Sett riktig fokus på treningen

Trening28.05.2004Kalleklovn0

De fleste som starter å trene, setter gjerne feil fokus på treningen. Med dette mener jeg folk flest spør som regel: "Mye tar du i benken?", "Hvor stor er bicepsen din?". Dette setter feil fokus på trening. Altså, de fleste som starter sin treningska

I mange tilfeller vil dette føre til både treningsskader og en usymmetrisk kropp. I mitt tilfelle (som mange andre) fokuserte jeg alt for mye på overkropp, og da spesielt fremsiden av overkroppen (det er jo det du ser i speilet). Dette førte til både treningskader og en usymmetrisk kropp. Spesielt skuldre og generelt hele fremsiden av overkroppen ble "dratt fremover" og du får en fremoverbøyd holdning som ikke ser bra ut.

Mye tar du i benk? Hvor stor er bicepsen din?

Det jeg vil si med dette innlegget er at du må fokusere på hele kroppen, og ikke bare deler av den. Fokuser like mye på alle kroppens deler, så vil du få både en bedre holdning, muskel volum generelt og man slipper letter unna trenings skader i fremtiden. Jeg vil derfor anbefale alle som starter sin treningskarriere å starte forsiktig, og ikke fokusere for mye på "populære" øvelser. Man har som sagt ingen ting igjen for det. Jeg vil anbefale en split for nybegynnere. Da gjerne en 2 eller 3-split (ettersom hvor mange ganger i uken man ønsker å trene) Jeg legger ved ett enkelt treningsprogram for nybegynnere.

I mitt tilfelle har jeg brukt ett år (og er enda ikke bra) på å kompensere muskelgruppene. Fremsiden av skuldrene har fått alt for mye juling gjennom årene, det samme gjelder bryst. Så ett tips til dem som sliter med dette problemet er å trene baksiden mer, og fokusere mer på den. Det vil da si baksiden av skuldrene, og øvre del av rygg. Meningen er å få en "sunnere" kroppsholdning, og en rettere holdning generelt på kroppen. Uttøyning er også viktig. Strekk ut bryst og fremside av skuldrene etter hver treningsøkt, så vil dette hjelpe deg ett skritt videre. Musklene i kroppen er avhengig av hverandre og jobber mye "sammen", så det er utrolig viktig å få en riktig balanse mellom alle muskelgruppene.

Treningsprogram

DAG.1 (BRYST, TRICEPS OG SKULDRE)
ØVELSE. SETTxREPITISJONER
Benkpress med manualer (flat). 3x8
Franskpress. 3x8
Sidehev. 3x8

DAG.2 (RYGG OG BICEPS)
Markløft 3 x 8
Kabel roing til bryst med bredt grep. 3 x 8
Biceps curl med manualer. 3 x 8

DAG.3 (LÅR, LEGG OG MAGE)
Knebøy 3 x 8
Bencurl (bakside lår) 3 x 8
Sittende leggpress 3 x 8
Sit-Ups 2 MAX

Programmet er beregnet for nybegynnere, men kan fint benyttes av alle. Du bør ha minst 1 hvile dag mellom hver trenings dag. Det viktige er å komme "lett" i gang med treningen og ikke lure seg selv!

Alle sett og reps skal kjøres strikt, og ingen "juksing"! Fokuser på å kjøre øvelsen riktig (VIKTIG)!!! Og ikke legg på mer vekter enn nødvendig!


Er det motebransjen? Media? Sosiale medier? Eller oss selv?
Hva skjer med muskelmassen, styrken og utholdenheten hvis du tar pause 1 mnd. eller 3 mnd. og lenger?
Det er bedre alternativer enn tredemølle og sykkel til oppvarming. Dette er den perfekte oppvarmingen!
Spiller poden din altfor mye? Dette kan være løsningen på å slå to fluer i en smekk.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!