Espen Aune - tar verden med storm!

Strongman18.09.2011Ann Kristin Berli-Johnsen og Joachim Pedersen0

Norges Sterkeste Mann, Espen Aune, har gjort alt han kan gjøre av forberedelser. Han har trent mer enn nok, han har spist nok og han har garantert gått gjennom det han kan av øvelser, taktikk og forskjellige scenario.

Oppdateringer fra WSM:

(Hentet fra FB, Twitter og andre webkilder)
Søndag 18. september:
Det ble dessverre ikke finaleplass på Espen, men han har gjort en bra figur og var veldig nærme. Av utøverne ble han kåret til verdens sterkeste, "pound pr pound". Dette var hans første WSM og han har fått kjent litt på hvordan det er å konkurrere i verdenseliten.

...........

Så ut som at Espen fikk nerver.  Fikk 0 reps på hantel. Hadde han fått opp 1 hantelpress hadde han hatt 2. plass med 2 poeng foran Katona.

Lørdag 17. september:
Espen Aune gjorde en kjempeinnsats i Truckpull og fikk en fantastisk 2. plass. Han gav alt og litt til ... Katona vant bare noen få cm før Espen. Espen imponerer STORT og har en god sjanse nå.

...........

Idag er det Truck Pull på agendaen for Espen Aune.

Fredag 16. september:
Espen måtte ta knebøy på nytt, hele gruppa måtte ta på nytt for at det skulle bli likt og rettferdig for alle. Når Espen kunne gå 6 cm lavere presset han ut totalt 5 reps. Travis Ortmayer er ute av konkurransen. Og det ryktes at Katona sliter med kneet sitt. Det er gode nyheter for Espen.

...........

Nå ble Espen ferdig med knebøy og han fikk et kjemperesultat med 2 reps i knebøy. Andre plass etter Laurence. 4 stk. klarte INGEN reps! Han har nå 10 poeng noe som gir han 3. plass i sin gruppe. 12 poeng på Ervin Katona og 16 poeng på Shalhlaei. De lot neste gruppe gå 6 cm kortere ned i dybde på knebøyen ...

Bilde av knebøyen:


...........

Zydrunas er i slaget og under Keg Toss kastet han tønnene så høyt at dem traff ikke veggen en gang. Stefan Solvi Petursson virker veldig stressa og har ikke ro. WSM store overraskelse til nå er Ervin Kantona fra Serbia. Han har vært god veldig lenge, men denne gangen har har virkelig slått til og er i superform. Han har vunnet begge øvelsene i sin gruppe. Espen virker i veldig godt humør og er i god form og gjort det bra. Furter ikke over småfeil. Og ser videre mot de andre øvelsene!

Torsdag 15. september:
Espen har kommet på en 5. plass i andre øvelse som er kegtoss. De er 6 stk. i hver gruppe. Espen er i gruppen med Ervin Katona(SRB), Laurence Shahlaei (GRB), Paul Pirjol (ROU), Sergii Romanchuk (UKR) og Travis Ortmayer (USA). Neste øvelse ut er Squat Lift og som kjent tok Espen 385 kg i knebøy for noen uker sider. Tulle feil

...........

Espen sin første øvelse, som var loading, kom han på en flott fjerdeplass. Litt diskusjoner med dommerne hadde det visstnok vært, da Espen selv mente han skulle kommet på tredjeplass, men dessverre er det slik at man ikke alltid når frem hos dommerne.

...........


Før konkurransen startet testet Espen en del utstyr, kegtoss, sandsekker, dumbbell press, bøy etc. Her er det bilde av den ene Giant Dumbbell Press som det skal løftes med:


Øvelser:
1. Loading Race:
  Sandsekker 4 stk. på 130kg på en sandvolleyballbane
2. Keg toss: Øltønner på 17-24 kg kastes over en vegg på 5,5 meter
3. Squat Lift: 325kg i knebøy for reps.
4. Truck Pull: Lastebiltrekk, 17 tonn lastebil
5. Giant Dumbbell Press:  En hantel på 100-115 kg løftes med en arm over hodet.
6. Atlasstones: 120-85 kilos atlassteiner skal løftes opp på forskjellige høyder.
 


Ingenting har noe å si lenger. Nå er alt bare opp til ham, dagsform, de andre sin prestasjon og hans nyvunne evne til IKKE å rote det til for seg selv! Espen er på WSM!

Du er Norges Sterkeste Mann nå, Espen. Hvordan føles det?

- Det kjennes helt fantastisk ut! Det har vel kanskje ikke helt sunket inn enda, men det har vært ei fin tid etter Norges Sterkeste Mann.

Hvordan har kroppen din hatt det etter NSM?

- Kroppen har vært tom. Jeg fikk en utladning jeg aldri har kjent maken til etter NSM, og slet i flere uker med å finne motivasjonen igjen. Heldigvis har den kommet tilbake igjen nå. Ellers har jeg slitt litt med småskader. Knær, albue og en liten smell i ryggen. Heldigvis er alt under kontroll, og det skal ikke hemme meg nå under World Strongest Man.

Kommer vi til å se deg i konkurranser etter WSM også, eller kommer du til å legge opp nå når du har nådd målet ditt?

