Det er de små tingene som utgjør den store forskjellen

Kosthold07.02.2014Asbjørn Moe125

Vi viser deg et eksempel med brus i hverdagen.

Du har hørt det før, og du vil høre det igjen: Det er de små grepene som gjør den store forskjellen. Men i dagens samfunn vil vi opp og frem, gjerne på en så rask og effektiv måte som mulig. Derfor tyr mange til enkel og lettvinte løsninger, som dietter og «superprogram», i håp om raske resultater. Noen av disse løsningene fungerer, men i svært mange tilfeller er dette bare kortvarig.

Min filosofi er at en må skynde seg langsomt. I denne konteksten kan det relevant å belyse tematikken med forskning som er gjort på de mest suksessrike menneskene i verden. Journalist Malcom Gladwell har studert og analysert dette temaet, og videre skrevet bok. Han trekker ofte frem 10 000-timer-regelen. Nøkkelen for å lykkes på et hvilket som helst felt ligger i trening, og etter 10 000 timer med trening av høy kvalitetet vil ethvert menneske befinne seg i verdenstoppen når det gjelder den spesifikke aktiviteten. Ut ifra dette argumentet kan en konkludere med at trening og tålmodighet slår enkle og lettvinte løsninger.

Uavhengig av hvilke mål man har, er det ofte små detaljer og grep i hverdagen som er avgjørende for fremgangen. Har man for eksempel et mål om å gå ned i vekt, kan små ting som å bytte ut heisen med trappen, bilen med sykklene, og brus med vann, i det lange løp være på å bidra til en progresjon. Dette er ikke fundamentale endringer, men likevel nok til å gjøre en stor forandring. For en toppidrettsutøver kan et lite grep i hverdagen som å legge seg tidligere og få nok søvn, være nok til å utgjøre den lille forskjellen for å prestere maksimalt.

Har man som vane å drikke en halv liter med cola hver dag (210 kcal), vil dette utgjøre 76 650 kcal i løpet av ett år - nesten ni kilo ren fettmasse. Tar man seg det lille bryet med å bytte ut denne uvanen og i stedet drikke vann, har man tatt et lite grep som i lengden vil utgjøre en stor forskjell.

Hva er dine målsettinger? Og hvilke grep kan du ta i hverdagen for å komme et steg nærmere disse? Slike spørsmål kan være nyttig å reflektere over.

 


Her er 10 sunne matvarer med mye protein som garantert vil gi deg protein av høy kvalitet.
Det er ikke så lett å velge riktig mat når du er på farten: møtebooking, tog stasjon, flyplassen, ut å reise m.m. byr på utfordringer.
Og ikke minst hvor lenge etter du skal spise etter trening.
Cravings nesten rett etter at man har spist opplever mange. Dette er løsningen!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!