
Speltlompe - en «allround» matvare
Kosthold18.06.2018Rita Immerstein0
Speltlompe er en enkel matvare med mange bruksområder. Det er enkelt å lage ulike varianter av matretter med denne runde velsmakende lefsen. Du har sikkert på prøvd den med både syltetøy eller ost og skinke, men har du tenkt over at den kan brukes både til frokost, lunsj, middag og kvelds?
Bruksområder
Foruten å være et alternativ til brød, knekkebrød og frokostblanding kan du med enkle grep gjøre dette om til en smakfull lunsj eller middag. Fyll et par lomper med litt salat, paprika og agurk og tilsett lettdressing og små kyllingbiter og litt frø- og nøttemiks så kan du raskt nyte et næringsrikt og relativt magert måltid. Du kan også lage små pizzastykker av dem ved å tilsette skinke, skivet tomat, litt finhakket løk, kesam og en topping av ruccola til slutt. Speltlasagne er også en variant hvor du bruker lompene i stedet for pastaplatene og tilsetter karbonadedeig og cottage cheese i stedet for kjøttdeig og fet gulost. Du kan også lage en speltlompe-toast ved å bruke et vaffeljern. Fyll pesto, skinke, magerost og hakke rødløk mellom to lomper og stek dem sprøe i vaffeljernet. En fin søtsak til ettermiddagskaffen får du ved å påføre et tynt lag med smør eller godt modne bananer i tynne skiver Tilsett kanel og sukrin. Rull dem sammen og de er klare for servering!
Næringsinnhold
Speltlompene har et lavt kaloriinnhold. 8 speltlomper i en pakke inneholder cirka 500 kcal(270 gram) og per 100 gram får du i deg 183 kcal, 5.4 gram proteiner, 38 gram karbohydrater og kun 0.5 gram fett. En lompe gir dermed cirka 62 kcal. Fyll med salat, kalkunskinke og mager dressing og du er garantert et sunt og næringsrikt måltid!
Kilder og ressurslinker:
https://coop.no/extra/mat--trender/de-12-mest-geniale-matene-a-bruke-speltlomper-pa/
https://coop.no/extra/mat--trender/8-nye-mater-a-bli-enda-mer-avhengig-av-peanottsmor/
http://www.buer-as.no/lomper-med-spelt.html
5 raske og sunne middager med speltlompe
Kosthold16.11.2019461
5 digge mattips med lomper
Kosthold01.11.2019536