Norges Sterkeste Mann 2013

Strongman31.05.2013Rita Immerstein0

Startskuddet for Norges sterkeste mann 2013 gikk 1. juni kl 15:00. Her får du bilder, resultater og reportasje.

Stekende sol ute med cirka et par og tyve grader var ingen hinder for publikummere som tok turen til Drammenshallen denne lørdagen. Et stappfull scene med over 2000 publikummere møtte opp. Til gjengjeld for mangel på sol fikk publikummerne allikevel smake på tropisk klima for det var til tider meget hett i lokalene. Heldigvis ble det noe kjøligere utover ettermiddagen. Startskuddet for konkurranse var kl 15 og første øvelse ut var medley, med farmers walk og koffertbæring + en ny øvelse som går under navnet duckwalk.


(Følg med for det alle siste her)

Bildegalleri

900 bilder fra Norges Sterkeste Mann

Promovideo fra kvalikken

 

 

Reportasje fortløpende underveis

Øvelse nummer 1 - Medley

100 kilos kofferter i hver hånd er ingen ferievekt! Gutta skal få kjørt seg! Først ut er Odd Inge Kvernberg og Dag Rune Stangeland! De løfter verdens mest solide kofferter. Dag Inge vinner denne duellen!

Neste heat
Morten Halvorsen og Kevin Larsen - Kevin vinner men dette er tungt å dra heeeelt i mål!

Hildeskor vs Rørbakken
Her får utøverne demonstrert tempo og rå styrke - Henrik Hildeskor kommer over mållinjen først!

Siste duell i første øvelse
Ole Martin Hansen og Bjørn Andre Solvang fighter mot hverandre - et utrolig tempo på duckwalk på Ole Martin. Det er helt jevnt inn til mål....Bjørn Andre Solvang vinner med 37.10 tiendedeler foran Ole Martin!

Øvelse nummer 2 - Markløft 280 kg

Maks antall løft på 60 sekunde. Dette er ikke løft for pingler! Første duell går mellom Vidar Vikøyr og Morten Halvorsen. Vidar ser ut til å ha skadet seg. Morten vinner duellen med 3 løft - han er debutant i en alder av 40 år!

Øyvind Rein vs. Kevin Larsen
Kevin løfter 5 mens Øyvind drar til med 6 reps

Dag Rune Stangeland og Lars Rørbakken
Lars var ikke helt heldig på første øvelse - hva vil han prestere her i markløft? Det ender opp på 7 godkjente på Lars før han kjente at det dro i biceps...6 godkjente på Dag Rune.

Odd Inge Kvernberg i duell med Jørgen Skaug Aukland
Gutta er klare for powerlifting, men Jørgen ender opp med 1 løft og Odd Inge gir seg etter et forsøk - dette er tungt...

Sigbjørn Søndeland og Henrik Hildeskor
Hvem vinner duellen? Sigbjørn tar seieren med 8 løft og leder så langt totalt sett foran Rørbakken...

Ole Martin og Bjørn Andre
Bjørn Andre ledet etter første øvelse - hvor mange løfter gutta nå? Dette er spennende - 10 reps på begge!

Øvelse nummer 3 - Vikingpress

Odd Inge og Vidar med 2 og 11 reps! Neste ute er Morten Halvorsen og Jørgen Skaug Aukland. Halvorsen er råsterk i øvelsen. 11 løft på Morten og 2 på Jørgen!

Kevin Larsen og henrik Hildeskor
Jevnt løp i Vikingpress - begge får 11 reps.

Dag Rune Stangeland og Øyvind Rein
Øyvind Rein med 14 repetisjoner, mens Dag Rune tar 5 løft.

Sigbjørn Søndeland og Lars Rørbakken
Sigbjørn tar 11 løft, mens Lars løfter 12 ganger. Lars Rørbakken er så langt på en 2. plass.

Bjørn Andre Solvang og Ole Martin Hansen
De skal igjen fighte mot hverandre en fullsatt Drammenshall får se kjempene i kamp mot hverandre i Vikingpress....stemningen går i taket! Bjørn Andre vinner med 20 løft mot 17 løft av Ole Martin.

Topp 3 etter 3. øvelse
1. Bjørn Andre Solvang, 35.5 poeng
2. Ole Martin Hansen, 33,5
3. Sigbjørn Sønderland, 22.5 poeng

Øvelse nummer 4 - Yoke Race

Kevin Larsen
Yokerace - en øvelse som skapt for ham! Han løper over målstreken!

Morten Halvorsen Vidar Daa Vikøyr
Yokerace continues! Med vilje av stål og morten går over målstreken. Vidar er ikke noe dårligere - han fighter til tiden er ute!

Lars Rørbakken vs Øyvind Rein
Begge setter ned yoken, men går i gang igjen..de kommer nesten til mål!

