Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 15
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: trenger hjelp til oppsett av program! på: 10. februar 2017, 15:17
    Hei
    Har idet siste tenkt på å kjøre en 3-splitt, men siden beina og leggene mine er mindre i forhold til overkroppen som bør jeg fokusere mye mer på de. Så lurer på om jeg bare bør kjøre en 4-splitt for så å trene ben to ganger i uka for å bygge de mer opp! Eller er det noe annet jeg kan gjøre for å fokusere mer på bein?

    setter pris på svar! Smiley

    Høres ikke så dumt ut dette. 2 ting; Kjør alltid knenøy på beindagen. Og hvis du ikke er veldig viderekommende - kjør fullkropp.
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hadde en dårlig ryggøkt, kan jeg... ? på: 28. april 2015, 12:53
    I dag føler jeg meg mye bedre og har egentlig skuldre på programmet. Vil det skade om jeg trener både rygg og skuldre i dag da, med tanke på den rolige rygg økten i går?
    Takker for svar!

    Generelt, ikke prøv å "ta igjen" dårlige økter. Følg programmet ditt, alle har dårlige dager.
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trenger hjelp med fullkropsprogram på: 28. april 2015, 12:47
    Hei! Har nesten nettopp begynt å trene igjen, og trener med følgende vekter:

    Knebøy: 20 kg
    Markløft: 30 kg
    Benkpress: 20 kg
    Roing: 22 kg
    Militærpress: 10 kg
    Nedtrekk: 25 kg

    10 rep 3 sett, mandag onsdag og fredag.

    Kjører også noen mageøvelser på slutten.

    Dette er ikke det jeg klarer maks, men jeg vil kjøre det veldig forsiktig i begynnelsen og fokusere på teknikk.

    Hvordan burde jeg trene, øke i vekt og hvor mange set/rep vil dere anbefale meg å gjøre? Vil prøve å komme meg litt fort opp i trenings vekt samtidig som jeg beholder teknikken. (og beholde leddene og muskelfestene skadefrie)

    Programmet ditt er ikke så ulikt RYP fra Tech Nutrition. Du kan jo teste det ut, 13 ukers treningsprogram, www.ryp.no
    4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: "Skjev arbeidsfordeling" i knebøy på: 24. april 2015, 13:42
    Jeg har begynt å gå litt dypere i knebøy nå. Fra såvidt over parallell, til såvidt under parallell. Problemet er at jeg kjenner det mye mer i høyre bein, enn jeg gjør i venstre. Blir fortere sliten, og kjenner at muskelen brukes mer. Noen som aner hvorfor, og om det det er noe jeg kan gjøre for å fikse dette?

    Ettbeinsøvelser kan nok løse dette problemet. Utfall eller ettbeins knebøy. (Pistols for viderekommende, du bør løfte egen kroppsvekt i bøy ganske greit før du begynner med disse.)
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Har PT-time/treningsveiledning om en uke, ønsker forumbrukernes mening først på: 22. april 2015, 11:39
    Hei

    Jeg skal på pt-time om en uke og ønsker meg deres tilbakemelding så jeg har noe sammenligningsgrunnlag til timen.

    Jeg er 30 år, har trent en del vekter tidligere men har de siste 3 åra utelukkende trent kampsport. (Bryterelatert) jeg har nå tatt meg fri fra denne treningen på ubestemt tid, da formen er nedadgående og gamle skader plager meg igjen. Jeg har hatt 3 prolapser i korsrygg og en skadet manisk i et kne.

    Jeg ønsker å trene 4 ganger i uka og mitt mål er først og fremst å kunne trene tungt nok til å ha progresjon på styrke og skadeforebygging i rygg og bein. I tillegg ønsker jeg forbedret kondisjon og noe vektnedgang.

    Jeg vet ikke hvor kompetent veilederen jeg skal til er, så ville gjerne høre litt fra erfarne forumbrukere så jeg har noe sammenligningsgrunnlag.

