Junior VM

Styrkeløft15.09.2007Bjørnar Brende Smestad0

Forrige helg har det vært verdensmesterskap for juniorer og ungdommer i Frankrike. Norge har hatt tre utøvere, som alle tre klarte seg meget bra i vektklassene sine!

En bronse og to femteplasser sammenlagt i tillegg til 4 pallplasseringer i enkeltøvelser var resultatet for Simen Immingen, Jørgen Hansen og Håkon Farstad!

Simen Imingen

SimenMl242,5kg.jpgSimen Imingen stilte som vanlig i -75 kg klassen og hadde en KNALLSTART med ny personlig rekord i knebøy på 260 kg, ikke mindre enn 7,5 kg over pers. Han fulgte opp med en benkpress på 167,5 kg - dessverre ikke stor-pers som knebøyen, 2,5 kg under personlig rekord er uansett ikke dårlig. Som en liten kuriositet kan man nevne at beste benkpressløft i samme vektklasse var 243,5 kg, ikke for å sette Simens prestasjoner i dårlig lys, ettersom han slo både marken og knebøyen til superbenkeren Toru Miyake. Etter benkpressen og knebøyen lå Simen sterkt ann til en femteplass, bare 12,5 kg bak fjerdeplassen konkurrent. Med en sterk markløft på 242,5 kg og en total på 670 kg, endte det på femteplass plass bare 2,5 kg bak nærmeste konkurrent! Alt i alt en kjempebra prestasjon av Simen med pers sammenlagt på hans VM debut og den 5 beste av hele 14 løftere.

Jørgen Hansen

Jørgen Hansen, som løftet i -100 kg klassen fikk en spennende fight med norsk-australske Eban Traeger - en duell som ble avgjort av 43 Jorgen-275.jpggram. Jørgen var ikke snauere enn Simen, og endte på 312,5 kg i knebøy, en pers på hele 12,5 kg! Dette var også tredjebeste knebøyløft i klassen, med Eban på en fjerdeplass. I benkpress satte Jørgen like godt enda en ny personlig rekord, 190 kg og pers med 2,5 kg. Hittil i mesterskapet lå Jørgen på en fjerdeplass, 5 kg over Traeger. Jørgen var i god form til denne konkurransen, og perset også i markløft, 275 kg gav 2,5 kg pers og en totalsum på 777,5 kg - Akkurat samme som Eban Traeger! Desverre for Jørgen vant Eban på kroppsvekt, men det gjør ingenting når man likevel plasserer seg som nummer 5 av 13 stykk i VM. Jørgen har 2 år igjen som Junior - så dette lover veldig bra for fremtiden.

Håkon Farstad

Håkon Farstad, som før konkurransen var norges beste kandidat til pallplassering haakon-paa-pallen.jpgstilte i nest tyngste klasse, og leverte som lovet! 307,5 kg i knebøy, noe under pers, men likevel nok til tredje beste bøy, hele 27,5 kg foran nermeste konkurrent!! Også i benkpress viste Farstad sin styrke, nok en gang tredje beste løft på 202,5 kg! I forhold til konkurrentene er markløft Håkons desidert sterkeste øvelse, dette viste han også med en andreplassering i øvelsen med 300 kg! Dessverre ble det ikke full klaff sammenlagt for Håkon, men tangering, eller like over pers eller ikke hadde ikke spilt noen rolle, Håkon har nå tittelen verdens tredje sterkeste junior i -125 kg klassen. GRATULERER!

Komplett resultatliste finner man på: http://www.powerlifting-ipf.com/worlds/worjun07/men/juniors/scoresheet.htm

Alle de tre VM deltagerne har brukere på forumet, og du kan følge med på bronsevinner Håkon Farstads trening her: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=9555.msg825660#msg825660

På årets j-vm ble det tatt hele 41 dopingprøver, nå blir det spennende å se hvordan det går med Russland og Ukraina på den fronten, etter deres første internasjonale mesterskap etter utestengelsen.


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!