27. September skal jeg under kniven. Jeg har slitt i flere år med en albue som ikke vil rette seg ut, og etter diverse undersøkelser viste det seg å være tre beinbiter som ligger inni leddet og hindrer meg i å rette armen ordentlig ut. Så jeg tviler på at det blir noen flere konkurranser i år. Jeg kommer til å bruke 6-8 uker på å komme meg etter operasjonen, og da er det nesten jul. På den tiden av året er det lite strongmankonkurranser.

Legge opp? Jeg har vært innom tanken, ja. Etter ti år med strongman, og etter å endelig ha fått tittelen jeg har sloss for å få så hadde det kanskje vært ei fin tid å slutte på. Vi får se. Jeg bestemmer meg i februar om det blir enda et år, eller om strongmanutstyret skal legger på hylla. Det kommer også an på albuen min, om den blir bra.


Hvis du legger opp, hva er planene dine da? Kommer du til å prøve deg i andre idretter?

- Da har jeg forskjellige planer. For det første skal jeg ta igjen litt tid med venner og familie, noe jeg har ofret altfor mye av de ti årene jeg har holdt på. Innen trening har jeg en drøm om å sykle Trondheim/Oslo, gå Birken på ski ... Men jeg har også en drøm om å nærme meg 300 kilo i benk - RAW selvsagt. Uansett blir jeg til å trene på en eller annen måte, og jeg kommer også til å fortsette å være i miljøet for å følge med mine "tynninger" som trener strongman her i Trondheim.

Hvor godt har du det i livet ditt nå?

- Akkurat nå føler jeg meg tynn, sliten og halvfeit, noe som er helt typisk meg i oppkjøring. Men ellers har jeg det bra. Man må være som man er når man ikke ble som man skulle.

Neida, jeg har det veldig bra, og jeg har hatt ei fantastisk tid nå sammen med mi herlige lille Ella Eline.

Hva er det ultimate målet med livet? Hva ønsker du å ha utrettet når den siste dagen kommer?

- Tja, si det. Jeg vet rett og slett ikke. Jeg vil egentlig bare at folk skal huske meg som en snill, trivelig kar. En man kunne stole på, en man kunne regne med i harde tider. En god venn, en god far ... rett og slett en trivelig type.

Hvem blir neste års Norges Sterkeste mann?

- Om jeg stiller så blir det selvfølgelig meg. Men ellers så tror jeg Arild kommer tilbake, og da har han en stor sjanse til å vinne. Lars, Bjørn Andre og Ole Martin er også hete kandidater til tittelen. Skog er enda usikker, me kommer han tilbake så sier det seg selv; han er en kandidat.

Hvordan har treningen opp mot WSM vært?

- Den har faktisk vært bra. Jeg har ikke opplevd altfor mye smerte, med unntak av disse småtingene jeg nevnte tidligere. Ting har egentlig gått etter planen hele tiden. Og som det har vært de siste årene så er det Børge som står i spissen for trening og kosthold. Med Børge og norskost.no på laget har jeg blitt i god form.

Hvordan er du fornøyd med konkurransen i Harstad og den i Finland?

- Jeg visst at de konkurransene kom til å bli tunge for meg, og det var i planen før WSM også. De to konkurransene var liksom de siste skikkelig intense treningene jeg skulle ha før WSM. Etter de to konkurransene har jeg dradd fra gymmet og hatt en følelse av å ikke ha trent skikkelig. Jeg har altså vært på overskudd. Kort oppsummert er jeg ikke fornøyd med de to konkurransene, men de var planlagt å være slik.

Hva er din spådom for WSM?

- Spådom angående meg selv? Jeg er ingen spåkjerring, og jeg liker lite å fantasere. Målet mitt er å ha det gøy og å gjøre mitt aller beste. Så får vi se når konkurransen er slutt hvor jeg har plassert meg. Jeg er i en tøff gruppe, men øvelsene jeg har fått passer meg ganske bra, så alt kan skje. En ting er sikkert; finaleplass blir hardt uansett. Og ... artig skal jeg ha det!

Hvordan føler du formen din er nå?

- Formen er på topp nå, mer eller mindre. Jeg er ikke mye større enn jeg var på NSM, men jeg har mye mer trykk i kroppen og jeg er mye sterkere, så dette blir gøy! Jeg har aldri gleda meg så mye til en konkurranse som jeg gjør til WSM!

Uansett; Espen Bøs Aune konkurrerer i Worlds Strongest Man! Hvor rått er ikke det?

 


Espen med 302,5 kg i knebøy

Strongman19.02.2019216

Espen Aune som har for lengst lagt opp som strongman er fortsatt råsterk!

Sterkest

Strongman31.05.201374

Se trailer av Espen Aune og veien til Norges sterkeste mann.
...sier Bjørn Andrè Solvang til Espen "BØS" Aune.

Deffet bort 35 kg fett

Intervju27.09.2012589

Kjenner du Espen Aune igjen? Han har gått ned fra 137 kg til 102 kg.

Espen med 302,5 kg i knebøy

Strongman19.02.2019216

Sterkest

Strongman31.05.201374

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!