    -Jikoo

    Med disse målene og 4 økter ville jeg personlig kjørt følgende..:

    - Styrke fullkropp 2 ganger i uka.
    - 2 løpetreninger. En hard intervalløkt i motbakke og en rolig langkjøring. (Så lang og så rolig som mulig)
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Turnus arbeid, slit med å komme på trening på: 22. april 2015, 11:32
    Hei, jeg jobber i en turnus ordning. Jeg jobber 12 timer om dagen også må vi tenke på de 2 tima jeg prøver å være sosial eller betaler regninger og sånt. Så 14 timer i døgnet er tatt, og det er 10 timer igjen. Men jeg sliter med å gå på trening, ofres bruker jeg unnskyldningen "jeg må hvile, eller blir jeg ikke å klare å gå på jobb i morgen ". Har ganske så kreve de jobb, der et lite svakt øye blikk kan ødelegge mye.

    Har noen noe tips til at jeg skal gi faen å gjøre dette mot meg selv?  Vil då gjerne trene, men jeg klarer å lure meg selv. Å i morgen er blitt til Mange uker.
    Tror det har mye med også at treningsplanen jeg bruker er jeg så drit lei av, men hakke aning hvor/hvordan jeg skal lage/finne en...  Shocked

    Før man skisserer veien er det lurt å vite hva som er målet.
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: trening om morgenen før jobb på: 20. april 2015, 12:25
    hei:) jeg lurer på om det er lurt å trene styrke før jobb om morgenen siden jeg har fotballtrening på ettermiddagen? jeg har trent fotball så  å si helt siden jeg kunne gå og styrke siden jeg var 15. jeg vurderer å begynne med styrke om morgenen siden jeg ikke får tid til det etter jobb pga all fotballtreningene. kan jo legge til at jeg starter på jobb kl 07.00. takker for svar Smiley

    Det går nok helt fint. Men et par kommentarer..: Hvis du trener så mye fotball etter jobb at du ikke rekker å trene styrke en eneste ettermiddag, så er det begrenset hvor mye styrke du bør trene, evt. trenger å trene. Profesjonelle fotballspillere trener generelt lite styrke, ihvertfall i sesongen.
    8  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hofter på: 08. april 2015, 14:48
    Det er ikke mange menn jeg kjenner som synes at litt brede hofter hos en kvinne er negativt.

    Det er riktig, menn er genetisk disponert til å synes at brede hofter er attraktivt, fordi kvinnen da er godt egnet til å føde barn. (På samme måte synes menn at store bryster er tiltrekkende, fordi kvinnen da er egnet til å kunne gi næring til hans barn.)
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Muskelvekst, too much?! på: 08. april 2015, 14:37
    hei!
    Naturlig kroppsbygger her som liker å ta meg helt ut på hver trening.
    Problemet mitt er kanskje at jeg liker å ta meg litt for mye ut.
    Jeg kjører hver muskelgruppe en gang i uka.
    Brystdagen kan se slik ut:

    benkpress: 4 sett, 15,12,6,3
    skråbenk: 4 sett, 10,10,8,8
    flies: 4 sett. 15,15,12,12
    cabelcross: 15,15,12

    hva mener dere, too much?

    I utgangspunktet støtter jeg meg til de som sier at man kan/bør trene hver muskelgruppe minst 2 ganger i uka. Men hvis du har god fremgang på dette er det jo bare å kjøre på, det blir aldri "too much" dersom du skal restituere i 7 dager.

    Hvilke vekt bruker du på disse øvelsene?
    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kondisjon og muskler på: 08. april 2015, 14:21
    Låner denne tråden igjen.

    Hvordan er egentlig roing med tanke på utholdenhetstrening? 4*4 med roing f.eks. Som sagt er jeg egentlig ute etter mest mulig muskler så da er vell kanskje løping på mølla 4*4 bedre enn å ro 4*4?

    Jeg vil anbefale en kroppsbærende aktivitet under intervall, dvs. løping. På generelt grunnlag vil jeg anbefale deg å legge inn 2-3 kondisjonsøkter i uka. Du skal orke hverdagen utenfor treninga også, dvs. de 160 resterende timene i en 168 timer lang uke.

    Du skriver at du vil bli så stor som mulig. Av ren nysgjerrighet, hvor stor er du egentlig?
    11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Treningsmetode på: 25. mars 2015, 13:53
    selv nybegynnerprogram som 'Starting strength' og 'Stronglift' så står det at man skal legge på 2,5kg per øvelse, per økt.

    Selvfølgelig skal man legge på vekter etterhvert. Hvis du løfter 50kg i 2015 og 50kg i 2025 så er du like sterk om 10år som du er i dag. Trådstarter lurer nok mer på hvor fort han må begynne å variere mellom reps/sett, supersett, droppsett, etc.

