyRevolution! De som kjenner meg vet at jeg er veldig kvalitetsbevisst når det gjelder mat/kosthold og jeg har derfor brukt kosttilskudd fra MyRevolution i flere år. I tillegg til de beste kosttilskuddene har de også alt man trenger av treningsutstyr og klær. Å inngå et samarbeid med dem har vært helt fantastisk. Tusen takk for at dere hjalp meg frem mot VM! Jeg vil også takke de norske utøverne, delegatene og dommerne som har vært med på tur til VM. Godt samhold, bra stemning og masse støtte gjør opplevelsen tusen ganger bedre. Helt til sist vil jeg takke for alle koselige tilbakemeldinger, både i form av lykkeønskninger før konkurranse, men også alle gratulasjoner i etterkant! Tusen takk.


Vi takker verdensmester Christina for et hyggelig intervju og ønsker henne all lykke i fremtiden!

 

 


Les om Christina Strøm Fjære sine konkurranseplaner her.
Christina Strøm Fjære ble Verdensmester i Bikini Fitness.
Nytt nummer.

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Anne Lene Klingberg klatrer opp og skal delta i Womens Physique.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!