Start morgenen med dette programmet

Trening19.02.2020Rita Immerstein0

Få en god start på morgenen med dette treningsprogrammet.

Etter lange arbeidsdager kan det være tungt å motivere seg for en treningsøkt på morgenen og kvelden. Når middagen er spist skal kanskje også barn på trening, klubb eller få hjelp til lekser. Treningsøkta droppes til fordel for andre forpliktelser. De daglige aktivitetene hører med i livet vårt, men det er alltid en nedtur å ikke få den sårt tiltrengte treningsøkten du hadde planlagt. Hva med å snu på flisa og heller ta en morgentrening?

Mange fordeler med morgentrening

I løpet av våren, sommeren og høsten kan du utføre det meste av treningen utendørs om du ønsker det og er du villig til å stå en time tidligere rekker du både en kaffekopp, shake, kardiotrening og en fullkropps styrkeøkt. Du trenger ikke bruke tiden det tar å komme seg på gymmen. Med god forberedelse og enkelt utstyr kan du få en forrykende start på dagen i ditt eget hjem og nærområde.

Dessuten vil en morgenøkt både sette fart i forbrenningen, øke produksjonen av endorfiner i hjernen som får deg i godt humør og mer klar for dagens oppgaver. Din mentale kapasitet blir vesentlig forbedret med trening før du drar på jobb.

Forbered deg

Det er ikke de helt store forberedelsene du trenger å ta kvelden i forveien, men det kan lønne seg å legge fram klær og treningsutstyr. Dessuten bør du forberede et lett måltid som f.eks kan være en smoothie bestående av lettmelk, proteinpulver, bær og litt frø. Kjør det i blenderen og sett shakeren klar i kjøleskapet til neste morgen. Enkelte av oss er ikke typiske frokostmennesker og nøyer oss med kaffe og vann, men en enkel smoothie, yoghurt eller et glass melk gir deg i hvert fall litt å gå på.

Når det gjelder utstyr kan et hoppetau, en treningsslynge, en kettlebell(8,10,12 eller 14 kg) og et sett med hantler være det som skal til for å trent styrke, koordinasjon og stabilisering. Selve kardiotreningen kan gjøres med hoppetauet eller i form av en rask gåtur som inkluderer motbakker og noen få intervall-løp og utføres etter en kort styrkeøkt. Oppvarming med rolige gående utfall, kneløft og strekk av overkroppen i 3-4 minutter forbereder kroppen til videre trening.

Fullkroppstreningsprogram

Etter oppvarming gjennomfører du styrkeøvelser. Bruk 30 sekunder på hver øvelse og kjør programmet som en sirkeltrening. Kjør 3 sirkler og avslutt deretter treningen med en rask gåtur i 15-20 minutter. Benytt deg av muligheten til å få litt frisk luft. Finn en motbakke og utfør noen korte intervaller på 30+30 sekunder(4-6 Intervaller) og innta en velfortjent frokost før du drar på jobb.

Kettlebell sving
Knebøy med smal beinstilling
Pushups i slynge
Ryggtrekk i slynge
Mountain climber
Sideplanke

 

Ta deg et øyeblikks tid til å kjenne på hvor godt det føles når du har gjennomført morgenøkten. Så i stedet for å være usikker på om du kommer til å få en treningsøkt overhodet, kan du heller nyte følelsen av mestringen med at du faktisk stod opp for å trene, treningsøkta er unnagjort og du har fornyet energi og kom frisk og opplagt på jobb. Når ettermiddagen kommer har du ingen grunn til å stresse eller få dårlig samvittighet på egne eller andres vegne! Ha en fin dag!

(Denne artikkelen er en eldre artikkel som er publisert om igjen)

Kilde:
Deeth K(2012) 5 tips for great early Morning Workouts, Nettside:
http://www.builtlean.com/2012/08/28/early-morning-workouts/

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Energiboost med morgentrening

Trening14.11.2019376

11 tips for deg som vil få treningen unnagjort på morgenen.
Hva skjer med muskelmassen, styrken og utholdenheten hvis du tar pause 1 mnd. eller 3 mnd. og lenger?
Det er bedre alternativer enn tredemølle og sykkel til oppvarming. Dette er den perfekte oppvarmingen!
Spiller poden din altfor mye? Dette kan være løsningen på å slå to fluer i en smekk.

Energiboost med morgentrening

Trening14.11.2019376

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!