    Fokuset ved styrketrening bør heller være at du alltid skal gå utmattet/mørbanket ut fra gymet. Der jeg trener er 9 av 10 knapt svette.
    12  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hvor mye ''kan'' denne benken tåle? på: 16. mars 2015, 13:29
    http://www.x-life.no/products/abilica-weightbench

    Står at den har en maksvekt på 160, men det skal vel gå an å ha mer enn det på den? Ja, om jeg bruker mer og den blir ødelagt, så får jeg ikke pengene igjen, men det jeg er mest bekymret for et at den skal knekke i mens jeg har 100kg+ over brystet  woot woot Hvor mye tror dere den tåler før den knekker? 250kg+?

    Hvis du skal kjøre 100kg+ i benkpress anbefaler jeg deg å kjøpe "proff"-utstyr. Hvis den knekker når du holder 100kg på strak arm er det potensielt livsfarlig.
    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Armheving teknikk på: 16. mars 2015, 11:11
    Jeg ønsker å perfeksjonere armhevingen min til å aktivere brystet fremfor triceps, men er usikker på plasseringen av hendene. Tidligere har jeg kjørt albuene nært inntil kroppen, noe som har aktivert for lite bryst. I det siste har jeg forsøkt å ha albuene lenger ut fra kroppen med hendene pekende rett frem. Siden det føles unaturlig å tvinge albuene ut slik, har jeg også prøvd å peke hendene noe innover. Jeg synes denne vinkelen er mer naturlig i forhold til håndledd og albue. Alle artikler om armhevinger sier at dette er ødeleggende for albuene og bør unngås. For min del føles dette mye mer naturlig, og det aktiverer brystet veldig bra. Det skal nevnes at albuene ikke kommer for langt ut.

    Noen som vet om det er dumt å rette hendene litt innover?

    Kort sagt vil brystet aktiveres mer jo bredere armstilling du har. Jeg vet ikke helt om du mener at fingrene peker mot eller fra kroppen, uansett er mitt tips at du bestemmer deg for en bredde du skal bruke, og så bruker du den vinkelen på hendene som faller naturlig for deg. Det er nok ganske store individuelle forskjeller på hva som føles "naturlig".
    14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Jogging etter styrketrening... All gains lost? på: 16. mars 2015, 11:07
    Etter påske skal jeg begynne på en deff og jeg har et spørsmål angående jogging.¨
    Etter styrketrening liker jeg bedre å jogge rolig utendørs i 20-30 min istedet for å gå på mølle i oppoverbakke i 50 min.
    Er det slikt at jogging ødelegger for styrketreningen? Syns egentlig det er veldig herlig å jogge ute, men dersom det hindrer muskelvekst/opprettholdelse så burde jeg vell kanskje innse nederlaget og heller kjøre på med cardio på mølle...

    Noen som har erfaringer rundt dette?

    Jogging vil ikke ødelegge styrketreningen din. Hvis du skal deffe må du uansett utøve en aktivitet som forbrenner fettet innen rimelig tid, IMHO er jogging det desidert beste.

    Jeg trener styrke om vinteren, etter påske begynner jeg å løpe 30 minutter/5km hver morgen. Fungerer helt fint, bruker omtrent 2 måneder på å gå ned 5kg / 10cm rundt livet.
    15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Flere repetisjoner eller tyngre vekt? på: 11. mars 2015, 11:04
    Jeg har følelsen av at melkesyra tar meg hvis jeg tar et sett til failure på 10 eller flere reps. Det blir mer styrke på 8 eller færre. Det som er like viktig er pausen mellom settene og man trenger lengre pause med tunge øvelser. Hvis man trener sett med 8 repetisjoner med kort pause mellom så blir det fort en kamp mot melkesyra. Sett med 6 repetisjoner og god pause mellom kan bli like styrkeorientert som å ta 2'ere med korte pauser mellom. Hvis man skal trene for styrke og satse på god teknikk, sikkerhet og skadefrihet samtidig så kan man godt ligge mellom 5-10 og med nok pause mellom til at det blir styrkeorientert.

    Enig i dette, hvis du tilpasser vektene til å klare mellom 12 & 15 reps så kommer syra noe helt jævlig, spesielt dersom framside/overside skuldre er involvert. Jeg foretrekker også 8-12 reps.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 15
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!