Arti Sharma Lopes

Intervju29.04.2011Marika Lejon51

Det er andre gang Arti stiller i bodyfitness. I fjor debuterte hun i Askim og NM. I NM fikk hun en annen plass og i Askim kom hun på tredje plass. For en og en halv uke siden tok hun overall i Sandefjord.

Treningsforum møtte henne på SATS på Storo. Nå er det ikke lenge gjen til hun skal i ilden på Oslo GP. Hun er fullt klar over at det er stor konkurranse, men hun gleder seg.

Hvordan har konkurransene vært frem til nå?

Det har vært kjempe gøy og spennende. Jeg har alltid hatt en liten drøm om å være en av fitness jentene på scenen og nå har jeg jo opplevd dette. Jeg husker godt at jeg ikke trodde det var mulig å oppnå det jeg har gjort til nå. Det som er viktig for meg er å ha en sunn og frisk kropp med fin symmetri/ definisjon. En kropp som er tilpasset min størrelse og form. Jeg er ikke så opptatt av å bygge større muskler, men satser på å definere mer av det jeg føler jeg ikke er fornøyd med. En kan alltid bli bedre! Det viktigste er at man har et avslappet forhold til treningen. Jeg danset freestyle og streetdance i mange år, men da jeg begynte å studere IT, så hadde jeg ikke like mye tid til dansen. Da ble det kun styrketrening/ kondisjonstrening, for å holde meg i form. Kroppen reagerte fort på treningen og jeg ble motivert og fascinert. Kosthold, hvile og ikke minst det å ha det gøy er en viktig faktor.

Du har barn også?

Ja, jeg har to barn. Datteren min Evita på snart fem år og Lucas på 3 år. Jeg er gift, og mannen min er fra Kapp Verde. Selv er jeg opprinnelig fra India og har bodd i Norge i 31 år.

Men hvordan kan du ha bodd i Norge i 31 år, når du ser ut som du er 25?

Jeg blir 35 i oktober. De spør om legitimasjon når jeg skal handle på vinmonopolet. Jeg synes det er litt moro. Ser jeg så ung ut liksom? Det er gledelig og motiverende.

Trener du mye?

Ja, nå den siste perioden har det vært mye. Jeg trener fem ganger i uken. Det er to ganger om dagen. Dagen starter med 60 minutter kardio og senere på dagen er det 60 minutter med styrke. Den siste måneden har jeg også gått 45 minutter ekstra kardio etter styrke. Det er en slitsom og tøff periode. I tillegg jobber jeg fullt og har familien min. Jeg jobber som konsulent i et IT firma, med implementering av Exchange løsninger.

Hvorfor ville du entre bodyfitness-tilværelsen?

Som barn var jeg alltid tynn og jeg ønsket å legge på meg. Jeg begynte å trene på SATS og fikk meg en PT som satt opp trenings og kostholdsprogram for meg. Jeg ble motivert over at jeg fikk det til. Kroppen responderte på kostholdet og treningen og jeg fikk en kropp jeg ble fornøyd med. Etter min mening bør en kropp være fast og fin med symmetri som er tilpasset sin størrelse. Den kvinnelig kvinnekroppen er jo fantastisk! For meg er ikke størrelse så viktig. Det er fysikken og helheten. Etter mine to graviditeter ble det ekstra viktig for meg å holde meg i form. Så lenge jeg er i form med en sunn og frisk kropp har jeg det bra med meg selv. Jeg ønsker også å bringe sunne verdier til våre barn. Så jeg må si at etter at jeg fikk barn, ble jeg bare enda mer motivert med å holde meg i form og ta vare på den eneste kroppen man har. For å kunne ha nok energi til barn/ familie, jobb og andre fasiliteter, så tror jeg det er det viktig å være mye i bevegelse for å få overskudd.

Jeg var usikker på om jeg ville stille først. Jeg var usikker på om jeg ville greie det, men da jeg tilfeldigvis møtte Ann- Christine Rode på en fest, ble jeg motivert. Hun er et år eldre enn meg, "liten" jente med flott fysikk og har også barn. Hun ga meg den gnisten som gjorde at jeg tok tak i dette. Hun fikk meg i kontakt med Bjørgulf Hansen i Gymgrossisten. Da jeg møtte ham, så sa han at jeg vil klare det. Da var jeg i gang. Kostholdet hans og treningen var beinhard, men det er slik det skal være. Det ga virkelig resultater. Ingenting er gratis. Selvdisiplin og fokus er viktig!

Hvorfor turte du ikke først?

