Arild Haugen slo knockout etter 45 sekunder

Intervju11.12.2009Ann Kristin Berli-Johnsen og Joachim Pedersen64

Arild Haugen knuste motstanderen med knockout etter bare 45 sekunder. Det gikk så fort at folk hadde nesten ikke satt seg ordentlig til rette før latvieren smalt i bakken.


Foto: Leif Kverneland

I løpet av 45 sekunder sikret nordmannen en elegant seier. Uten særlig motstand slo Haugen seg til knockout i første runde. Latvieren, som har bak seg fem tungvektskamper (to seiere, to tap og en uavgjort), hadde ikke en sjanse, selv om han kun veide 15 kilo mindre enn sirdølen og var nesten like høy.

Dolgovs uttalte etter kampen at han faktisk er en god bokser. Motstanden kunne han lite gjøre for å holde unna.

- Jeg har aldri møtt en så sterk bokser i mitt liv. Han slo så hardt at det var vondt alle gangene han traff meg. Da jeg fikk det siste slaget inn fra venstre, ble alt svart noen sekunder. Jeg hadde ikke en sjanse til å reise meg igjen før det var gått ett minutt, sa Pavel Dolgovs en time etter kampen.

Se hele intervjuet på Fædrelandsvennen

Video fra knockout: 

 

Flere bilder fra kampen

Bildene er tatt av Daniel Stien på Muscle-Tube.com

 

For en uke siden hadde vi et intervju med Arild Haugen himself for å høre hva slags forventninger han har til kampen:

Hvor mange runder har du tenkt å la din motstander leve i håpet om å stå på beina kampen ut?

Jeg har veldig lyst å vise at jeg kan noe boksing, men samtidig så er det jo klart jo raskere du knocker motstandereren jo fortere blir du interessant, populær osv. Jeg håper å ta han i løpet av de 2 første rundene, men en knock out må komme litt naturlig og. Man kan ikke gå for KO helt ut av det blå på det nivået jeg er idag. Blir nok ikke en 10 sek kamp som Tysons... Det tar tid å komme opp på det nivået. Jo kjappere jeg vinner jo mindre slag får jeg og raskere kan jeg gå igang med trening til neste kamp. Time will show.

Seier by KO eller Decision? (Knock out eller poengseier?)

Helt klart KO. men seier er seier.

Har du satt penger på kampen selv, Arild?

Hvor kan jeg gjøre det? isåfall skal jeg.

Hvilke websider sender den live?

Kampen blir sendt på spansk TV. husker ikke TV kanalen. Men den blir vist på Muscletube.com i tillegg vil TV2 filme en liten snutt. Blir nok ikke noe mer en et lite lite innslap på sporten kanskje. Men jeg har også egen filmmann som filmer kampen som jeg vil gi til Treningsforum og selvfølgelig min hjemmeside osv. rett over helga, dvs. ca 14 des. Men vi er i dialog med VG nett og om opptaket vi gir er bra viser de det og. Alle vil uansett få sett kampen om det blir live eller dagen etter...:) Håper etter hvert som tiden går når jeg blir god nok at kampene da sendes live på TV. Men det tar tid å komme inn i varmen hos TV2 sport feks..:)

Av og til må du grue deg litt til de slagene du vet du må ta imot, eller?

I begynnelsen var jeg og regner med de fleste er det bevisst eller ubevisst slagredd. Til og med boksere som har lang erfaring og rutine, men som gjerne ikke har sparret eller gått kamper på lenge er litt slagredde i begynnelsen, men etter nok sparring og etterhvert som du blir bedre og stoler mer på deg selv og får litt mer kontroll forsvinner det. Da hverken blunker du eller snur deg for slaget. Høres gjerne rart ut, men i kampens hete forsvinner all smerte. Kan godt være du blir knocket, men det gjør ikke vondt før lenge etterpå. Det er hvertfall min erfaring. Masse av adrenalin og det at du er godt forberedt hjelper deg gjennom smerten! :)

Hvor viktig er denne kampen?

Alle kamper er like viktige for meg slik jeg tenker nå. Men er kanskje lettere å takle et nederlag etter veldig mange seire. Men å starte med tap er jo litt tungt. Så i tillegg om du tenker langsiktig kan ikke vi ha tap så tidlig i karrieren. Men alt kan skje, og det tror jeg er viktig at du er klar over og ikke gir opp av den grunn. Men kan si kampen er jo spesielt viktig for andre..... Da 80% av Norge har gitt meg opp som bokser mens 20% tror jeg er verdensmester før sommeren. Tror mange vil dømme meg kjapt etter en kamp. Men det er og viktig i sponsor sammenheng, og ikke minst for min record liste.



Ellers kan jeg si at formen er veldig bra for meg å være. For 1/2 år siden var jeg nesten 150 kg på NSM og kunne ikke hoppe tau, løpe, sparre eller noe. Og idag er kondisjonen veldig bra til en mann på 120 kg å være. Jeg har med vilje tapt endel muskelmasse da dette hemmer meg litt som atlet og tar for mye av oksygenopptaket. Folk skjønner ikke helt at hvis du er 130 kg med 7% kroppsfett må vel være bedre enn 120 kg med samme fett %. Men da blir du uansett mindre bevegelig og atletisk + at muskler trenger mye oksygen og krever mye energi for å kunne fungere, mens 120 kg trenger noe mindre. Det er nesten bedre med litt for mye fett en for mye muskler....

Det er mye snakk om matchvekt. Altså, den vekten DU bokser optimalt på. Dvs. den vekten hvor bevegeligheten, hurtigheten, kondisjonen og lignende elementer krysser den grensen hvor styrken og tygnden er. Du må finne et kryssningspunkt. Jeg tror min matchvekt i fremtiden er nærmere 115 kg. Det er noe som jeg finner ut etterhvert. Samtidig så tilpasser kroppen seg sin idrett.



Det som jeg finner utfordrende og kjekt med boksing er det den har gjort med kroppen min fysisk og psykisk. Det har gitt meg så mye mer. Jeg er så mye mer allsidig og bevegelig. Før var jeg bare sterk. Nå er jeg sterk, rask, hurtig, allsidig, bra 02 opptak osv... + at veldig mange idretter ikke krever så mye psykisk og mentalt som boksing. Det er så mye som sitter i hode at det er sprøtt. Liker utfordringer og tror ikke jeg har møtt større utfordinger for meg enn boksing i hele mitt liv, det gjelder både privat, andre idrett, skole, business osv.....

Til slutt vil jeg takke alle mine støttespillere fra sponsorer til personer, Kost1, Showroom, masto, manager Tor Krageboen, Trener Harald skog og min mann i Spania som har hjulpet meg de siste mnd. og alt rundt kampen Ulf Johanson og de som har stilt opp som sparringspartnere og andre ting.
Og så klart venner, fans og min gode kollega Andre "tassen" Thesen som styrer alt hjemme for meg.



Takk for støtten og oppmerksomheten.
Og husk uansett hva du driver med så er det viktig og trives med det du gjør, ha tro på deg selv, disiplin over lang tid, engasjement og en balanse mellom idretten og livet ellers.

En lengre uppdate om kampen og min evaluering kommer. Treningsprog, hvordan jeg spiser osv kommer senere. Har filmet mye trening. men har valgt å holde det for meg selv til etter kampen.

The HULK!

Siden jeg ikke lengre er Norges sterkeste mann sier jeg nå wsb. som betyr Worlds strongest boxer;) Litt på skøy. Snakkes

 


Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!