Carl Yngvar Christensen, tidenes sterkeste

Intervju01.07.2010Bjørnar Brende Smestad29

Les hva Carl Yngvar Christensen, tidenes beste knebøyer i Norge, selv sier om rekordstevnet hvor han tok 1025 kg sammenlagt med 410 kg i knebøy.

Først, hvor fornøyd er du med innsatsen på EM?


Nei, er meget fornøyd med EM. Satt som det skulle og styrken var der så var bare moro. Var gøy å se at ukraineren begynte å bli litt stresset ettersom han så jeg tok innpå ham også. Løftet mer enn hva vi hadde planlagt og det er jo alltid moro. Spesielt fornøyd med at markløften har kommet seg litt for har slitt fælt med utrettingen der. Så har hjulpet ekstremt mye å flytte grepet omtrent en halv neve ut på hver side. Var jo helt supert å løfte der takket være Brumunddal AK som arrangerte et perfekt mesterskap. Ikke noe stress og kompensering for dårlig stell og utstyr. Alt fløyt som tømmer i vakre Glomma. 

Du er tidenes beste knebøyer i Norge, i tillegg til å ligge på delt førsteplass når det gjelder den beste totalen gjennom tidene, og det som 19 åring.. hvordan føles det?

Hva skal man si? Kan ikke si annet enn at det er utrolig morsomt. Er en ære å ha løftet like mye som selveste Asbjørn Randen. Og det er klart sånn motiverer meg til å holde på videre. Men skal helt klart ikke slå seg til ro med det fordi det begynner å bli en farlig sterk verden dette så her må det jobbes på om man skal i det hele tatt henge med etterhvert.

Hvor mye tror du at du hadde inne i knebøyen? Den så jo utrolig lett ut!

Sånn er alltid vanskelig å si, men etter å ha sett film av løftet vil jeg tippe kanskje 10 kg til. Er god fart iløftet så det burde ikke være umulig. I tillegg har jeg litt i gå på iforhold til drakten som har viet seg veldig ut.

Hva er planen fremover?

Neste konkurranse er j-vm nå. Håper på en god plassering der, men møter nok kraftig motstand så målet får først og fremst være å løfte mer enn tidligere. Ellers ingen spesielle målfor framtiden annet enn det som alltid er målet; bli sterkest mulig.

Kommer du og Tutta til å bli verdensmestere på hjemmebane i Stavanger?

Det hadde jo vært flott. Kan bare svare for meg selv og si at jeg skal stå på det jeg klarer for å få det til i allefall.  Angående Tutta er jeg rimelig sikker på at hun kommer til å gjøre det samme. Hun innehar ''begge'' talentene. Dvs. det fysiske talentet og talentet til å stå på og jobbe skikkelig. Og slikt er dømt til å bli bra. Og slik det ser ut nå om dagen er det stor mulighet for at langt flere norske enn bare Tutta og meg kan bli verdensmestre.

Hvordan har tiden etter EM sett ut, tilbake i full trening eller litt tid for sol og sommer?

Uken etter var det kun lett og rolig trening, men så er jeg i gang med vanlig trening igjen. Ønsker man å bli sterk er det aldri tid for sol og sommer. Det er klart det må trenes. Og det er heller ikke noe problem imitt tilfelle siden jeg holder på kun av glede og fri vilje. Lar folk være å pusse tennene sine når det er sommer og sol? nei. Lar jeg være å trene når det er sommer og sol? nei. Såpass naturlig er det. 

 

 

 

 

 

Foto: Oddbjørn Steen


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.2017190

Carl Yngvar Christensen har gått ned fra 170 kg til ca 104 kg.
Carl Yngvar Christensen må legge opp med styrkeløft.

17-åring løfter nesten 400 kg

Styrkeløft30.01.2016261

Se video av løftet.
Carl Yngvar Christensen kan kanskje ikke løfte på VM.

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.2017190

17-åring løfter nesten 400 kg

Styrkeløft30.01.2016261

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!