Ole Martin Hansen og Bjørn Andre Solvang
Bjørn Andre leder, men de er tett på hverandre. Ole Martin har slitt med magen mellom øvelsene - har han energi nok? Ole Martin vinner utrolig elegant denne yokerace'n til tross for tunge kår mellom øvelsene!

Finalen - Poeng så langt
Disse er med videre i finalen. I kronologisk rekkefølge:
1. plass: Ole Martin Hansen (44,5 poeng)
2. plass: Bjørn Andre Solvang (40,5 poeng)
3. plass: Øyvind Rein (30 poeng)
4. plass: Henrik Hildeskor (30 poeng)
5. plass: Lars Rørbakken (29,5 poeng)
6. plass: Sigbjørn Sønderland (27,5 poeng)
Disse er ikke med videre:
7. plass: Kevin Larsen (26 poeng)
8. plass: Morten Halvorsen (21 poeng)
9. plass: Dag Rune Stangeland (20 poeng)
10. plass: Jørgen Aukland (15,5 poeng)
11. plass: Vidar Daae Vikøyr (15 poeng)
12. plass: Odd Inge Kvernberg (9,5 poeng)

Verdens sterkeste håndballag!
Sterke menn mot lettvektere . Drammen Handball klubb spiller mot kjempene...det er lett å se hvem som har spilt mest håndball!! Håndballgutta fra drammen leder 6-2 etter første runde.

Finaletid
Utøverne forbereder seg mentalt og fysisk til finalen. Rask karbohydrater, væske, mental trening og en stille stund er det som kanskje skal til?

Øvelse nummer 5 - Truckpull

Sigbjørn Søndeland drar i gang med truckpull, men skader seg og bæres ut. Det kunne se ut til at det var leggen som fikk en smell. Det må fem vanlige menn til for å bære ut en strongman.

Bjørn Andre Solvang og Lars Rørbakken
Hvor raskt greier han å dra Truckpull'n. Beina jobbet intenst til det ikke var mer å hente og det endte på 15.60 meter. Lars Rørbakken drar i gang og trekker 22.82 meter..

Henrik V. Hildeskor
23-åringen er fokusert og klar for truckpull. Han sklir i starten og ligger ekstremt langt frampå... Han jobber bra mot en god lengde, 15.62 meter.

Sigbjørn Søndeland
Er ute av konkurransen etter at leggen røk.

Øyvind Rein skal dra lasset
Han drar alt han makter og drar trucken hele 16.97 meter og Øyvind ser seg strålende fornøyd med resultatet.

Ole Martin i den gule ledertrøya
Han er klar for truck'n. Adrenalinet pumper sannsynligvis i høygir! Han starter tregt, men får opp farten og avslutter på 19.27 meter og trygger ledelsen. Dette ser ut til å gå veien for ham!

ATLASSTEINREKORD-FORSØK
Haftnor Bjørnsson fra Island og en av verdens sterkeste menn dro det nesten i havn med 22 sekunder. Han hadde kun brukt 16 sekunder da han begynte å løfte den siste steinen. Men det holdt ikke til å ta Haugen sin gamle solide rekord...

Øvelse nummer 6  - Atlassteiner

Henrik Hildeskor skal løfte steinene som veier fra 120 kilo til 206 kilo.. Han ender opp med 4 steiner opp på 44.37 sek. Øyvind Rein er neste mann og han må også gi seg etter 4 steiner og 36 sekunder!

Lars Rørbakken
Han kjører opp 4 steiner før han gir seg....Bjørn Andre Solvang får nesten alle 5 steiner opp, men måtte gi opp - 17.16 sekunder på 4 steiner.

Ole Martin Hansen jubles frem
Klar - ferdig - gå! Han begynner kontrollert, han vet seieren er i boks og tar med et kun èn stein opp. Han krabber like så godt opp selv - dagens vinner er OLE MARTIN HANSEN - han er Norges Sterkeste Mann!

Ole Martin Hansen er Norges sterkeste mann!

RESULTATLISTE
1. plass: Ole Martin Hansen - 50,5 poeng
2. plass: Bjørn Andre Solvang - 47,5 poeng
3. plass: Øyvind Rein - 38 poeng
4. plass: Lars Rørbakken - 37,5 poeng
5. plass: Henrik Hildeskor - 36 poeng
6. plass: Sigbjørn Søndeland - 28,5 poeng
7. plass: Kevin Larsen (26 poeng)
8. plass: Morten Halvorsen (21 poeng)
9. plass: Dag Rune Stangeland (20 poeng)
10. plass: Jørgen Aukland (15,5 poeng)
11. plass: Vidar Daae Vikøyr (15 poeng)
12. plass: Odd Inge Kvernberg (9,5 poeng)

Verdensrekordforsøk i Atlassteiner - video

Bilder fra Norges Sterkeste Mann

Se 900 bilder i galleri her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se 900 bilder her

 

Litt bilder fra kvalikken


Utøverne møtes til dyst gjennom 7 knalltøffe øvelser. Kan Ole Martin Hansen forsvare sin tittel som Norges Sterkeste mann 2012 eller er det en annen komét som stormer inn øverst på pallen?

