
Denne matvaregruppen gir muskeloppbyggende effekt
Kosthold18.11.2019Fride Skjønsberg0
Meieriprodukter smaker ikke bare himmelsk, men er en fantastisk god proteinkilde. Er målet å bygge muskler, vil inntak av melkeprotein ha en positiv effekt.
Her får du en liste på de ulike meieriproduktene og deres proteininnhold, samt gode oppskrifter.
Meieriprodukter er en god næringskilde
Det finnes en hel gjeng med ulike typer meieriprodukter. Felles for dem alle er at de inneholder viktige næringsstoffer. Meieriprodukter inneholder livsnødvendig vitaminer og mineraler som A vitamin, Vitamin B12, riboflavin, folat, jod, kalsium, sink, magnesium og selen. Melk og meieriprodukter inneholder også essensielle aminosyrer (proteiner) som kroppen trenger til å danne muskler, bindevev, hud, hår, negler, enzymer, arvestoff og skjelettet.
Meieriprodukter
Melk og meieriprodukter inneholder protein av ypperste kvalitet. Produktene kommer i ulike varianter, smaker og næringsinnhold. De kan spises eller drikkes til frokost, mellommåltid, etter-treningsmåltid, i middagsretter eller som noe godt til kveldskos. Her får du en liste med meieriprodukter og deres innehold av proteiner. Det er stor forskjell på hvor mye proteiner det er i et glass melk og et beger cottage cheese.
Oppskrifter
Frokost bolle med kesam, cottage cheese, nøtter og bær
150 g cottage cheese
150 g kesam mager vanilje
En neve med bringebær
2 ss mandler
(sukrin gold og kanel)
Skyll bringebærene under kaldt vann. Ha cottage cheese og kesam i en bolle. Bland sammen. Topp med bringebær, mandler, sukrin gold og kanel etter ønske.
Salte og søte cottage cheese pannekaker
100 g cottage cheese
2 egg
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 dl valgfri melk
Liten klype salt
1 ss sukrin
Ha alle ingrediensene i en bolle. Finn en mikser og bland alt godt sammen. Ha smør i en stekepanne. Bruk en spiseskje og lag små pannekaker. Stekes på middels varme. Snu pannekakene når du ser de begynner å stivne på oversiden.
Server pannekakene med bær og cottage cheese.
Proteinrik ostepai med brokkoli og skinke
1 pakke ferdig paibunn
100 g bacon
200 g cottage cheese
50 g revet ost
250 g brokkoli
4 egg
2 dl melk
Klype salt
Pepper etter smak
Finn frem en paiform. Rull deigen slik at den dekker hele paiformen. Bruk en gaffel og prikk hull i bunnen. Sett deigen kjølig i 20 minutter. Du kan tilberede fyllet så lenge.
Bruk en saks eller kniv og del bacon i biter. Stek bacon i en stekepanne til det er blitt sprøstekt. Vask brokkolien, og kutt den i mindre biter med en kniv. Kok opp vann i en kasserolle og ha i brokkolibitene. La de få et raskt oppkok på 1-2 minutter. Ta de ut av vannet og legg de i en skål.
Ha egg, cottage cheese, melk, salt, pepper i en skål. Bruk en visp eller gaffel til å blande alt godt sammen. Ta frem paideigen og hell i brokkolibitene, egg-blandingen og bacon over deigen. Topp med revet ost. Stek paien på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Paien skal få en fin og gyllen farge.
Hjemmelaget proteinrik frozen yoghurt
300 g tine yoghurt vanilje
300 g vanilje kesam mager
Ha ingrediensene i en plastbolle. Bland godt. Legg plastfolie over boksen. Sett boksen i fryseren og la den stå der 6 timer. Ta isen ut av fryseren og nyt.
Er sjokolademelk bra for deg eller dårlig?
Kosthold10.04.20196
Miniguide over meieriprodukter
Kosthold10.09.201828
Kamelmelk - den nye supermaten?
Kosthold24.11.201754