Jeg synes at miljøet var skremmende og jeg hadde rett og slett for lite kunnskap om bodyfitness. Det foregikk litt av hvert, slik jeg hadde forstått. Det kan man ikke legge skjul på. Men jeg må bare si at det faktisk går an å komme langt med riktig kosthold, trening, fokus og hvile. For de som ønsker å stille i bodyfitness eller annen type sport vil jeg anbefale dem å sjekke blogger og all annen informasjon som er tilgjegelig på internett. Snakke med folk som har erfaring og som har stilt i slike konkurranser tidligere. Informasjon er makt og det finnes massevis av flotte innlegg om dietter, treningsformer og det du eventuelt søker. Føl deg frem og finn noe som er passende for deg. En enklere variant er å skaffe seg en PT og et skreddersydd kostholdsprogram som er tilpasset deg. Riktig trening er viktig og kvalitetstrening er undervurdert. Jeg blir litt oppgitt når jeg ser folk som ikke trener riktig. Da tenker jeg på basisøvelser, riktig løfteteknikker osv. For å få skikkelig effekt ut av treningen din må du også tenke løfteteknikker som er svært viktig for å få raskere fremgang etter min mening. Får du et bra kosthold, godt treningsprogram og flinke folk rundt deg, så kan du få akkurat den kroppen du ønsker. Du kan oppnå det du vil så lenge du har et sterkt ønske om det. Da jeg fikk nok informasjon selv, ble jeg beroliget. Jeg satte i gang med fullt kostholdsprogram og trening tilpasset meg. Diettmaten har stort sett vært kylling, fisk, brokkoli, havregryn, ris, proteiner, aminosyrer og riktig fett. Så er det viktig å være tålmodig. Gi det tid! Jeg så ikke resultatene med en gang. Men sakte men sikkert så hadde jeg plutselig en 6-pack.

Hva føler du i forkant av GP?

Jeg har mange verdier og andre interesser en bodyfitness. Dette er bare en av mange sider av livet. Jeg er fornøyd med det jeg har greid å prestere i de konkurransene jeg har deltatt i. Det har vært fantastisk morsomt og jeg gleder meg enormt til Oslo GP. Det som er viktig, er å ha det gøy på scenen. Pynte meg og vise meg frem etter hard jobbing. Å holde fokus "and rock the stage" vil også resultere i en plassering til slutt. Om den er fortjent eller ikke må man selv få lov til å bedømme. Jeg er kjempe glad for at jeg har funnet en måte å holde kroppen min i sjakk på. Nå har jeg "oppskriften" til en deffet kropp. Om jeg vil være i den samme formen kan jeg styre selv. Everything is possible. Jeg trodde ikke det var mulig, men nå vet jeg at alt handler om tro på seg selv, riktig kosthold , trening, fokus og disiplin. Det er mange gode utøvere som stiller i GP. Jeg blir supermotivert av det. Dette blir virkelig en spennende og tøff konkurranse. Det får meg rett og slett til å sloss enda hardere med meg selv. Jeg ønsker å takke Bjørgulf Hansen for alt jeg har greid å oppnå den siste tiden. Bjørgulf og han kjære Tea Eriksen har vært fantastiske mot meg gjennom alle mine konkurranser. De har begge bred erfaring rundt dette med trening og kosthold. Selv har de deltatt i mange konkurranser nasjonalt og internasjonalt. Bjørgulf tar hensyn til at folk er forskjellige og tilpasser dietter og trening etter deres ønsker. Han kommer med gode råd underveis og er tilgjengelig. Han er bestemt, direkte og en god coach med et flott hjerte.

Noen du vil takke helt til slutt?

Min mann Amarildo Lopes og familien som har støttet meg på alle områder. Jeg elsker dere. Tusen takk for at dere har vært så tålmodige med meg. Så vil jeg takke Henning Frode Holm som har vært min PT for noen år tilbake (han jobber i dag på EVO Fitness). En flott og dyktig PT som jeg virkelig kan anbefale på det stekeste. Han spurte om hvorfor jeg ikke prøvde meg i bodyfitness og det trigget en del tanker. Nå er jeg her!

Så vil jeg atter en gang takke min one and ONLY best coach Bjørgulf Hansen. Både Bjørgulf og Tea Eriksen har vært fantastiske og støttet meg opp der jeg har trengt det. De er herlige, varme mennesker som jeg har blitt glad i. Tusen, tusen takk. Jeg er evig takknemlig! Så vil jeg takke mitt /vårt Team Gymgrossisten som jeg er veldig stolt av. Jeg ønsker også å takke nydelige Stephanie Watson og Supermann Henrik Lind, som tok gull i sine klasser. De er flotte og sterke. Jeg gleder meg stort til tiden fremover med dette teamet. Fight hard and smart, som jeg alltid sier and take it slowly. Enjoy life and the small things.

Vi ønsker Arti LYKKE TIL!

 


Arti og Lisbeth sin fitnesshistorie

Intervju13.05.2014100

Den tøffe kampen mot fitnesscenen 2014 med Arti og Lisbeth.

Arti og Charlie på NRK1

Fitness08.02.201375

I kveld klokken 20:00.

Tren skuldre med Arti Lopes

Intervju14.01.2013223

Se videointervju.

Sunne lapper fra Arti

Kosthold10.08.201236

Bodyfitness Arti Sharma Lopes gir deg sunne lapper.

Arti og Lisbeth sin fitnesshistorie

Intervju13.05.2014100

Arti og Charlie på NRK1

Fitness08.02.201375

Tren skuldre med Arti Lopes

Intervju14.01.2013223

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!