En engasjert Svend Karlsen tok seg en pust i bakken og kunne også annonsere at Nordens Sterkeste Mann ikke blir arrangert i Harstad som planlagt, men på Storefjell 6, juli. Ikke helt overraskende er det Svend som har tatt over stafett-pinnen og han er allerede i gang med å planlegge gjennomføringen av Nordens sterkeste Mann 2013! For Svend var det naturlig å legge Nordens Sterkeste til Storefjell fordi det er mange prestasjoner som er gjort av strongmen tidligere på denne flotte plassen. Dessuten blir det alltid en vanvittig bra stemning der i følge ham selv. Det går tydeligvis fort i svingene for ham i disse dager!

I lang tid har det versert en rykteliste her på forumet om hvem som stiller til kvalifiseringsrunde på fredag 31. mai. Antallet ligger sannsynligvis på ca 20-30 deltakere, men kun 12 kommer gjennom nåløyet for å bli med på utfordringene som venter dagen etter. Siden det ikke er noen påmelding til kvalifiseringen får vi vente i spenning på hvem som får en plass i NSM.

I fjor var arrangementet lagt til Telenor Arena. Det var en storstilt satsing, men det blir ikke mindre rått eller underholdende i år når det arrangeres i hjembyen til Svend Karlsen og fjorårets mester Ole Martin Hansen. Drammenshallen er dagens arena for sterke menn i spennende dueller, heftige løft og topp underholdning. Svend forteller selv at han synes det har vært stressende og hektisk, men samtidig langt mer smidig å arrangere konkurransen i Drammen. Dette er et langt mer praktisk sted å legge kokurransen for både utøverne og publikum. Publikum kommer dessuten langt tettere på utøverne enn i Telenor Arena. Den lokale støtten har i følge Svend også vært veldig bra så langt. Svend legger allikevel til at det har vært en viktig erfaring å arrangere NSM på Telenor arena fordi det har løftet sporten og bidratt til at flere publikummere har kommet for å se på NSM.

Les også: - Norges Sterkeste Mann 2012

Årets konferansier er den munnrappe Håvard Lilleidet som skal lede oss gjennom kampene mellom strongman-kjempene, superhåndballkampen mellom Drammens Håndballklubb og Verdens sterkeste Håndballag som bokstavelig talt er sterkt bemannet. Publikum får se både kjempen Hafthor Bjørnsson fra Island, Jarek Dyvek, tidligere NSM-deltakere Richard Skog og Espen Aune og dagens gjestestjerne Svei Erik Bjerkheim. Selveste sjefen, Svend Karlsen stiller også til start på Verdens Sterkeste Håndballag så her kan det gå hett for seg. Hafthor Bjørnsson skal i tillegg forsøke å sette ny rekord i atlassteiner. Han var rangert til verdens 3. sterkeste mann i 2012 så her er mulighetene for en ny rekord så absolutt tilstede.

Årets øvelser er først en Medley med koffertbæring, duckwalk og farmers. Det er ikke snakk om flykvota på 20 kilo per koffert, men 100 kilos kofferter i hver arm. Markløft følger som neste øvelse og det skal løftes flest mulig repetisjoner i løpet av 60 sekunder. På tredje øvelse står Vikingpress for tur og strongman-gutta må løfte 140 kg flest mulig ganger innen stoppeklokka tikker inn 60 sekunder! Siste øvelse før finalen er Yokerace hvor 400 kilo skal forflyttes 25 meter før det kan annonseres hvem som blir de 6 heldige finalistene til de to siste og avgjørende øvelsene.


Bilde fra NSM 2012

Finaleøvelsene er tøffe for aller først skal utøverne trekke en lastebil på 13-15 tonn etter sg i 25 lange meter. Tradisjonen tro avsluttes finalen med atlassteinene hvor det gjelder å ha rå styrke, hurtighet, perfekt teknikk og nerver av stål for å løfte de tunge kulene på 120 til 205 kg opp på paller som ruver 130 til 170 centimeter over bakkeplan.

Foruten heder og ære kan årets vinner i NSM kan delta på Europas Sterkeste Mann. 2. og 3. plass kan delta på Giants-konkurransene i henholdsvis Ungarn og Newcastle. Det er mye Svend har på hjertet og han multitasker mens vi prater sammen. Han forteller at i år kan faktisk Norge delta med strongman-utøvere i hele 21 internasjonale konkurranser. For utøverne betyr det at de må gi jernet og "stay strong" slik at mulighetene for flere konkurranser byr seg!
Har du ingen spesielle planer i helgen - ta turen til Drammenshallen og opplev rå styrke og fartsfylt underholdning!

Vi ønsker utøverne og Svend lykke til!

Du kan bestille billetter her.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!