Hjelmtveit og Rui reiser ikke til Arnold's

Styrkeløft22.11.2007Bjørnar Brende Smestad1

Tidligere i år fikk vi vite at Arnold Sports Festival for første gang skulle ha IPF-løftere med på programmet, og Andreas Hjelmtveit og Frode Rui ble invitert til å løfte markløft. Dette takket begge overraskende nei til.

-Jeg kunne dessverre ikke delta på grunn av skade i muskelfester i bekkenregionen. Har slitt med dette problemet i lang tid nå. Skaden kommer tilbake når jeg skal løfte tunge vekter, særlig i markløft. markloft.jpgDerfor velger jeg og stå over Arnold Classic, NM på hjemebane og EM.

Jeg har tro på å komme sterkt tilbake når alle sår er leget, forteller Frode Rui, som fikk skaden etter tett konkurranseplan i 2005.

-Det begynte med oppkjøring til NM i mars, en ny oppkjøring til EM i mai, World Games i juli, markløftshow i september, VM i november og helt til slutt mestermøtet i desember. Dette visste jeg var gambling, men gjort er gjort og jeghar fått svi for dette i hele 2006 og 2007. Jeg mener at som styrkeløfter på dette nivået bør du bare kjøre opp formen to ganger i året, og være forsiktig med hva en gjør hvis man konkurrerer ellers.

Andreas Hjelmtveit som er i sitt siste år på politihøyskolen har også tidligere i år vært nødt til å nedprioritere styrkeløften på grunn av skolen.
-Det var en tung avgjørelse å si nei, ettersom jeg hadde utrolig lyst å reise. Grunnen til at jeg likevel måtte takke nei var økonomiske grunner, alt må betales selv, og at 2007_AndreasHjelmtveit.jpgdet er midt i eksamenstiden slik at det maksimalt kunne blitt en helg der borte. Hadde det vært neste år når jeg er ferdig på skolen hadde jeg ikke nølt med å reise!

At det ikke er sponsorer som kan bidra til det økonomiske for den tidligere verdensmesteren er overraskende, med flere hundre tusener av besøkende hvert år er Arnold Sports Festival en gylden mulighet til å nå ut til et styrkeinterresert publikum.

Man får håpe at norske løftere igjen får muligheten til å delta, eller at andre norske løftere får tilbudet istedenfor Hjelmtveit og Rui, men det er synd å gå glipp av 20-års jubileet til Arnold Sports Festival som holdes fra 29 februar til 2 mars 2008.

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Andreas Hjelmtveit - verdensmesteren

Styrkeløft22.07.20083

Verdensmesteren fra 2006 gjør comeback! Målet? Sky is the limit!

Intervju: Andreas Hjelmtveit

Intervju10.05.20060

Jeg er 181cm høy og veier rundt 100kg.
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.

Andreas Hjelmtveit - verdensmesteren

Styrkeløft22.07.20083

Intervju: Andreas Hjelmtveit

Intervju10.05.20060

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!