Bygger muskler som vegetarianer

Intervju22.11.2016Joachim Marhaug0

Vanessa Bickenbach (20) er vegetarianer og ønsker å delta i Bikinifitness.

Foto: Vestgarden Foto og privat

Vanessa Bickenbach på 20 år bygger muskler som vegetarianer og spiser derfor ikke kjøtt. Hun har ingen utfordringer med kostholdet for å få i seg nok protein som kan bygge opp musklene sier hun.

Navn: Vanessa Bickenbach
Bosted: Kristiansand
Alder: 20 år
Høyde: 162 cm
Vekt: 56,8 kg
Arbeid: Helsefagarbeider
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen
Klubb: Team Total Package

- Jeg er en positiv og glad jente som bor på Sørlandet og har funnet gleden i styrketrening. Jeg skal debutere i Bikinifitness høsten 2017. Jeg har vært vegetarianer i 14 år og kunne ikke tenkt meg å spise kjøtt eller fisk igjen. Jeg er utdannet helsefagarbeider og holder på med å videreutdanne meg som ambulansefagarbeider. Jeg ønsker å leve ut den store drømmen min og stille i Bikinifitness. God balanse i hverdagen er viktig for meg og da spiller familien, venner, hunden min, mat og hvile en stor rolle. Jeg elsker å utfordre meg selv, sier Vanessa.

Bygger muskler

I desember 2015 fikk Vanessa mer og mer lyst til å bygge større muskler, bli sterk og stå på scenen.

- Jeg hørte mye om Bikinifitness på treningssenteret der jeg trener og begynte å følge flere treningsrelaterte Instagram profiler. Jeg søkte rundt på nettet og skrev til forskjellige team i Norge for å høre om de visste nok om vegetarkostholdet for å kunne coache meg til mitt mål. Jeg dro til Sandnes for en samtale og formsjekk hos Mette Stensland og der kom jeg fram til at det var det jeg ville og målet mitt ble å stille i Bikinifitness når jeg er klar for det. I tillegg å få den kunnskapen om kroppen min som jeg får gjennom treningen, selvkontroll og samtalene jeg har hatt med forskjellige personer i fitnessmiljøet fikk meg til å se enda mer målrettet på alt, forteller Vanessa.

Vanessa har nå trent i litt over 1 år hvor syv måneder har vært 100% målrettet. Før hun begynte med vekter har hun treningsbakgrunn fra hest og voltige (turn på hesteryggen) og danset poledance.

Trener mye

Vanessa har fått lagt opp treningsprogram fra coachen sin og har 6 styrkeøkter i uka.

- Treningsprogrammet mitt er delt opp og jeg trener forskjellige muskelgrupper de forskjellige dagene. Treningsprogrammet mitt går over 6 dager hvor jeg trener 3 dager og etter dag 3 har jeg en hviledag og trener 3 dager etter der igjen før jeg har en ny hviledag. Jeg har kardio hver dag og løper intervaller 2. hver dag. Fortiden har jeg poseringstrening 1 gang i uken, det hender at det også blir flere ganger. I tillegg går jeg mye turer med hunden min, smiler Vanessa.

Slik deler hun inn dagene:
Dag1: Glutes
Dag2: Skuldre, triceps, mage
Dag3: Quads,calves
Hvile
Dag5: Rygg, bakside skuldre, biceps
Dag6: Glutes conditioning
Dag7: Core, holdning, prehab
Hvile

Kostholdet som vegetarianer

Som vegetarianer ekskluderer man mat som kjøtt, fjærkre, viltkjøtt, fisk og skalldyr.

- Min mat består av mye belgfrukter, kornprodukter, melkeprodukter som mager kesam og skyr, grønnsaker, frukt (banan), eggehviter, vanlig og søtpotet, ris og soya, sier Vanessa.

Hun ligger for tiden på 1800 kcal om dagen, men målet er og komme høyest mulig før hun begynner på onseason dietten.

- Det blir mye linser, kikerter og bønner og det blir ikke så mye variasjon, men det går for så vidt greit når jeg bytter på krydderet. Jeg spiser også en del mager kesam, det liker jeg å blande med litt "Fun saft" og der kan jeg variere hvilken smak jeg har lyst på. Egg og soya får jeg også mye i meg, sier hun.

- Men det er absolutt ikke vanskelig å få i seg nok proteiner! Du må bare vite nok om kostholdet. Jeg har fått en kostholdsplan jeg følger som jeg fikk av min coach, sier Vanessa.

 

Av kosttilskudd bruker Vanessa Nordicpower sine kosttilskudd som kreatin, glutamin, BCAA og Udo's Choice sin oljeblanding. Soya proteinpulverfra Self Omninutrition.

- Jeg har vært på offseason diett siden Januar 2016 og det beste måltidet på dette opplegget må være frokosten min som består av en proteinsmoothie. Etter diett så gleder jeg meg til pizza, oreo-kake, chips og dipp, smiler Vanessa.

Egensindig person

Vanessa sier hun selv er sta og gjør alt for å nå målene hun setter seg.

- Jeg er en veldig sta person, så når jeg har satt meg noe i hodet så står jeg på og gir ikke opp før jeg er i mål. Jeg var å så på Sandefjord Open og kunne ikke glemme tanken på å stå på scenen selv i framtiden og klare å få en slik kropp. Jeg kjøpte meg også en Bikinifitness bikini i vinter som jeg fortsatt pleier å ta fram de dagene jeg har mindre lyst til å trene, det tok et par mnd før jeg passet den. Det var en fantastisk følelse når jeg endelig fikk den på meg og jeg kunne posere i den. Jeg vil øke styrken min, bygge muskler og stille i Bikinifitness, leve livet og få drømmen min i oppfyllelse. Jeg vil også ha en stabil vekt og form gjennom offseason sesongen, sier Vanessa.

Vanessa sier det går greit å kombinere fitnesslivet med venner og familie. Alt handler om planlegging og det å ha faste rutiner. I bikiniftness handler det mye om rumpe og bein og derfor inneholder også treningsprogrammet en del bein, men det er ikke det hun liker å trene.

- Jeg liker å trene generelt overkroppen mest. Bein har jeg 3 ganger i uken på programmet mitt og det er nok derfor jeg ikke er spesielt glad i disse øktene.

Vanessa er mest fornøyd med ryggen og skuldrene sine og det er Mette Stensland som coacher Vanessas frem mot konkurransen. Hun trener på Shapes Fitness Østsida og trives godt der.

- Til slutt vil jeg takke min fantastiske coach Mette Stensland. Hun er en ekte motivator, stiller alltid opp og er ærlig uansett hva. Familien og vennene mine som støtter meg, dere vet hvem dere er og en god kamerat av meg som er PT, det var han som fikk meg til å begynne å trene styrke og har lært meg alt jeg kan opp igjennom, avslutter Vanessa med et smil.


Vegetariansk julemat

Kosthold22.12.20179

Her får du julemak på vegetarisk mat.
Har du et vegetarisk kosthold? Disse næringsstoffene må du få i deg.
Dette er viktig å tenke på når du følger et vegetarisk kosthold.

Fullverdig protein i vegetarkost

Kosthold07.11.2013213

Du kan fint dekke kroppens proteinbehov med et vegetarisk kosthold.

Vegetariansk julemat

Kosthold22.12.20179

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!